2.همون overthink، یک فرآیند فرساینده است.گیر افتادن توی فکرتون میتونه باعث بشه ساعتها یا روزها خودتون رو شکنجه کنید. اینکه بدونیم نشخوار فکری از کجا و به چه دلیلی شکل میگیره؛ میتونه بهمون کمک کنه تا بهتر باهاش مقابله کنیم. ✅دلیل اول: تعاملات بین فردی
متاسفانه این نوع از نوشخوار
متاسفانه این نوع از نوشخوار
3.فکری گریبان گیر آدم خوبها میشه. این آدما توجه زیادی دارن که رفتار و کلامشون چه تاثیری بر دیگران، بخصوص عزیزانشون میزاره. این افراد سعی میکنن خودشون رو از چشم طرف مقابلشون ببینن.
بر اساس این مقاله
tandfonline.com
وقتی این افراد متوجه میشن که ممکنه کاری کرده باشن یا چیزی
بر اساس این مقاله
tandfonline.com
وقتی این افراد متوجه میشن که ممکنه کاری کرده باشن یا چیزی
4.گفته باشن که طرف مقابلشون رو رنجونده باشه، سریعا میخوان مسئولیت اشتباهشون رو به عهده بگیرن و آسیبی که به شخص زدن رو جبران کنن. این موضوع مثل شمشیر دو لبه است. با اینکه این رفتار ناشی از هوش عاطفی شخص هستش و اتفاقا وقتی طرف مقابل هم چنین کیفیت رفتاری داشته باشه؛ میتونه به
5.رابطشون کمک کنه؛ اما اگر طرف مقابل آدمی باشه که بهش میگن Emotionally unavailable یا فرد غیر قابل دسترس از نظر عاطفی، اینجا مشکل شروع میشه.
این مدل آدم های غیر قابل دسترس کی هستن؟
بر اساس ایندو مقاله
researchgate.net
jstor.org
آدم emotionally unavailable
این مدل آدم های غیر قابل دسترس کی هستن؟
بر اساس ایندو مقاله
researchgate.net
jstor.org
آدم emotionally unavailable
jstor.org/stable/23028825
EMOTIONAL ABUSE AMONG UNDERGRADUATES IN ROMANTIC RELATIONSHIPS on JSTOR
DEBORAH A. ABOWITZ, DAVID KNOX, MARTY ZUSMAN, EMOTIONAL ABUSE AMONG UNDERGRADUATES IN ROMANTIC RELAT...
researchgate.net/publication/24…
Being Emotionally Abused: A Phenomenological Study of Adult Women's Experiences of Emotionally Abusive Intimate Partner Relationships | Request PDF
Request PDF | Being Emotionally Abused: A Phenomenological Study of Adult Women's Experiences of Emo...
6.شخص خودمحوری هستش که اگر نگاه متفاوتی از شما داشته باشه، بهتون اجازه نمیده نقطه نظرش رو بدونید. توی ذهن این آدما، همیشه حق با اونهاست، بعلاوه استدلال های اشتباه و باورهای سفت و سخت و غلطی که از خودشون دارن، باعث میشه نتونن به خودشون هم نگاه کنن و ببین چه خطاهایی داشتن، چه
7.لحظاتی خودخواهی کردن و چه رفتارهای آسیب زننده ای داشتن. بجاش نقش قربانی رو بازی میکنن و به شما لیبل آدم بده رو میزنن!
حالا تصور کنید اون آدم خوب داستان ما چقدر گیج میشه. توی واقعیت وجودی خودش میدونه که کار اشتباهی نکرده ولی وقتی با توجه به حرفای این آدم سمی به خودش نگاه میکنه
حالا تصور کنید اون آدم خوب داستان ما چقدر گیج میشه. توی واقعیت وجودی خودش میدونه که کار اشتباهی نکرده ولی وقتی با توجه به حرفای این آدم سمی به خودش نگاه میکنه
8.میبینه چقدر موجود بد و هیولایی بوده! اینجاست که شخص واقعیت خودش رو کنار میزاره و میگه حتما اشتباه میکنم دیگه! حتما تقصیر منه دیگه! این وضعیت هم باعث نشخوارفکری زیادی برای شخص میشه و شخص رو به سختی زیادی میندازه. توی این حالت بایستی یه وقت بزارید و احساسات خودتون در رابطه رو
9.بازنگری کنید. وقتشه خط قرمز های اساسی برای سلامت روانتون در اون رابطه تعیین کنید!
