ممد نقاش باشی
ممد نقاش باشی

@rasoulipour

25 تغريدة 28 قراءة Dec 13, 2024
این رشته توییت حاصل ۳۰۰۰ ساعت در چهار سال تصویرگری و تحقیق درباره‌ی نمودهای بصری شاهان ساسانی هست. برای نخستین بار پس از دوره‌ی قاجار، سعی کردم نزدیکترین تصور از این افراد رو بدست بدهم و به صورت رایگان در دسترس بذارم تا امروز از تصاویر جدیدتر و شاید معقول تری از این دوره استفاده کنیم.
گرچه خروجی های این پروژه علمی نیست اما سعی کردم ورودی هاش همگی مستند باشد تا نزدیکترین حدس باشد. این حدس ها رو درجه بندی کردم و جزئیات شو رو توی وبسایت نوشتم.
اردشیر ساسانی، رنگ تاج و لباس بر مبنای یافته های حمزه اصفهانی از کتابی که میگوید نگاره های شاهان ساسانی را داشته است. برای همه‌ی شاهان این سری از رنگها اعلام شده در کتاب حمزه استفاده کرده ام به جز چند استثنا. چ،ن اردشیر با چند تاج سکه دارد دیگر نمونه ها هم انجام شده است. چند نمونه با چشم رنگی و چند با چشم سیاه انجام شده. حال میدانم که جزییات سربند متفاوت است و باییذ اصلاح شود.
شاپور اول، که در حال اصلاحش هستم. زیبا ترینِ سکه ها را داراست، چندین سنگ نگاره دارد، و تندیسی نیمه سالم دارد که کار را برای حدس حدودی راحت تر میکند. داستان این تصویر خیلی مفصله توی وبسایت بیشتر توضیح دادم. x.com
هرمز یکم ساسانی، که چهره ای بی همتا داره در سکه ها. بسیار با ابهت. x.com
بهرام یکم ساسانی با تاج پرتو، x.com
بهرام دوم با تاج بالدار ایزد «بهرام» x.com
بهرام سوم رو ازش نگاره ای که شک توش نباشه نیافتم پس میریم نزد عموی پدرش، نرسه که دیگه احتمالا هنگام پیری به پادشاهی رسید x.com
هرمز دوم با تاج بالدار و پرنده، راست از نقش احتمالی منسوب به وی قبل از پادشاهی x.com
آذر نرسه هم چیزی نیافتم، پس شاپور دوم که هنوز نتونستم خوب درش بیارم - از ایشان یک گل مهر شاهی یافت شده که خیلی نسبت به سکه ها جزییات بیشتری میشه ازش دریافت x.com
اردشیر دوم x.com
شاپور سوم که طبق گل مهر پیداشده تعداد پره های برگها در تاج باید تغییر کنه. x.com
بهرام چهارم x.com
یزدگرد یکم x.com
بهرام پنجم که با اینکه هم بشقاب های منسوب و سردیس در کیش داره اما خیلی تصاویر متناقضی به دست میده پس بلاتکلیف هست فعلا x.com
یزدگرد دوم با توجه به اینکه مادرش می‌تونه «سپینود» هندی باشه؟ x.com
تا یادم نرفته شاپور چهارم که از جدیدترین کارهام هست، و باید بیاد بعد از یزدگرد یکم. x.com
هرمز سوم هم شک هست که اثر بصری مونده یا نه؟ میریم پیروز که زیبا ترین مهر رو داره با کلی جزییات. x.com
بلاش از این رو جذاب بود که درک تاجش کمی سخته. ولی این فعلا بهترین حدسمه x.com
قباد از اون سری های قدیمی است که باید بازبینی کنم و بهتر ارائه بدم x.com
جاماسب، اما احتمالا باید پیرتر شود. این هم درک تاجس مشکل هست. x.com
خسرو انوشیروان. از این جاها دیگه سک ها واقعا قابل اتکا نیست. این یکی از یم بشقاب. روی این خیلی شک هست به قدری که این دیگه خیالی محصوب میشه. x.com
برای هرمزد چهارم هنوز تو کف اینم که مادر «ترک» ینی چه شکلی؟ x.com
خسرو دوم، این هم مفصله اینجا جا نمیشه x.com
بهرام چوبین که حقیقتا سکه هاش خیلی معلوم نیست، یک نقش جالب دیدم که منسوب به وی بود. جالبه فردوسی توصیف قشنگی ازش داره که بیتشو آوردم پایین x.com
ویستهم، بقیش جا نشد، توی پست جدید میذارم x.com

جاري تحميل الاقتراحات...