#altcoin ALT-SEZON MU DEĞİL Mİ?
Ya da ne kadar uzağız, nasıl anlayacağız? Bu hafta Türkçe
Bunu anlamak için benim önemli gördüğüm incelememiz gereken 10 başlık (parite) var.
1-) Btc Dominance
2-)Eth/btc
3-)Eth/usd
4-) Total2, Total3 marketcap
5-)Others dominance
6-)Others marketcap
7-)dxy
8-)Btc/usd
9-)Altcoin Index
10-) XRP/BTC ve LTC/BTC
Ya da ne kadar uzağız, nasıl anlayacağız? Bu hafta Türkçe
Bunu anlamak için benim önemli gördüğüm incelememiz gereken 10 başlık (parite) var.
1-) Btc Dominance
2-)Eth/btc
3-)Eth/usd
4-) Total2, Total3 marketcap
5-)Others dominance
6-)Others marketcap
7-)dxy
8-)Btc/usd
9-)Altcoin Index
10-) XRP/BTC ve LTC/BTC
1-)Btc Dominance’ın artmaması gerekiyor. Sabit kalması hatta daha iyisi düşmesi gerekiyor. Farklı çeşitlerde altsezon görebilir. Btc Dom. Sabit: altlar ve btc beraber artabilir. Btc dom. düşer büyük para girişi olur altlar yükselir. Bizim asıl istediğimiz budur, agresif altcoin hareketleri.
Btc Dominance’ın %49 üzeri olmasını beklemiyorum. %60-70 gibi değerler benim için olası değildir.Eskisi kadar bu grafiğe anlam yüklemiyorum ama yine de bakmadan geçemem:) #btc
Btc Dominance’ın %49 üzeri olmasını beklemiyorum. %60-70 gibi değerler benim için olası değildir.Eskisi kadar bu grafiğe anlam yüklemiyorum ama yine de bakmadan geçemem:) #btc
2-) Eth’nin BTC karşısında güçlü olması Altcoinlerin sağlam durmasını sağlar. Güçlü ETH, güçlü = altcoinler demektir. ETH güç kaybederken sürdürülebilir Alt-Sezon mümkün değildir. Paralel kanal içerisinde kalması öncelikli gereklidir. #ethereum
Ve sonunda 0,086 gelecek karşısına, ama oraya daha var. Paralel kanal aşağı kırılırsa, altta mavi destek bizi bekler. Kanal dışına çıkış -2023 NO ALTSEASON- demektir. Ayrıca eth dom %17-22 arası hareket edecektir bu dönemlerde. #eth
Uzun vadede yeniden 0,1 'i geçeceğini düşünüyorum.
Ve sonunda 0,086 gelecek karşısına, ama oraya daha var. Paralel kanal aşağı kırılırsa, altta mavi destek bizi bekler. Kanal dışına çıkış -2023 NO ALTSEASON- demektir. Ayrıca eth dom %17-22 arası hareket edecektir bu dönemlerde. #eth
Uzun vadede yeniden 0,1 'i geçeceğini düşünüyorum.
3-) ETH’nin dolarda yükselmesi. En büyük Altcoin ETH, yani alt gösterge. O yüzden dolarda tabi yükselmesi gerekiyor. 1350-1390 (zaman bazlı) arası bölgenin aşağı kırılmaması gerekiyor. #eth
Bu 3 ETH/USD grafiği önemlidir.
Bu 3 ETH/USD grafiği önemlidir.
4- Total2 (BTC hariç tüm piyasa)
Total3 (BTC ve ETH hariç tüm piyasa) Zaten bunlar yükseliyorsa, piyasa yükseliyor demektir. Kritik noktalar grafikler üzerinde işlenmiştir. #altcoin
Total2 ve Total3 grafikleri incelenmeli
Total3 (BTC ve ETH hariç tüm piyasa) Zaten bunlar yükseliyorsa, piyasa yükseliyor demektir. Kritik noktalar grafikler üzerinde işlenmiştir. #altcoin
Total2 ve Total3 grafikleri incelenmeli
5-) İlk 10 Coin dışındaki, Altcoinlerin toplam büyüklüğünün / piyasaya oranı. Yani majörler hariç piyasa gibi bir şey (top10 hariç) dominance işte.
Grafikte göstererek açıkladım. Burada %8 altına düşüş beklemiyorum. Tepede de belki 2024 sonu-2025 başı görebileceğimiz bir %22-23’ler var. Benim düşünceme göre en önemli piyasa-içi etkenler bunlardır. #altcoins
Grafikte göstererek açıkladım. Burada %8 altına düşüş beklemiyorum. Tepede de belki 2024 sonu-2025 başı görebileceğimiz bir %22-23’ler var. Benim düşünceme göre en önemli piyasa-içi etkenler bunlardır. #altcoins
6-) Others Marketcap de majörler hariç piyasa büyüklüğü (top10 hariç) #Altcoin
8-) BTC/USD tüm piyasa adına önemli zaten, ek bir şey söylemeye gerek yok. Bunun haricinde zaten bir sürü BTC/USD grafiği paylaşıyorum. #btc
9-) Altcoin INDEX #Crypto
Sonuç: Altcoinlerin asıl yükselişinin 2024 yılında olacağını düşünüyorum. Bu 2023 yılında hiç artış göremeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Ancak asıl stratejim, 2023 yılında topla 2024 yılı sonunda sat şeklindedir
Bu grafikler bir araya gelip bir bütünü oluşturduğunda daha anlamlıdır
Bu grafikler bir araya gelip bir bütünü oluşturduğunda daha anlamlıdır
جاري تحميل الاقتراحات...