Bux Butler
Bux Butler

@Bux_Butler

20 تغريدة Jul 21, 2023
Ostatnio mówi się o “manifestowaniu” bogactwa. Trochę pomyślisz i cyk - lambo. I tak sobie pomyślałem… “czekaj, a czy rynek krypto nie opiera się na życzeniowym myśleniu, samospełniających się przepowiedniach i guru co powiedzą Ci jak z pensji nauczyciela zostać milionerem?”
1/
Są osoby, które faktycznie wierzą, że naszymi myślami możemy wpłynąć na otaczającą nas rzeczywistość. Czy to przy użyciu sztuczek kwantowych czy też innej magii. Mamy nurty pozytywnego myślenia czy mówienia do lustra.
2/
Z tą afirmacją to różnie bywa. Czasami jest tak, że stajemy się jeszcze gorszymi ludźmi niż byliśmy, więc może warto wcześniej skonsultować się z rodziną. Nie neguję jednak potęgi samego umysłu i naszej wyobraźni.
3/
energiawewnetrzna.pl
Jest całkiem dużo badań, z których wynika, że np. wyobraźnia świetnie sprawdza się w procesie uczenia. Do tego stopnia, że wyobrażanie sobie, że grasz na pianinie może wyraźnie przyspieszyć proces nauki gry na tym instrumencie.
Przejdźmy już do krypto.
4/
pathwaystofamilywellness.org
Jak wygląda modelowy moonboy?
5/
Jakimi cechami charakteryzują się kołcze od “manifestacji”?
6/
Ile w rynku krypto jest czystej wiary? Kupujesz memcoina i jedyne co robisz to zastanawiasz się jaka jest szansa, że influ będą o nim pisać, żeby nakręcić innych do kupienia czegoś bezwartościowego 100x drożej.
7/
Ostatnio zastanawiałem się nawet ilu faktycznie Chińczyków kupiło te “chińskie coiny” i czy chińska narracja nie jest przypadkiem wymyślona i nakręcana przez resztę świata. Tylko, że ostatecznie ludzie zapomnieli przekazać ją dalej - do samych Chin…
8/
Ile jest tu “manifestacji” ze strony shillerów memcoinów, którzy napiszą, że jakiś token urośnie i on faktycznie rośnie… bo ich społeczność zaczyna to skupować?
Sporo tu zależy też od tego jak dużo osób, będzie sobie "manifestować" x100 i uwierzy w kolejnego shitcoina.
9/
Czy osoby, które piszą “kupuj teraz, bo za 2 lata będziesz żałował” naprawdę pochodzą z przyszłości lub w jakiś inny niewyjaśniony sposób ją znają (skok kwantowy?)? Czy może jest to życzeniowe myślenie, którego uczy też pani Szajek - może się sprawdzi, a może nie.
10/
Czy to nie tutaj ludzie kierują się prostą logiką? Wierzą we wskaźniki, które z precyzją skalpela wskażą gdzie sprzedać a gdzie kupić. Albo, że wystarczy kupić w bessie a sprzedać w hossie, najlepiej w samym szczycie - to na pewno będzie widać.
11/
Pomijają jednak, tak jak Pani Szajek, że do bogactwa prowadzi jednak zwykle długa droga. Bardzo często wyboista. A w krypto porównałbym ją nawet do wspinaczki po Mount Everest - czego wielu nie przeżyło. Emocje, nasze słabości, nieoczekiwane wydarzenia itp.
12/
Nigdy nie pisałem, że x100 w krypto nie jest możliwe, jest po prostu bardzo mało prawdopodobne. Tak samo jak nie wykluczam tego, że od samego myślenia możemy zostać milionerami, bo dostaniemy spadek, skreślimy dobre liczby w lotto albo nasza firma w końcu się rozkręci.
13/
Pytanie tylko czy to się stanie od naszego myślenia czy wpływ na to będą miały inne czynniki?
14/
Wiem, że wiele osób się za to na mnie wścieka, ale uważam, że na tym rynku sporo osób naprawdę miało szczęście - szczęście, że pojawiło się w odpowiednim miejscu i czasie. Polecam książkę Taleba, której tytuł mówi sam za siebie.
15/
Niektórzy trafiają tutaj w hossie, inni zaraz przed jej końcem, a jeszcze inni już po pęknięciu bańki, myśląc, że -50% to już dobre miejsce na uśrednianie altcoina o przełomowej technologii.
16/
Wielu uważa, że zarobiło tu dużo dzięki swoim niesamowitym zdolnościom analitycznym, podejściu do życia czy boskiej cząstce, którą zostali niewątpliwie obdarzeni. Teraz uczą innych, jak zostać samcem sigma i zarobić swoje x100.
17/
Śmiejemy się z Pani Szajek i jej “manifestacji”, ale szanujemy ludzi, którzy mówią nam, że zostaniesz bogaty. Wystarczy, że będziesz uśredniał altcoiny. Oni kiedyś byli na rynki krypto i faktycznie stali się bogaci. A przynajmniej rzekomo i rzekomo nie ze współprac.
18/
Wyobraź sobie teraz, że idziesz do kasyna i spotykasz tam kogoś, kto mówi Ci, że wczoraj zarobił tu x100 🎰 Nie wiesz kim jest, nie wiesz czy to prawda, ale na pewno jesteś zachęcony 🤔
19/
Dlatego na tym profilu nigdy nie pisałem, że zbijam tu kokosy. Bo są to puste słowa, ale przede wszystkim dlatego, że przeszłe wyniki NIGDY nie gwarantują takich samych rezultatów w przyszłości. Z tym Was zostawiam, dziękuję i pozdrawiam! ♥️
20/

جاري تحميل الاقتراحات...