✅دلیل دوم: مسائل مربوط به احساس "خود"
بر اساس این مقاله
annualreviews.org
تغییرات زندگی فی الذات بد نیستن. مثلا کار مهاجرت شما درست شده و میخواید از ایران برید یا اصلا توی رابطه ای آسیب
✅دلیل دوم: مسائل مربوط به احساس "خود"
بر اساس این مقاله
annualreviews.org
تغییرات زندگی فی الذات بد نیستن. مثلا کار مهاجرت شما درست شده و میخواید از ایران برید یا اصلا توی رابطه ای آسیب
10.دیدید و حالا قصد جدایی دارید و ...
گاهی ممکنه این تغییرات بزرگ زندگی به مزاق شما خوش نیان و احساس خوبی بهشون نداشته باشید! حتی اگر در نهایت بدونید که براتون خوبه. این نقاط اساسی تغییر در زندگی، شمارو مجبور میکنن بیشتر به بعضی جنبه های هویت تون یا همون چیزی که به اسم "من" از
گاهی ممکنه این تغییرات بزرگ زندگی به مزاق شما خوش نیان و احساس خوبی بهشون نداشته باشید! حتی اگر در نهایت بدونید که براتون خوبه. این نقاط اساسی تغییر در زندگی، شمارو مجبور میکنن بیشتر به بعضی جنبه های هویت تون یا همون چیزی که به اسم "من" از
11.خودتون میشناسید نگاه کنید و حتی چیزهای جدیدی از خودتون کشف کنید. مثلا وقتی میخواید مهاجرت کنید، شما دارید از خونه و وطن و خانواده و دوست و آشنا و... دور میشید! شما دارید تمام آنچیزها و کارها و افرادی که بهشون وابستگی داشتید رو کنار میزارید. بعضی از این وابستگی ها به شما احساس
12.امنیت و آسایش میدادن. جدایی از این چیزهای منجر به این میشه که به طور موقت اعتماد بنفستون کاهش زیادی پیدا کنه. این وضعیت موقت و بی ثبات میتونه باعث موجی از نشخوارفکری در شما بشه. برای مثال با خودتون فکر کنید:
آیا کار درستی میکنم؟
آیا آماده اینکار هستم؟
آیا کار درستی میکنم؟
آیا آماده اینکار هستم؟
13.آیا به اندازه کافی خوب هستم؟
نکنه نتونم از پسش بربیام؟
نکنه خودمو گول میزدم که میتونم ولی نتونم و کم بیارم؟
شاید به خودت شک داشته باشی و دونه دونه حرکاتت رو توی ذهنت آنالیز کنی، اما باید بدونی این وضعیت موقته. احساسی که شخص نسبت به "خود"ش داره، با هر قدمی که به جلو برمیداره
نکنه نتونم از پسش بربیام؟
نکنه خودمو گول میزدم که میتونم ولی نتونم و کم بیارم؟
شاید به خودت شک داشته باشی و دونه دونه حرکاتت رو توی ذهنت آنالیز کنی، اما باید بدونی این وضعیت موقته. احساسی که شخص نسبت به "خود"ش داره، با هر قدمی که به جلو برمیداره
14.تا به وضعیت جدید برسه مدام در حال بازتعریف و تکامله. زمان میبره تا احساسی که نسبت به خودت داری دوباره یکپارچه بشه و نظمی پیدا کنه، تا جای خالی آنچیزهایی که پشت سر گذاشتی پر بشه.
✅دلیل سوم: نگرانی های عجیب غریب
معمولا شبها وقتی چیزهای کمتری هستن که حواستون رو پرت کنن،ممکنه
✅دلیل سوم: نگرانی های عجیب غریب
معمولا شبها وقتی چیزهای کمتری هستن که حواستون رو پرت کنن،ممکنه
15.غرق در نگرانی های عجیب غریب بشید که توی این مقاله مفصل بهشون پرداخته شده:
journals.sagepub.com
این افکاری عجیب و تاریک به نظر میرسن. مثلا یوهو نگران این میشید که فردا وقتی دارید میرید سرکار یه تصادف شدید میکنید و میمیرید! بعد تکلیف عزیزانتون چی میشه؟ مراسم ترحیم براتون
journals.sagepub.com
این افکاری عجیب و تاریک به نظر میرسن. مثلا یوهو نگران این میشید که فردا وقتی دارید میرید سرکار یه تصادف شدید میکنید و میمیرید! بعد تکلیف عزیزانتون چی میشه؟ مراسم ترحیم براتون
16.میگیرن یا نه؟ کیا میان؟
پیش خودتون تعجب میکنید این فکرا اصلا از کجا دارن میان؟ این افکار به حدی تاریک و عجیب هستن که باعث میشن احساس کنید خود شما شخص تاریک و عجیبی هستید که چنین افکاری دارید و وضعیتتون بدتر هم بشه و نگرانی جدیدی بهتون اضافه بشه.
