Rızık ve maddi genişlik, borçların ağır yükünde kurtulma adına sahih hadis ve tasavvuf geleneğinde itibar edilen dua ve okumaları aşağıda bulabilir ve kendinizde ekleyebilirsiniz efendim. Herkes faydalansın:
Önce çalışmak, gayret sonra Cenab-ı Hakk'tan inayet:
1. Vakıa Suresi: x.com
Önce çalışmak, gayret sonra Cenab-ı Hakk'tan inayet:
1. Vakıa Suresi: x.com
Vakıa suresi konuyla ilgili en sahih rivayetlerden birisidir ve acizane gördüm ki maddi genişlik adına en mucizevi tecellileri gösteren şeylerden ilkidir. Her akşam okunduğunda insan gerçekten Cenab-ı Hakk'ın inayetini görüyor. Elverir ki Allah'ın farklı bir muradı olmasın
2. Kur'andan rızık ayetleri: Dua adına hepsi yada seçtiklerinizden herhangi birileri okunabilir: x.com
3. Hz Alinin ra Cünnet'ül Esma duası içinden rızık bolluğu, maddi genişlik, ferahlık için seçtiği ayetler. Bu ayetlerin her biri Besmele+Ferdün Hayyun Kayyumun Hakemün+Adlün+Kuddüs esması ile birlikte 19 kez okunabileceği gibi yanlarında yazan ebced değerleri kadar da okunabilir x.com
4. “Bir kimse istiğfârı dilinden düşürmezse, Allah Teâlâ ona her darlıktan bir çıkış, her üzüntüden bir kurtuluş yolu gösterir ve ona beklemediği yerden rızık verir.” HŞ (Ebû Dâvûd, Vitir 26. Ayrıca bk. İbni Mâce, Edeb 57) x.com
5. Al'i İmran 26 ve 27. ayetler Hz Peygamber'den sav sahih bir rivayetle 'rızık genişliği, mal-mülk sahibi olma, fakirlikten kurtulup kimseye muhtaç olmama' adına okunması gereken ayetlerdir: x.com
6. Rızık genişliği, borç yükünden kurtulma adına en sahih rivayetlerden birisi de budur: Hz Aişe ra, Efendimizin sav aşağıdaki duayı kendisine öğrettiğini : "Uhud dağı kadar borcun olsa da bu duaya devam edersen, Allah sana o borcu ödemene yardım eder." buyurduğunu söylemiştir x.com
"Allâhümme fârice'l-hemmi, kâşife'l-ğammi, mucibe da'veti'l-muzdarrîn, rahmâne'd-dünyâ ve'l-âhireti ve rahîmehümâ, ente terhamünî, fe'rhamnî. Bi rahme-tike tuğnînî bihâ an rahmeti men sivâke,"
7. “Allahumme kanni’ni bima razekteni ve barikli fihi ve ahlif ‘aleyye kulli ğaibetin-li bihayr.” “Allah’ım! Bana verdiğin rızık konusunda beni kanaat sahibi yap ve o rızkımı bereketli kıl. Zayi olan her nimetin daha hayırlısını bana ihsan eyle.” (Hâkim, De’avât, No:1878) x.com
8. ''Her murâdın için başında besmele ile 1000 kere oku! okurken her 100'de bir defa murâdını Allah'tan iste!'' İnnallahe Hüve'r-Rezzâku Zü'l-Kuvveti'l-Metîn Şüphesiz rızık veren, güç ve kuvvet sahibi olan ancak Allah´tır. Zâriyât/58 x.com
9. Fatiha'nın 'rızık ve maişet genişliği talebiyle' meşhur olmuş bir okuma şekli Yatsı Namazından sonra 101 kez okunmasındadır. Ardından da Ya Kafi Ya Ganiy Ya Muğni Ya Fettah Ya Rezzak toplamda 101 kez okunur ve Efendimizin sav aşağıdaki şu sahih duası ile dua edilir: x.com
