Ailenizin Palası
Ailenizin Palası

@Pala_Biyik_Rak

15 تغريدة 16 قراءة Sep 14, 2024
✍️İMAM HATİP KÖKENLİ BİR PROFESÖR NE SÖYLÜYOR?
ODTÜ öğretim üyesi, Felsefe Profesörü Yasin Ceylan, Habertürk’te Kübra Par’ın sorularını yanıtlıyor.
Ceylan’ın bir özelliği de imam hatip lisesi mezunu olması. Söz gençliğe geliyor.
■Prof. Ceylan bir soruya cevaben başarılı gençlik yerine dindar gençlik yetiştirmenin doğru olmadığını söylüyor ve sebebini şöyle izah ediyor:
■“Çünkü Müslüman, dünya mutluluğu peşinde değildir, öbür dünya mutluluğu peşindedir. İmam hatipte okudum, medreseden geliyorum,
İslam’ın öngördüğü dünya, öbür dünyaya yatırımdır, buraya geçici bakar. Dünya mutluğu ikinci plandadır, asıl mutluluk ertelenmiş mutluluktur.
Bir insanın zihninde bu varken neden bu dünyada bu kadar başarılı olsun? Yatırımı öbür tarafadır.
İslam’ın Batı tipi bir medeniyet kurma ideali yoktur, ihtimali de yoktur.
Batı medeniyetinde, bilim, sanat, edebiyat, refah, neşe, şiir falan var. İslam böyle bir toplum öngörmüyor. Ben de iddia ediyorum ki dünya mutluluğu olmadan başarı olmaz,
dünya mutluluğu olmadan ahlak da olmaz. Mutsuz insan ahlaklı olamaz, sevemez. Mutsuzlar arasında dayanışma da olamaz.
- Ya o insanlar ahirete çalıştıkları için mutlularsa?
- İnsan tabiatına aykırıdır, insan tabiatı bu dünyaya yönelik mutluluk ister. Dünyasını mükemmelleştirmeyen insan kim olursa olsun mutsuzdur.”
Prof. Dr. Yasin Ceylan
"Huzur hakkı"diye bir şey uydurup çatır çatır "Kul hakkı" yiyenlerin nerdeyse tamamı
İmam Hatip mezunu..!!
Siz Allah'a nasıl hesap vereceksiniz.
Onbinlerce imam hatip okulu, 170 bin personel ve 90 milyar odenekle diyanetin verdigi egitim yetmez mis gibi halk egitim merkezleride din egitimi odakli olmus,
Bu kadar yogun bi sekilde din egitimine maruz kalipta deizm ve ataizmin arttigi, ahlak seviyesinin dibe indigi bir ulke yada toplum olmusmudur
4300 imam hatip okulu, 361 fen lisesi var.
Sonuç: Dünyanın en cahil ülkeleri sıralamasında
ilk 9'dayiz. Hamdolsun.
Bilal Erdoğan nasıl oluyor da, zorlukla mezun olduğu Kartal İmam Hatip Lisesi’nden dünyanın en parlak okulu kabul edilen Harvard’a geçiyor sorunsalı ?
Sorgulamıyoruz...!
İlginç bir isim, Bilal Bey’imizin Harvard’a girmesi için aracı/referans olmuş:
Orit Gadiesh MOSSAD’ın üst düzey temsilcilerinden birisi.
Sadece o kadar mı ?
Elbette hayır.
Orit hanım aynı zamanda Erdoğan’ın “one minute” babalanmasındaki muhatabı Şimon Peres’in de baldızı.
Yani Orit hanımın ablası İsrail Başbakanı ile evli. Bitti mi ?
Hayır! Peki Orit hanım kiminle evli ?
AKP’nin AKP’nin kurucu mimarlarından ve neo-conların en önemli isimlerinden Grenville Byford ile.
Halkın önünde İsrail’e kafa tutarmış gibi yap, sonra “one minute” de.. "one munite"
dayılığını yaptığın hafta suriye sınırını 49 yıllığına yahudilere teslim etmeye kalk.
Bu yoksul ve çaresiz halk da senin Filistin, İslam, Fetih masallarını dinlesin.
Bağdat Caddesi Forumu sayfasında Gürkan Hacır 'ın kitabından Alıntıdır.
Yazıyı okuyup beğendiyseniz ve paylaştıysanız, bu tarz içeriklerin daha fazla okunup paylaşılabilmesi için çevrenizi Twitter 'a davet ederek ayrıca Twitter kullananları @Pala_Biyik_Rak'i takip ederek ve etmesini tavsiye ederek bizlere destek olabilirsiniz. Teşekkürler🙏

جاري تحميل الاقتراحات...