امیرسالار
امیرسالار

@Amirsalar__

22 تغريدة 3 قراءة Dec 17, 2024
ماجرای خط لوله؟
رابرت کندی:«جنگ ما با بشار اسد، از سال ۲٠٠٠ و هنگامی که قطر پیشنهاد احداث خط لوله ی ده میلیارد دلاری به طول ۱۵٠٠کیلومتر را از طریق عربستان سعودی، اردن، سوریه و ترکیه مطرح کرد آغاز شد.»
"مستند چرا سوریه؟ " x.com
رولاند دوماس، وزیر خارجه سابق فرانسه: دو سال قبل از اتفاقات سوریه(2009)من در انگلیس بودم البته به خاطر موضوعی غیر از سوریه، من با مقامات بریتانیا از جمله دوستم ملاقات کردم، آنها آشکارا به من گفتند که در حال آماده سازی پروژه ای درباره سوریه هستند.
2/ x.com
حمد بن جاسم (نخست وزیر سابق قطر): همه ی امکانات اول با هماهنگی نیروهای آمریکایی به ترکیه می رفت و زیر نظر آمریکایی ها، تُرک ها، ما و سعودی ها که نظامیانشان آنجا بودند، توزیع می شد.
3/ x.com
حمد بن جاسم: در شروع ماجرا از ملک عبدالله فقید چراغ سبز رو دریافت کردیم که ما اینکارو انجام بدیم و اونا حمایت کنن. این بحث هدایتش مستقیم با ملک عبدالله بود. فکر نمی کنم ما (قطر) روابطی داشتیم که آمریکا و سایر متحدان از اون بی خبر بوده باشن.
4/ x.com
حمد بن جاسم: در سوریه همه اشتباه کردن ازجمله خود کشور شما آمریکا. وقتی جنگ یا انقلاب در سوریه رخ داد، همه ی ما از طریق دو اتاق عملیات شروع کردیم. یکی در اردن و یکی در ترکیه. سعودی ها، اماراتی ها، قطر، آمریکا و متحدان دیگه هم بودن و کارو اداره میکردن.
5/ x.com
_پایان کدوم موضوع؟
+موضوع بشار اسد، که حکومت تو سوریه ظرف چندماه عوض بشه.
_آها پس این خواسته بندر بن سلطان بود.
+نه. فقط خواسته بندر نبود، خواسته همه ما بود.
فقط خواسته عربستان نبود، کلا هدف انقلاب سوریه همین بود. دوتا اتاق عملیات برا چی بود پس؟ برا این هدف بود.
6/ x.com
با هدایت آمریکا و تایید فرانسه پادشاه عربستان در سفری تاریخی وارد دمشق شد. برهم زدن روابط با ایران هم یکی از موضوعات این سفر دو روزه بود.
۲٠٠۹
7/ x.com
دوماه بعد از سفر پادشاه سعودی،سعدحریری وارد دمشق شد.این سفر شبیه قسط اول از پیشنهاد عربستان بود. مدت زیادی از فشارها و ترغیب ها نمی گذرد که نوبت به پاسخ سوریه رسید.درفوریه۲٠۱٠همه ی ارکان مقاومت در دمشق دور هم جمع می شوند.معلوم شد تهدید ها و ترغیب ها و اغراق ها تاثیری ندارد.
8/ x.com
اولمرت: بزرگترین اشتباه کل زندگی بشار اسد بود. اگر در سال ۲٠٠۸ با من قرارداد را امضا می کرد گرفتار جنگ داخلی نمی شد. سفارتخانه ها،تجارت و مرزهای دوکشور باز می شد و راه ورود سوریه به واشنگتن و اروپا را هموار می کرد. بوش گفت: باید به اسد بفهمانید راه واشنگتن از اسرائیل می گذرد.
9/ x.com
همه ی فرستادگان عرب و ترکی که می آمدند، از سوریه می خواستند که از ایران دوری کند. اگر بشار اسد قبول می کرد، غربی ها نه تنها به او حکومت مادام العمر می دادند، بلکه به او می گفتند اسم کشورش را هم مانند عربستان عوض کند بگذارد عربستان اسدی!
