10 تغريدة 8 قراءة Aug 27, 2023
💭 والدی ازم پرسید؛ چطور بچه‌های مسئولیت پذیری تربیت کنیم!؟
+گفتم؛ با ده تا رفتار به شدت ساده و بی‌اندازه اثرگذار.
💬 پرسید چطور یعنی!
+گفتم؛1) مسئولیت‌پذیر باش، بذار ببینه و یاد بگیره. چرا که؛ بچه‌ها به جای خوب گوش دادن،خوب میبینن. پس؛حرفی نزن که عملی نشه، قولی نده که نتونی…
2) مسئولیت بسپار، حتی اگه خرابکاری به بار آورد.
+ مسئولیت‌پذیری بیشتر از اینکه ژنتیکی باشه، یاد گرفتنیه. تا وقتی به جاش کار کنی و مسئولیت‌ رفتارها و انتخاب‌ها و احساساتش رو به عهده بگیری، یاد نمی‌گیره که هر رفتاری پیامدی داره و هر پیامدی مسئولیتی...
📌 پس؛...
3) به جاش حل نکن، اجازه بده درگیر بشه..!
+ بررسی کردن دیدن هرچقدر به جای بچه‌ها معادلات زندگی رو بپذیریم و حل کنیم، به همون نسبت از شایستگی اونها کم کردیم و هرچقدر اجازه بدیم خودشون درگیر جریانات ریز و درشت زندگی بشن، به همون نسبت شایستگی و مسئولیت‌پذیری در اونها جوانه می‌زنه...
4) حرف بزنیم، زیاد.
+ سال‌ها پژوهش نشون میده، از بهترین راه‌های تقویت هوش هیجانی برای تشخیص هیجانات و مدیریت اونها، حرف زدن در مورد هیجاناته. بچه‌ای که متوجه بشه غم چه شکلیه! راحت‌تر متوجه میشه که غمگین کردن دیگران چقدر بده و مسئولیتش چقدر سنگین.از حس و حال‌ها با هم حرف بزنید...
5) مسئولیت‌پذیری‌هاش رو ببین، قبل از اینکه...
+ بچه‌ها عاشق توجه‌ان. اگر رفتار خوبشون رو ببینیم با اون نظر ما رو جلب می‌کنن و اگر جیغ و داد و بد و بیراه‌هاش رو خوب ببینیم با اون. پس؛ کوچک‌ترین رفتار مسئولیت‌پذیرانه‌ش رو ببین تا انگیزه بیرونی به مرور به انگیزه درونی مبدل بشه؛
6) به جای کلی گویی، عینی، مشخص و هدفمند مسئولیت‌پذیری‌ها رو تمرین کنید!.
+ به جای گفتن؛ "مردم مراعات نمیکنن که!؛ شهر که نباید اینطوری کثیف باشه!"؛ یادآوری کن؛ "بقیه سیب‌ت رو اگه نمیخوری بیا بذاریم لای دستمال کاغذی تا رسیدیم بندازی سطل آشغال"...
7) به جای سرزنش، نحوه اجراش رو نشون بده؛
+ به جای گفتن "صد دفعه گفتم لباس‌های کثیفت رو زمین ننداز!"؛ "آخه تو چقدر بی‌مسئولیتی بچه!"...
📌 یه سبد بذار یه گوشه‌ای و ازش بخواه هروقت لباس کثیفی داشت، ببره بندازه داخل سبد.
8) همکاری از سنین پایین!
+ والدی که اطمینان داره مسئولیت‌پذیری از همون بچگی قابل پرورشه از سنین پایین همکاری رو شروع میکنه. مثلا به بچه سه ساله دستمال میده و میگه؛ خوشگلم اینو ببر بده به بابا! و به بچه چهارساله کار میسپاره که؛ قشنگم لیوان رو از روی میز میاری برام!...
9)تشویق به پاسخگویی!
+مسئولیت‌پذیری یعنی من بابت کاری که کردم مسئولم و نتایج اون کار با منه، پس به جای شونه خالی کردن جواب میدم. چطور!؟
📌از تشویق به پاسخگو بودن تو موقعیت‌های کوچک شروع کن."برو و بابت اینکه اسباب‌بازیش رو شکستی ازش عذرخواهی کن و ازش بپرس چطور میتونم جبران کنم!"
📌 و در نهایت اینکه؛
+ تا میتونید به بچه‌هاتون "عزت نفس" یاد بدید.
آدمی که خودش رو حقیر و ناچیز ببینه، یا به خودش آسیب می‌زنه یا به دیگری...
📌 چرا که؛ یه آدم با عزت نفس، مسئولیت‌پذیره و یه آدم مسئولیت‌پذیر با عزت نفسه.
❤️‍🔥 نظرتون چیه دوستان!🌱👇🏻

جاري تحميل الاقتراحات...