10 تغريدة 24 قراءة Nov 29, 2023
💭 تو دنیای روان‌شناسی اصطلاح جالبی داریم به نام "birthday blues" یا "غم تولد"، که به حس و حال غم‌انگیز روز تولد اشاره داره. به‌طوری که آدم تو روز تولدش، به جای خنده، دلش گریه میخواد و به‌جای شادی، غم عجیبی تو دلش پنهانه و خیلی تو حس و حال جشن و تولد گرفتن نیست. بررسی کردن دیدن…
📌 فارغ از شرایط اجتماعی فرهنگی، "غم تولد" یه پدیده جهانیه و تو یه برهه‌های خاصی از زندگی (مثلا نزدیک دهه‌های 20، 30، 40 و 50 سالگی) بیشتر میاد سراغ آدم‌ها و به ماجرای کاملا جدیه. مثلا تو یه بررسی طولی در ژاپن متوجه شدن احتمال خودکشی تو روز تولد 50 درصد بیشتر از روزهای دیگه‌ست...
💭 و تو یه بررسی دیگه متوجه شدن هرچی سن بالاتر میره و گردپیری بیشتر به سر و رومون میشینه و چین و چروک‌ها سر و کله‌شون پیدا میشه، شدت غم ناشی از این پدیده بالاتر میره و به احتمال بیشتری تجربه‌ش می‌کنیم. اما این غم تولد از کجا میاد! و چه دلائلی پشتشه!...
+ دلیل اولِ این حس و حال عجیب، اینه که احساس می‌کنیم؛
📌 همونطور که بچگی نکرده بزرگ شدیم، جوونی نکرده داریم پیر میشیم و "هرچقدر که نفهمیدیم چجوری بزرگ شدیم، قشنگ میفهمیم که چجوری داریم پیر میشیم"🚶🏻...
+ دلیل دوم؛ تراکم نرسیدن‌هاست؛
📌 مواجه شدن با این واقعیت که "هرچی بزرگتر میشی آرزوها کوچیکتر میشن" و "عمریست دویدیم و به مقصد نرسیدیم" با یه حس ناکامی غم‌آلود همراهه...
+ دلیل سوم نزدیک شدن به غروب زندگیه؛
📌 نزدیک شدن به مرگ و ترس از زندگی نزیسته و کلی کار نکرده، در کنار تلاشی سخت برای رسیدن به چیزهایی که بودنشون دیگه اون حس و حال سابق رو نداره...!
+ دلیل چهارم فشارهای اجتماعی؛
📌 اینکه سنت رفته بالا و راه و بیراه باید جواب پس بدی که؛ پس کی قراره ازدواج کنی!، بچه‌دار نشدی هنوز!، چقدر دیگه مونده درست رو تموم کنی!؟، کار چی شد پس! سنت داره میره بالاها!...
+ دلیل پنجم؛ کسی حواسش به من هست اصلا!
📌 با نزدیک شدن به روز تولد، عجیب آدم دلش حمایت اجتماعی می‌خواد و فکر اینکه "اصلا کسی رو دارم که تو این روز حواسش به من باشه! خودش غم‌انگیزه...
+ و در نهایت اینکه؛ از کجا آمده‌ام!، آمدنم بهر چه بود!...
📌 هرچی سنت میره بالا، بیشتر از دست میدی و وقتی از دست میدی بحران معناها یقه‌ت رو می‌گیرن که؛ آخرش که چی!، این بود زندگی!. اونجاست که غم دنیا تو دلت آوار میشه.
❤️‍🔥 مخلص کلام اینکه؛
من در تولد خود نقشی نداشتم.
و در مرگ خود نیز نقشی ندارم.
نقش من فقط در زندگی من است!
👤 گوته
❤️‍🔥 زندگی به‌کام‌تون 🌱.

جاري تحميل الاقتراحات...