سیامک جوادی | Siamak Javadi
سیامک جوادی | Siamak Javadi

@SiamakJavadi

5 تغريدة 2 قراءة Jun 30, 2024
اگر بخش‌پذیر بودن تمام نتایج #سیرک_انتخابات به ۳ که احتمال تصادفی بودنش زیر نیم درصده قانع‌تون نکرده که آمار رو دستکاری کردند، من یه سند دیگه میارم.
قانون بنفورد (Benford’s Law) روشی‌ست علمی برای تشخیص تقلب و دستکاری آمار. از این روش حتی اداره مالیات امریکا (IRS)هم استفاده میکنه.
و در دادگاه‌های امریکا نیز به این قانون برای اثبات تقلب آماری استناد شده.
این قانون میگه که اولین رقم اعداد در مشاهدات طبیعی از توزیع یکنواخت (uniform) پیروی نمیکنند. اعداد کوچکتر احتمال بیشتری دارند که رقم اول باشند. مثلا عدد یک 30.1% احتمال داره که رقم اول باشه ولی عدد ۹، 4.6%.
یه محاسبه ساده من نشون میده که نتایج #سیرک_انتخابات از قانون بنفورد تبعیت نمیکنه. این گراف انحراف زیاد از قانون بنفورد رو نشون میده.
یک نقد به تحلیل من اینه که تعداد داده‌‌ها کافی نیست که بشه نتیجه آماری قابل اتکایی گرفت.
برای حل این مشکل و نشون دادن انحراف زیاد از قانون بنفورد، اومدم تحلیل رو روی درصد مشارکت اعلام شده در هر استان انجام دادم. نتایج قویتر شد.
تست آماری هم نشون میده تقریبا ناممکنه این اعداد بصورت تصادفی و طبیعی مشاهده شده باشند و به احتمال نزدیک به یک دستکاری‌شده و تقلبی هستند.
برای نردهایی مثل خودم:
The Chi-square statistic is approximately 79.21, and the p-value is extremely small (7.06e-14).
*** نتایج به تفکیک استان بطور کامل و برای همه استان‌ها گزارش نشده. حداقل من پیدا نکردم. به این دلیل از نرخ مشارکت استان‌ها استفاده کردم.

جاري تحميل الاقتراحات...