Bux Butler
Bux Butler

@Bux_Butler

18 تغريدة 10 قراءة Aug 04, 2023
Będzie drama? 🙂 Powiem Wam - nie byłbym sobą gdyby ten wątek nie powstał (tak, jestem toksyczny). Głównie dlatego, że byłbym nie fair wobec ludzi, których w krytyczny sposób tutaj opisywałem. Dlaczego jedni dostają po głowie bardziej niż inni, mimo że robią dokładnie to samo?
1/
Czasami się zastanawiam czy w społeczności nie krąży jakaś lista influencerów, na których po prostu można narzygać, bo to jest modne, a resztę zostawiamy, bo to "OG" czy inne farmazony.
2/
Bo czy Gryn, Stiller, Gancarz i inni, którzy są tak modnie wyśmiewani i hejtowani w społeczności, nie dali przypadkiem "zarobić" tak jak reszta? Na piramidach Aarona też ktoś pewnie zarobił. I on też (chyba) żałuje, że brał w nich udział. I oni też nikogo nie zmuszali.
3/
Z drugiej strony mamy największego ambasadora Bitconnect na polską społeczność, który wciąż jest szanowany i poważany, a wczoraj czytałem, że wręcz toksycznym jest krytykować HEX i ludzi, którzy to promują. Interesujące.
4/
I to promują mimo pozwu o wykorzystywanie środków inwestorów, czy manipulacje na wykresie HEXa i nakręcanie naiwnych na kupno totalnego gunwa w sreberku (nazywajmy rzeczy po imieniu). Tak, to tylko zarzuty, ale nikt - kompletnie NIKT w społeczności HEX o tym nie mówi.
5/
Mało tego - uważa się, że pozew o manipulacje rynkowe jest "darmową reklamą projektu". Tak, żyjemy w świecie, gdzie niektórzy uważają, że pozew o oszustwo to zachęta dla inwestorów do przyjścia na rynek krypto 🤷‍♂️
6/
Manipulacje ceną czy inne podejrzane aktywności zostały wyłapane przez społeczność już dawno temu. Więcej na filmie poniżej, bo nie chce mi się tego opisywać po raz kolejny.
7/
youtube.com
W tej społeczności panuje ogromny "syndrom oblężonej twierdzy". Każda uwaga jest odbierana jako atak na nich i Richarda. Spisek hejterów, a nie ludzi, którzy chcą, żeby wszyscy grali w te same karty i decydowali świadomie.
8/
Dlaczego mam wrażenie, że jakby jutro zawalił się np. Gameswift o 60-70% to mielibyśmy kolejną "wojnę Polsko-Polską"? Dlaczego mam wrażenie, że jeśli mowa o HEXie to próbuje się wyciszasz temat i robić z ludzi hejterów?
9/
Dlaczego śmiejemy się z predykcji Cryptobirba w szczycie hossy, ale nie wyśmiewamy ankiet xGrosza, od których HEX spadł już 90% - i musi zrobić teraz 10x, żeby cena wróciła do momentu z tego wpisu?
W rzeczy samej - był to test na inteligencję.
10/
Nikogo nigdy tutaj nie krytykowałem za pomyłki - ja sam nie wiem jak zachowa się cena, ale wytykam ludziom arogancję i nadmierną pewność siebie. To te cechy wciągają początkujących w pułapkę. Bo widząc tak dużą pewność siebie u "OG", nowi gubią się podczas oceny ryzyka.
11/
Usuwamy z przestrzeni innych i robimy miejsce "swoim"? Czy ludzie naprawdę tak głupieją jak posłuchają pseudokołczingu o "strzyżeniu baranów"? Może Gancarz też powinien teraz nawijać makaron o tym jak zostać samcem sigma?
Złote myśli xgrosza:
12/
Xgrosz nie pierwszy raz jest bohaterem mojego wątku. Po tym jak chętnie dzielił się adresem, żeby jego społeczność na pewno kupiła dobry token XEN na starcie i po tym jak wykres zaczął przypominać wodospad - wpis wyparował.
OG
13/
Tak, gramy do jednej bramki, ale nie ze scamami i ludźmi, którzy to promują. Ja gram do bramki z ludźmi, którzy chcą rozwoju tej branży i traktowania tego miejsca na poważnie.
14/
Nowy dostaje na "dzień dobry" zaproszenie do sekt, gdzie "weterani", którym 100x w hossie to za mało, spamują na lewo i prawo reflinkami do Bybita, albo nowymi "3 tokenami na sierpień".
Pozwali założyciela o manipulacje? - nie ważne, oby hajs się zgadzał.
15/
Czemu nie ma surowej reakcji w społeczności? Czemu dobre projekty, realne biznesy i pomysły, które chcą coś zmienić muszą się tutaj przeciskać przez tłum ambasadorów piramid finansowych i ekspertów, którzy mieli dosłownie "raz z rzędu rację"?
16/
Gdzie się podziała moralność u ludzi w krypto? 90% z tych "OG" gdyby tylko dostała się do polityki robiłaby dokładnie to samo co reszta. Oby się dorobić - na kim i w jaki sposób - absolutnie nieważne.
17/
I zostawiam Was z tą refleksją, zanim zbiegnie się tu zgraja ludzi z "włączonym myśleniem" i tekstami w stylu "ja 2 dni temu sprzedałem" albo "ja inwestowałem tylko 0.1% portfela" czy "zrobi x100, zobaczysz" 🤷‍♂️
18/

جاري تحميل الاقتراحات...