12. Önemli ve özel bir rızık duasıdır.Ayetlerden iktibas edilmiştir. Talak suresinde geçen bu ayetleri bir sahabe 'sıkıntılara karşı en kolay galebe eden ayetlerdendir' demiş: x.com
13. Havas alimlerinin itibar ettiği bir terkibtir bu. Cümlelerin her biri ayet olduğu için tam bir güven, rahatlık ve itminan ile okuyabilirsiniz. İş, kazanç ve rızık konusunda dua işin bir yönüdür dolayısıyla çalışmak, gayret etmek, sebepleri yerine getirmek önemlidir! x.com
14. Rızık ve maişet genişliği için 40 Fatiha sonrası 41 kez okunan dua: Ve terzugu men teşa'u bi gayri hisab Allahummerzugni vasian helalen sehlen amin Ve dilediğin kimseyi hesapsız rızıklandırırsın (Al'i İmran 27) Allahım beni geniş, kolay ve helal rızık ile rızıklandır x.com
15. Ey oğlum! Sabahları erken kalkmayı alışkanlık edin. Zira sabahları erken kalkanlar, rızık ve bereket dağıtan dükkanın ilk müşterileri gibidirler.
Abdulkadir Geylani Hz x.com
Abdulkadir Geylani Hz x.com
16. ''Maişet sıkıntısına müptela olan kimse her gün "Ya Tevvabe'r-Rahim" isimlerini 5 vakit namazdan sonra 41 defa zikreder ve istiğfara devam eylerse Cenab-ı Rezzak-ı Kerim olan Allah ona rızık kapılarını açar, rızkı bol olur.''
Es-Seyyid Süleyman El Hüseyni Hz
Es-Seyyid Süleyman El Hüseyni Hz
17. '5 vakit namazdan sonra 3er defa bu sure-i şerifeyi okumaya devam edenin rızkı kolaylaşır, Cenab-ı Hakk ona ümit etmediği hesap etmediği yerden rızık gönderir. Bu sureyi ihlasla okumaya devam edenin gam ve kederi izale her müşkülatı ise bertaraf olur'
Havass'ül Kur'an x.com
Havass'ül Kur'an x.com
18. Sabah namazının sünneti ile farzı arasında şu esmaları ve duayı okumanın rızık bolluğu adına faziletli olduğu rivayet edilmiştir:
Yâ Allâhu Yâ Hayyu Yâ Kayyûmu Yâ Vâhidu Yâ Ehadu Yâ Vâcidu Yâ Cevâdu Yâ Kerîm. İnfahnî minke bi nefhati hayr. inneke alâ külli şey in Kadîr. x.com
Yâ Allâhu Yâ Hayyu Yâ Kayyûmu Yâ Vâhidu Yâ Ehadu Yâ Vâcidu Yâ Cevâdu Yâ Kerîm. İnfahnî minke bi nefhati hayr. inneke alâ külli şey in Kadîr. x.com
19. Peygamberimizin bir sahabeye öğrettiği ve okuyan herkesin fayda ve inşirahını gördüğü teyit ettiği dua: x.com
“Allahümme innî eûzü bike minel-hemmi vel-hazen ve eûzü bike minel-aczi vel-kesel ve eûzü bike minel-cübni vel-buhl ve eûzü bike min galebetid-deyni ve kahrir-ricâl.”
“Allah’ım üzüntüden ve kederden sana sığınırım. Aczden ve tembellikten sana sığınırım, korkaklıktan ve cimrilikten sana sığınırım. Borcun galebe çalmasından ve insanların kahrından sana sığınırım.”
“Allah’ım üzüntüden ve kederden sana sığınırım. Aczden ve tembellikten sana sığınırım, korkaklıktan ve cimrilikten sana sığınırım. Borcun galebe çalmasından ve insanların kahrından sana sığınırım.”
جاري تحميل الاقتراحات...