در #روز_جهانی_زن چه کاری بهتر ازینکه در مورد یکی از شایعترین نگرانی خانم ها صحبت کنیم
#کیست_پستان #تغییرات_فیبروکیستیک
مراجعین زیادی دارم که خانم های جوانی هستند با سونوگرافی های متعدد و یک نایلون پر از قرص ویتامین E و گل مغربی و …
همه نگران سرطان، همه شاکی از درد و ⬇️
#کیست_پستان #تغییرات_فیبروکیستیک
مراجعین زیادی دارم که خانم های جوانی هستند با سونوگرافی های متعدد و یک نایلون پر از قرص ویتامین E و گل مغربی و …
همه نگران سرطان، همه شاکی از درد و ⬇️
مهمترین سوال اینه که من مدت هاست دارم این قرصا رو می خورم چرا هنوز این کیستا هستن ؟!
مشکل اول از جایی شروع میشه که فرد این کیست های ریز و ساده رو «بیماری» در نظر میگیره و فکر میکنه چون مثلا کیست تخمدانم رو عمل کردند یا دارو دادند پس اینم چون اسمش کیسته باید یه کاریش کرد و ⬇️
مشکل اول از جایی شروع میشه که فرد این کیست های ریز و ساده رو «بیماری» در نظر میگیره و فکر میکنه چون مثلا کیست تخمدانم رو عمل کردند یا دارو دادند پس اینم چون اسمش کیسته باید یه کاریش کرد و ⬇️
بودنش برای سلامتیم ضرر داره 🤷♂️
نکته۱ : اصطلاح Fibrocystic disease امروزه به Fibrocystic change تغییر کرده یعنی الان این کیست ها رو بیماری حساب نمی کنن و یک تغییر طبیعی در بافت پستانه. حالا یکسری از خانم ها این اتفاق براشون میفته یکسری نه . یک چیز ذاتیه و شما مثل قد و رنگ ⬇️
نکته۱ : اصطلاح Fibrocystic disease امروزه به Fibrocystic change تغییر کرده یعنی الان این کیست ها رو بیماری حساب نمی کنن و یک تغییر طبیعی در بافت پستانه. حالا یکسری از خانم ها این اتفاق براشون میفته یکسری نه . یک چیز ذاتیه و شما مثل قد و رنگ ⬇️
پوستتون نمی تونید این رو با دارو یا تغذیه یا… تغییر بدید
نکته۲: اینا هیچ وقت تاکید می کنم هیچ وقت به سرطان تبدیل نمیشن این که گاهی میشنوید فلانی سال ها کیست داشت بعد سرطان گرفت درستش اینه بین کیست ها سرطان درومد نه اینکه یکی ازین کیست ها سرطانی شد کیست های ساده سرطانی نمیشن ⬇️
نکته۲: اینا هیچ وقت تاکید می کنم هیچ وقت به سرطان تبدیل نمیشن این که گاهی میشنوید فلانی سال ها کیست داشت بعد سرطان گرفت درستش اینه بین کیست ها سرطان درومد نه اینکه یکی ازین کیست ها سرطانی شد کیست های ساده سرطانی نمیشن ⬇️
نکته۳: دردسر این کیست ها دردناک شدنشه. به صورت ساده فرد بافت پستان خیلی حساسی داره با کوچکترین فشار یا مسائل قاعدگی یا گاهی اوقات مسائل روحی و اضطراب درد سراغ فرد میاد . واقعیت اینه نمیشه برای این دردها کاری کرد جز مصرف مسکن و البته تغییر لایف استایل
مثال : احتمالا در مورد⬇️
مثال : احتمالا در مورد⬇️
قهوه و نوشابه و ….شنیدید . همینجا خیالتون رو راحت کنم خطرناک بودن قهوه برای خانم هایی که کیست دارن یک باور غلط و دروغی بیش نیست و اگر علاقه به قهوه دارید و کیست هم دارید این نوشیدنی لذت بخش رو از خودتون دریغ نکنید . تنها ایراد قهوه ، نوشابه و … اینه که در فردی که مدل بافت ⬇️
پستان کیستیکه درد بیشتری ایجاد می کنه . پس اگر درد پستان دارید و با مصرف قهوه ، سیگار، نوشابه ….درد ایجاد میشه کمتر مصرف کنید
نکته ۴: هیچ دارویی این شرایط رو بهتر نمی کنه یا نمی تونه مثلا جلوی چیزی رو بگیره بازم تاکید می کنم این ژنتیک شماست باهاش کنار بیایین. ویتامینE و ⬇️
نکته ۴: هیچ دارویی این شرایط رو بهتر نمی کنه یا نمی تونه مثلا جلوی چیزی رو بگیره بازم تاکید می کنم این ژنتیک شماست باهاش کنار بیایین. ویتامینE و ⬇️
گل مغربی و هیچ دارویی وجود نداره که باعث از بین رفتن این کیستا یا کوچک شدنش بشه . البته احتمالا شنیدید کسی با سونوگرافی و سند و مدرک به شما نشون میدن که فلان دارویی رو خوردن یا فلان کار کردند که کیست ها تغییر کرده واقعیت اینه که این فرم سینه به مرور زمان تغییر میکنه و کوچک و ⬇️
بزرگ میشه پس تغییرات مربوط به گذر زمان رو به حساب چیزی نذارید . تنها نکته مثبت این داروها کنترل درده. یعنی صرفا می تونین بجای ژلوفن و استامینوفن برای درد استفاده کنید و هیچ تاثیر دیگه نداره
نکته ۵: چرا پس بعضی پزشکان تفسیرشون از این کیستا چیز دیگه س و دارو میدن و ⬇️
نکته ۵: چرا پس بعضی پزشکان تفسیرشون از این کیستا چیز دیگه س و دارو میدن و ⬇️
….بهتره یه مثال بزنم
تصور کنید یک مسکن بسیار عالی و قوی برای دردهای استخوانی معرفی بشه با سرعت باورنکردنی هم پزشکان و هم مردم عادی استفاده می کنن ولی اگر دوسال بعد تو یک کنگره ارتوپدی یا تو مقالات بگن این دارو تاثیر خاصی نداره و دیگه نباید اصلا تجویز کرد احتمالا جز ⬇️
تصور کنید یک مسکن بسیار عالی و قوی برای دردهای استخوانی معرفی بشه با سرعت باورنکردنی هم پزشکان و هم مردم عادی استفاده می کنن ولی اگر دوسال بعد تو یک کنگره ارتوپدی یا تو مقالات بگن این دارو تاثیر خاصی نداره و دیگه نباید اصلا تجویز کرد احتمالا جز ⬇️
متخصصین ارتوپدی که کارشون اینه بقیه به معجزه دارو همچنان باور دارند و از پزشک عمومی تا سایر متخصصین به بیمار و دوست و آشنا توصیه می کنن
روزتون مبارک خانم های عزیز
و تنت به ناز طبیبان نیازمند میاد
پایان
روزتون مبارک خانم های عزیز
و تنت به ناز طبیبان نیازمند میاد
پایان
جاري تحميل الاقتراحات...