Abdullah T.R
Abdullah T.R

@TraderAT12

2 تغريدة 27 قراءة Mar 08, 2024
🔴PROBİYOTİK / PRE-BİYOTİK
Ne zaman "KULLANILMAZ"
➖️
🔸️Candida
🔸️IBS
🔸️Crohn
🔸️Ülseratif kolit
🔸️SİBO
🔸️Aşırı gecirgen bagirsak
🔸️Helikobakter pylori
Varsa ilk etapta
📍Probiyotik
📍Pre-biyotik...( Turşu, kefir, yoğurt, Mayalı besinler) kullanilmaz..Aşırı zarar verir.
💧Malum bizde modadır. Bir şeye iyi denirse herkes,herkese onerir. Ve cümlenin sonu hep bol bol ye ile biter.
🔸️Meyve çok yararlı bol bol meyve ye (Trigliserit ve yağ kitlesi artar)
🔸️Ceviz ye bol Omega-3 içerir ( ALA formunu içerir ve biz bunun sadece %2.5 kadarını kullanabiliriz) "Ceviz elbette çok faydalı ama Omega-3 için degil"
🔸️Bol süt iç kalsiyum alırsın...(sütte ki kalsiyum zor emilir, biz yesil yapraklı sebzelerdeki kalsiyumu daha çok aliriz)
🔶️Kefir,yogurt,tursu probiyotik içerir çok faydalı bol bol ye....Hele bagirsak duzeni bozuksa ultra bol ye...! BÜYÜK HATA.
🔊Sonra hasta der ki : Probiyotikte besleniyorum ama gittikçe kötüleşiyorum.
🟣Bağırsaklarımız milyarlarca bakteri. Mantar var. Iyisi var, kötüsü var, hırlısı hırsızı var, asalak geçineni var, muptezel alkolliği var (bu şaka değil), gece vardiyasında çalışanı var, sabah 8 akşam 5 memur takilanı var, iyi tarım uygulamasiyla vitamin,yağ asiti ureteni var... Bir de anarşist terör estirenler var her yere saldırır.. (diğer bakteri ve mantarlara,bagirsak duvarina),
Bizim toplam hücre sayımızın 15-20 katı bunlar.
🩸Ama tıpkı dış dunya gibi, orada da " iyilerle kötülerin savaşı " var ve hiç bitmiyor.
🩸Bunlar bizim yediklerimizle beslenir. En çok sevdikleri ise şeker,Mayalı besinler ve PRE- BİYOTIKLER.
🔊Pre-biyotik: hem iyilerin hem kötülerin yaşamak, çoğalmak için yediği besin maddeleri.
🩸Şimdi, diyelim ki yukarda saydığım hastaliklardan birine sahipsiniz. Bu durumda kötü bakteriler iyilerden kat kat fazlalar.
🩸Diyelim ki oran 80 /20....Bir Turşu yedik, kefir içtik,Pre-biyotik beslendik. Bunu sayica fazla olan 80 kötü bakteri daha çok yiyip guclenecek, çoğalacak.
⭐️PROBİYOTİK takviye kullandik, aklimizca iyileri cogaltacaz ya..yardımcı kuvvet gönderiyoruz.
🩸Hepsi ölüyor...Neden ? Çünkü bu canlılar bir birini yok ederek üstünlük saglamaya çalışır. Ee kötüler fazla olduğuna göre onlar kazanacak
🩸Ornegin mantarlar MİTOTOKSİN ureterek digerlerini zehirler.
🔸️Bu mitotoksinler aynı zamanda bize de zarar verir. Bagirsaklar aşırı gecirgense kana geçer ve yeni bir film başlar.
🩸Ölen iyi bakterilerin, mantarların degerli molekullerinide kullanıp iyice çoğalır kötüler.
🔊Hasta aynen şu cumleyi kurar : Kefir içtim davul gibi oldum, probiyotikli yoğurt yedim ushal oldum, probiyotik kullandim acaip gaz oldu.
🩸Olacak çünkü onlar ölürken, sindirilirken Hidrojen ve metan gazı açığa çıkar, şişkinlik oluşur.
⭐️Bütün bunlar harici lifli besinleride çok guzel kullanir bu bakteriler. Yani "bol lifli beslen " cümlesi her insan için geçerli değil... (bu apayrı bir konu detaylı yazarim)
🟣İYİ DE NE YAPMAK LAZIM ?
💧Önce kötüleri öldürmek gerek...Bunun için bazı hastaliklarda antibiyotik te kullanmak gerekebilir. (Ornegin sibo da "rifaksimin") ama ben doğal yolları yazcam.
1️⃣KEKİK SUYU :
📍Timol etken maddesuli içerir. Bu etken madde bazı bakterilerin zarina zarar vererek öldürür
🔸️mantarların ise 14-a metilaz enzimini bloke ederek ergisterol sentezini engeller ve mantar çoğalamaz, ölür
🔸️Günlük bir çay bardağı AÇ OLARAK günün herhangi bir saati içilir. ( 10 gün kullanım, 10 gün ara,sonra 15 gün kullanım)
2️⃣KARANFİL (toz olarak) :
📍Öjenol (C10H12O2 - eugenol) etken maddesi içerir.
🔸️Listeria monocytogenes, Streptococcus pyogenes, Proteus vulgaris ve Escherichia coli üzerinde " hucre duvari ve hucre zarını" parcalar.
🔸️Toz halinde yarım çay kaşığından biraz daha az TOK OLARAK kullanilir. (21 gün kullanım)
3️⃣ TARÇIN YAĞI (uçucu değil) :
📍sinnamaldehit etken maddesi içerir.
🔸️Bakterilerin hücre duvarına, mantarların ise squalen epeksidaz enzimini bloke ederek lanesterol oluşumunu engelleyerek mantari öldürür.
👇DEVAMI ALT TWİTTE 👇
🔸️2-3 damla uçucu olmayan Tarçın yağı 10-15 damla zeytinyağı içine koyulup karıştırılarak içilir. ( 1/5 oranında)
4️⃣ LEYLAK ÇAYI:
📍Alfa terpineol etken maddesini icerir.
🔸️Hem gram negatif, hem gram pozitf bakterilerin hücre duvari uzerinde etkilidir.
🔸️Yağı haricen kullanılır kesinlikle içilmez/dahili kullanilmaz
🔸️Bir çay kaşığı kurutulmuş leylak çiçeği 1 bardak sicak su icerisinde 10 dakika kadar demlenir ve AÇ OLARAK günde 1 kez içilir
🔴SONUÇ:
💧Her iyi, herkese iyi gelmez...Ornegin Lahana mukemmel bir besin...Ama bir Haşimato/hipotirodi hastası tuketirse T4 sentezini azaltir ve Levotiroksin ilac dozu yukselir
💧Probiyotikler canlı olup yikarda yazdığım tipteki hastaliklarda kötüler azaltilmadan kullanilmaz.
💧Pre-biyotikler Probiyotiklerin besini pozisyonunda olup bunlarda yukarda ki hastaliklarda ilk etapta kullanilmaz..

جاري تحميل الاقتراحات...