Bux Butler
Bux Butler

@Bux_Butler

21 تغريدة 7 قراءة Aug 04, 2023
Rośnie narracja, że Bux Butler jest toksycznym profilem w polskiej społeczności (może powstanie o tym jakiś token? 😅). Dziś wątek refleksyjny. Jak dużo Buxowi daje hejt w internecie i o co w tym tak naprawdę chodzi? Zapraszam 🙂
1/
Po ostatnim wątku spotkałem się jak dotąd z największą jeżeli chodzi o ten profil krytyką. Oprócz podejrzeń o "impotencję mózgową" i "sprzedaż szkoleń" (😅) było sporo rzeczowych argumentów. Próbowałem się odnieść, ale wybaczcie - nie mam czasu dyskutować ze wszystkimi ☹️
2/
Spodziewałem się też takiego odzewu. Jednak nikt nie został zablokowany. Jestem ostatnią osobą, która powie Ci, że to ja mam rację i ma być tak jak ja chce, żeby było. Chciałbym jednak żebyście wiedzieli, że ja opisywałem tylko szczyt góry lodowej.
3/
Bo np. mogłem dopytać skąd korelacja pomiędzy krachem i paniką w czerwcu 2022 roku i dziwną aktywnością na profilach xgrosza? W krótkim czasie wyparowało grubo ponad 300 tweetów i niemal pół miliona wyświetleń filmów na YT. Materiały się niechcący zdezaktualizowały? 🤷‍♂️
4/
Mógłbym poprosić xgrosza, żeby w swoim najnowszym filmie nie nazywał ludzi, którzy nie zgadzają się z jego definicją shillingu "upośledzonymi". Tak w ogóle to ten jeden wyraz - to wszystko do czego odniósł się xgrosz z całego mojego wątku.
5/
Mógłbym poprosić xgrosza, żeby odpowiedział na - wydawałoby się proste pytanie. Zamiast kręcić i ubierać to w jakąś ideologię czy nie wiadomo co. Ja akurat absolutnie nie jestem przeciwnikiem reflinków ani monetyzowania swojej twórczości.
6/
Ale jeżeli kreujesz się na takiego co nie zarabia na społeczności i Ty "tylko" udostępniasz linki do narzędzi, których używasz - to po co DOSŁOWNIE do każdego z nich doklejasz reflinka? Do serwisów informacyjnych też wrzucasz linki z reflinkiem? 😵‍💫
7/
Może zapytam inaczej:
Jaś ma 0 obserwujących,
Wojtuś ma 40k obserwujących,
obaj spamują reflinkami na lewo i prawo,
który z nich zarobi więcej i dlaczego?
8/
Chcecie zobaczyć statystyki? Wątki hejterskie mimo, że czasem generują znacznie większe zasięgi nie przekładają się tak na liczbę obserwujących. Znacznie więcej dały mi ostatnie wpisy o "astrologii w inwestowaniu" i "crypto avengersach" - mimo mniejszej liczby wyświetleń.
9/
Jestem transparentny. Jeżeli chcecie coś wiedzieć - po prostu zapytajcie. Jeżeli będę miał taką możliwość i czas to udostępnię statystyki innych wpisów. Pamiętajcie, że ludzie przychodzą na mój profil z różnych źródeł i poprzednie wpisy wciąż generują jakieś zasięgi.
10/
Przy krytyce tak dużego i wpływowego profilu jesteś wręcz skazany na porażkę i często prowadzi to do nawet odpływu osób. Gdybym chciał tu kreować zasięgi wiedziałbym o czym pisać - i nie byłyby to wątki o największych influ, z bardzo silną społecznością wokół.
11/
Ten profil trochę uwiera ludziom z komitetu sprzedawców garnków, fanom pozłacanych zegarków i lajkowania własnych komentarzy. Jeżeli ktoś kupuje garnki na Alliexpress i sprzedaje je 50x później seniorom - Ty też powinieneś tak robić 🤷‍♂️
12/
W tym zestawieniu - ja Bux Butler będę biedakiem, ale nie będę musiał kreować narracji patrząc na siebie w lustrze.
Oni będą bogaci - i codziennie będą się usprawiedliwiać, że to wina głupich ludzi.
Myślę, że tu leży największa różnica między mną a tymi osobami.
13/
Bux Butler uświadamia, przypomina, stara się o to, żeby każdy miał pełną informację, i żeby na rynku panowały równe szanse.
Oni blokują, usuwają treści, tworzą zamknięte bańki i grupy wzajemnej adoracji, gdzie spotykają się codziennie na wspólnej afirmacji sukcesu.
14/
Niezależnie od tego czy sprzedajesz tu garnki, odkurzacze, technologię kosmiczną czy zwykłe obietnice - w każdym przypadku zamykanie ludzi w bańkach informacyjnych, gdzie racje ma tylko lider jest złe - i powinno być krytykowane.
Oni tylko polajkowali jakiś wpis!!
15/
Słyszałem, że HEX odbił i że Bux znowu nie miał racji 🤷‍♂️ tak, zgadnij co powiedzą jak odbije wyżej - "pacz, tu mówiłem, w samym dołku, żeby kupować". Ostatecznie z kolejnym dipem można usunąć trochę kontentu. Zresztą pisałem o tym nieraz.
16/
Pisałem, że spotkałem się z największą krytyką jak dotąd, ale wiecie co?... Ona jest mikroskopijna wobec słów poparcia jakie dostałem za to co robię. Lajki pod moim ostatnim wpisem mają wyjątkową moc. To drugi najbardziej lajkowany wątek w historii tego profilu 🙂
17/
Bez pomocy xgrosza, nie byłoby nawet połowy tego.
Te lajki jednak nie są poparciem mojej osoby, czy nawet tego o czym tam pisałem (my tutaj często się ze sobą nie zgadzamy). Te lajki są formą sprzeciwu wobec tworzenia zamkniętych społeczności poklepywania się po plecach.
18/
Powiem Wam, że ja mógłbym pisać takich treści znacznie więcej. Nie raz i nie dwa, kiedy badałem jakiś temat nagle pojawiało się coś innego:
- influ przeklejający nie swoje analizy na swój profil
- dziwne wzrosty ilości obserwujących
- jakiś influ powiązany ze scamem
19/
Dlaczego o tym pisze skoro losowe wątki na moim profilu często dają mi więcej?
Nie wiem, może lubię, może mam jakąś dziennikarską misję. Nie oszukujmy się - wszystkie powody są egoistyczne. Czasami sami tego nie rozumiemy. Może po prostu nie lubię aroganckich ważniaków? 🤷‍♂️
20/
Kończę już ten temat, bo dalsza dyskusja i tak nie ma sensu. To jak przepychanie się (anty)szczepionkowców, płaskoziemnców, (anty)globalistów, PISowców, Konfederatów i wszystkich różnych grup, które po prostu mają już silnie wyrobione zdanie na określony temat i tyle.
Narka!
21/

جاري تحميل الاقتراحات...