10/ x.com
برهان غلیون (رئیس وقت شورای ملی سوریه) در استانبول : این شورا به محض روی کار آمدن در سوریه، روابط این کشور با ایران و... را پایان خواهد داد. دیگر روابط ویژه ای با ایران وجود نخواهد داشت و قطع روابط، به معنای پایان پیمان راهبردی نظامی بین دو کشور است.
11/ x.com
در ۱۵مارس ۲٠۱۱ و در یک حادثه ی امنیتی در شهر درعا، آتش بهار عربی به خیابانهای سوریه رسید ...
12/ x.com
بحران سوریه از شهر80هزار نفری درعا شروع شد.16فوریه2011عده ای از دانش آموزان مدرسه بنی شعارهایی را بر ضد بشار اسد بر روی دیوار مدرسه نوشتند.این دانش آموزان توسط سیستم امنیتی سوریه بازداشت شدند. مخالفان اعلام کردند این بچه ها به شدت شکنجه شده اند.حتی ناخن هایشان هم کشیده شده.
13/ x.com
برای اولین بار، خبر از شبکه الجزیره(قطر) پخش شد. انتشار اخبار برخورد بد نیروهای امنیتی، باعث خشم ساکنان درعا شد و معترضان را به خیابان کشاند.
14/ x.com
مصاحبه با یکی از آنها نشان می داد در مورد کودک بودن دانش آموزان دستگیرشده، غلو شده است. بعدها عزمی بشاره به عنوان یکی از مخالفین بشار اسد می گوید خبر شکنجه دانش آموزان صحت نداشته است.
15/ x.com
اما حتی اگر ادعای دولت سوریه مبنی بر عدم شکنجه را بپذیریم، خود موضوع دستگیری دانش آموزان و نگه داشتن آنها در بازداشتگاه، یک اشتباه استراتژیک بود. به روز نبودن ساختارهای امنیتی باعث شد مخالفان با ابزارهای مدرن رسانه همین برخوردها را به عاملی برای گسترش اعتراض تبدیل کنند.
16/ x.com
بشار اسد چند روز بعد از آغاز اعتراضات به مجلس سوریه رفت و با اعتماد به نفس نشان داد قصد ترک کردن کشور را ندارد. واضح نبود که همه اینهایی که به خیابان ریخته اند به دنبال یک هدف مشخص هستند. اعتراضها روز به روز خشن تر می شد و هر طرف، طرف دیگر را متهم به آغاز خشونت می کرد.
17/ x.com
اسد تصمیم گرفت تا با دادن امتیاز سیاسی به معترضان، بحران را مدیریت کند. او بر طبق خواسته معترضان، استاندار و رئیس اداره امنیت درعا را برکنار کرد. حتی قانون حالت فوق العاده را که سالها در سوریه از زمان پدرش استوار بود، لغو کرد. اما مشکل حل نشد.
18/ x.com
بخشی از هیئت حاکمه درسوریه معتقد بودند باید اصلاحاتی درساختار سیاسی صورت بگیرد.آنها حتی توانستند موافقت بشار اسد را هم جلب کنند. اما چهره های قدیمی تر و باسابقه تر هیئت حاکم که مسئولیت سیستم های امنیتی را در اختیار داشتند.انجام اصلاحات سیاسی را بی فایده و حتی مضر می دانستند.
19/ x.com
بشار وقتی بحران رشد کرد و کار از کنترل سیستم امنیتی و نظامی خارج شد برخی از درخواست ها را اجرایی کرد.
20/ x.com
اولمرت : معتقدم اسرائیل باید جلوی حضور ایران در سوریه را بگیرد. اما دولت اسرائیل در اینکه بتواند جلوی حضور آنها در همان اوایل بحران در سوریه بگیرد، با شکست مواجه شد.
21 x.com

جاري تحميل الاقتراحات...