Варто внести деяку ясність.
Є кілька варіацій ідентифікації рівнів SNR. Щоб трохи усвідомити те, для чого використовується цей неймінг, важливо врахувати одну особливість: Не всі трейдери усвідомлюють, для чого він їм потрібен і як його "приклеїти" до себе в торгівлю.
2/х
Є кілька варіацій ідентифікації рівнів SNR. Щоб трохи усвідомити те, для чого використовується цей неймінг, важливо врахувати одну особливість: Не всі трейдери усвідомлюють, для чого він їм потрібен і як його "приклеїти" до себе в торгівлю.
2/х
Тому важливо зрозуміти логіку і ту інтерпретацію, яку закладав я під час використання цього "інструменту" (скажімо так) під час торгівлі. Початкове трактування і сам стиль автора, який використав неймінг цього інструменту, дещо відрізняєється від того, як торгую його я.
3/х
3/х
SNR - support and ressistance.
У буквальному сенсі - рівень підтримки та опору. Користуючись нагодою, спробуйте відповісти собі на таке питання: чим відрізняється торгівля підтримки та опору від тієї логіки, якою торгують у рамках SMC?
4/х
У буквальному сенсі - рівень підтримки та опору. Користуючись нагодою, спробуйте відповісти собі на таке питання: чим відрізняється торгівля підтримки та опору від тієї логіки, якою торгують у рамках SMC?
4/х
Оскільки ми використовуємо у своїй торгівлі японські свічки, то існує 2 варіанти ідентифікації SNR:
- buy-buy / sell-sell (який автор називає "свічками, що цілуються"). Використовуються більшістю дуже рідко, але насправді в цьому є Gem, якщо трохи придивитися до рівнів FVG.
5/х
- buy-buy / sell-sell (який автор називає "свічками, що цілуються"). Використовуються більшістю дуже рідко, але насправді в цьому є Gem, якщо трохи придивитися до рівнів FVG.
5/х
Приклад на графіку: tradingview.com
6/х
6/х
Виділяючи на своїх графіках рівень SNR, я використовую його суто для ідентифікації рівня зони ордерблока.
Якщо врахувати, яка логіка закладена в зону найбільш проторгованого об'єму - все стає простіше.
8/х
Якщо врахувати, яка логіка закладена в зону найбільш проторгованого об'єму - все стає простіше.
8/х
Саме SNR дав мені змогу полюбити зону найбільш проторгованого об'єму у вигляді ордерблока та імплементувати це собі в ТС, підвищивши її адаптивність і вінрейт (раніше моя ТС базувалася на ліквідності та дисбалансах).
9/х
9/х
Таким чином, у традиційному форматі, використання SNR дає змогу ідентифікувати безпосередньо сам Orderblocks, а також Rejection Blocks. Але чи означає це, що всі OB цікаві? Аж ніяк.
10/x
10/x
Для себе я вивів головний постулат, який так само можна застосувати до того, чого багатьох навчають на темі OB (у т.ч. в рамках ICT).
Цікаві тільки ті зони SNR (OB/RB), які ребалансували/знімали ліквідність.
11/х
Цікаві тільки ті зони SNR (OB/RB), які ребалансували/знімали ліквідність.
11/х
Подібну логіку можна знайти в різних навчаннях. Але, як показує практика - вона розкрита або не до кінця, або не під тим кутом.
У мене все.
12/х
У мене все.
12/х
Є деякі неточності в словах та повторення в поясненнях, оскільки писав коротко та швидко (таке собі «перепрошую»).
Проте ключової суті теми це не змінює 😉
13/x
Проте ключової суті теми це не змінює 😉
13/x
جاري تحميل الاقتراحات...