ParabolArfi
ParabolArfi

@ParabolArf

7 تغريدة 5 قراءة Jun 30, 2023
ABSORPTİON yani ABSORBE etme.
Destek direnç aralıkları ile ilgili ileri düzey teknik analiz bilgisi içeriyor ama ben sizlere en basit düzeyde anlatacağım.
Başlıyoruz. 🧵
#bitcoin #btc #dolar
Öncelikli olarak absorbe etmek ne demek ondan bahsedeyim kafanızda bazı şeyler otursun. En çok günlük Fizikte karşımıza çıkan bir durum absorbe etmek. Camlara benzer bu. Daha kalın camlar koyu renkli camlar ışığı absorbe eder. Ne kadar kalın/yalıtımlı ise o kadar absorbe eder.🧵
1. Resimde bu bölgede ıskalanmış emirler olabilir mi buna bakalım öncelikli olarak. Iskalanan emir ne demek yani bu bölgede market buy atılmasıyla kalan limit emirler olabilir. bunların sıklığı nasıl olabilir acaba.
2. resimdeki gibi ise düşmeye devam edebilir.
3. Artık absorbe etmeyi iyice öğrendiğimizi düşünüyorum. Yani ne kadar destek emri kaldıysa fiyat o bölgede artık absorbe etmeye daha hazır demek. Bunları nereden görebiliriz dimi. Orderflow !🧵
.@ExochartsC üzerinden orderflow imbalance lara bakmamız lazım bunun için. Bi exocharts hesabına ihtiyacımız var.
Grafikteki ayarlara geldiğimiz zaman artık alım satım imbalancelarını görebiliyoruz. Bu boşlukları gördüğünüz yerde eğer ki bi reversal absorbeyi kovalayabiliriz.
Anlık Bitcoindeki 4sa ABSORPTION/İmbalance larını bıraktım bu bölgelerdeki aksiyonu takip etmekte daha düşük zaman dilimlerini incelemekte fayda var. Alt bölge destek üst bölge direnç olarak çalışabilir.
Başarılar.
#bitcoin #orderflow
Bana destek olmak isterseniz ekteki ilk tweete RT/Like atarak destekte bulunabilirsiniz.
Başarılar.

جاري تحميل الاقتراحات...