پیش خودتون تعجب میکنید این فکرا اصلا از کجا دارن میان؟ این افکار به حدی تاریک و عجیب هستن که باعث میشن احساس کنید خود شما شخص تاریک و عجیبی هستید که چنین افکاری دارید و وضعیتتون بدتر هم بشه و نگرانی جدیدی بهتون اضافه بشه.
17.بر اساس این مقاله
onlinelibrary.wiley.com
این افکار ریشه در تروماهای پیشین ما دارن. هرچند پیش خودتون فکر میکنید که دیگه از اون تروما گذشتم و دیگه تموم شده و دیگه عوض شدم و ...
این شاید درست باشه اما مسئله اینه که ذهن انسان بیش از هر چیزی از این متنفره که یهو غافلگیر بشه! اون
onlinelibrary.wiley.com
این افکار ریشه در تروماهای پیشین ما دارن. هرچند پیش خودتون فکر میکنید که دیگه از اون تروما گذشتم و دیگه تموم شده و دیگه عوض شدم و ...
این شاید درست باشه اما مسئله اینه که ذهن انسان بیش از هر چیزی از این متنفره که یهو غافلگیر بشه! اون
18.تجربه تروما به حدی آزاردهنده بوده که ذهنیت شمارو تغییر داده و انگار ذهنتون یاد گرفته که هر لحظه، هر چیزی میتونه باعث این بشه که دنیاتون زیر و رو بشه؛ به همین واسطه سعی در پیشبینی این لحظات داره تا غافلگیر نشه!
به همین دلیل هر از گاهی بهتون یاد آوری میکنه که در این دنیا،
به همین دلیل هر از گاهی بهتون یاد آوری میکنه که در این دنیا،
19.هر چیز وحشتناکی میتونه در هر زمانی برای شما رخ بده و شما کنترل کمی روی اون دارید!
بهترین چیزی که توی این شرایط میتونید انجام بدید تا به ذهنتون کمک کنه، اینه که کانالش رو تغییر بدید!
بالافاصله به چیزی که خیلی براتون خوشایند اما یه جورایی رویایی هستش فکر کنید. مثلا اگه توی
بهترین چیزی که توی این شرایط میتونید انجام بدید تا به ذهنتون کمک کنه، اینه که کانالش رو تغییر بدید!
بالافاصله به چیزی که خیلی براتون خوشایند اما یه جورایی رویایی هستش فکر کنید. مثلا اگه توی
20.یه قرعه کشی یه خونه برنده میشدید، اتاق خواب هاشو چطوری طراحی میکردید؟ حیاطش رو چه میکردید؟ یا اگه یه پول قلمبه ای از یه فامیل دور ناشناخته بهتون ارث میرسید باهاش چیکار میکردید؟ قبلا درباره رویاپردازی نوشته بودم. این مدل رویاپردازی هم از اون دسته رویاپردازی های مفید و خوب هستن
21.که میتونن توی اون شرایط بهتون کنن.
خلاصه که نشخوار فکری سخته. امیدوارم با دونستن این 3 دلیل و 3 راهکار کوتاهش، بدونید که نشخوار فکری وضعیت ثابت و دائمی نیست. به مرور از بین میره یا کاهش پیدا میکنه. اگه از دسته اول هستید بدونید که شما مشکلی ندارید! صرفا دارید یک رابطه سمی
خلاصه که نشخوار فکری سخته. امیدوارم با دونستن این 3 دلیل و 3 راهکار کوتاهش، بدونید که نشخوار فکری وضعیت ثابت و دائمی نیست. به مرور از بین میره یا کاهش پیدا میکنه. اگه از دسته اول هستید بدونید که شما مشکلی ندارید! صرفا دارید یک رابطه سمی
22.رو تجربه میکنید. اگه از دسته دوم هستید بدونید که حق دارید به هم بریزید و نشخوار فکری داشته باشید. قراره فصل جدیدی از زندگیتون رو آغاز کنید. اگه از دسته سوم هستید بدونید که تنها نیستید! خیلی آدم ها مثل شما هستن.
نهایتا شما انسان هستید!
نهایتا شما انسان هستید!
جاري تحميل الاقتراحات...