Serkan Yiğit
Serkan Yiğit

@Rs__06_16

14 تغريدة 1 قراءة Feb 11, 2025
BAŞARI SOKAĞI
İnsanın kökleri kadar yaşadığı toprağı da hayatında büyük önem taşır. O kökler sağlam topraklardan beslenir, güçlenir. İstasyon mahallesinin saydığı sevdiği güzel ailelerden "Dalan Ailesi" doğduğun yer değil doyduğun yer köklerini besler diyenlerden. x.com
Onlar Germencik'in kıymetlileri.
Çocuktum. Hemen bir sokak arkamızda evleri olan bu büyük ailenin okumayan çocuğu yoktu. Çalışkan ailenin babaları Turan amca demiryolu görevlisiydi. Hünkar Teyze güler yüzlüydü. komşularının "ablası, teyzesi"ydi.
Bayramlarda kapılarını çaldığımız, karnelerimizi aldığımız gün o sokaktan geçtiğimizi hatırladım. O sokak başarı sokağıydı. Bedrettin Dalan, Nebahat Dalan, Sebahat Dalan ve Dalan kardeşlerinin gülüp oynadığı acı tatlı günlerinin yaşadığı sokaktı.
Bedrettin Dalan Aydın Lisesinde okuyor Vakıflar yurdunda kalıyor, hafta sonu trenle Germencik'e geliyordu. Onun yolculuğu Germencik'te başlayıp Aydın, İstanbul, yurt dışı, Ankara, İstanbul olarak sürdü.
İstanbul'da yaşamı ve hizmetleri devam ederken, büyüdüğü toprakları da ihmal etmedi. Daha okul yıllarında komşu çocuklarının okuması için yol göstereren vizyonu geniş mahallemizin Bedrettin abisi liseye gidemeyen bir çocuğun annesi ve babasıyla konuşup
yatılı olarak okula başlatıp daha sonra doktor olarak hayata atılmasında rol oynadı.
Onun ikizi gibi bir kızkardeşi vardı. İran Şahı Rıza Pehlevi'nin yeşil gözlü eşi (boşandığı) Süreyya'ya benzerdi.
Sabahat ablam Aydın'da DDY'da gişe görevlisiydi.
1970 yılında Aydın Lisesinde okurken öğrenci ulaşımı sadece trendi. Trenin başlangıcı Söke istasyonu Aydın ise son istasyondu. Sabahat ablam DDY'na özel hostesler gibi bir kıyafetle gişede oturur bilet verirdi. Gişenin arkasında sabah güneşi gibi parlardı.
Aydın İstasyonunda hala varolan sarı küçük istasyon lojmanında kalırdı. Tren Söke dönüşünde genellikle zamanında kalkmazdı. Gecikme bazen saatler sürerdi. O zaman Sabahat abla büfeden bize simit alır, ihtiyacımızın olup olmadığını sorardı.
İşte birkaç gün önce onun ebediyete göctüğünü öğrenince çok üzüldüm. Evini satıp, komşularını terketmeyenlerden onlar. Baba ocağını kapatmayan, komşularını unutmayan, sevgi, saygı ve vefanın erdem olduğunu gösteren Dalan Ailesine başsağlığı dileklerimle...
Allah rahmet eylesin. Mekanın Cennettir inşallah ablacığım.
Germencik İstasyon mahallesinin yeşil gözlü prensesi Sebahat Eker.
Havva Çetinkaya ÇETİNTÜRK
20 Ocak 2023 Facebook'tan alıntıdır okuduğunuz için teşekkür ederim
Senin vasiyetini nasıl yerine getirmem, ben ölürsem beni cok paylaşın demişsin.. Herkes paylaşsın lütfen….😔 x.com
Yoruma Atatürk yazan Atatürkçüleri takip etmek şereftir.Her zaman ve daima Mustafa Kemal ATATÜRK 🇹🇷
Kadınlarımız , bizim kadınlarımız….
Yani yarınlarımız ….🇹🇷
Vakit ayırıp Yazıyı okuyup beğendiyseniz ve paylaştıysanız, bu tarz içeriklerin daha fazla okunup paylaşılabilmesi için çevrenizi Twitter 'a davet ederek ayrıca Twitter kullananları @Rs__06_16'ı takip ederek ve etmesini tavsiye ederek bizlere destek olabilirsiniz. Teşekkürler🙏

جاري تحميل الاقتراحات...