بودا بودم
بودا بودم

@buddaboodam

26 تغريدة 13 قراءة May 28, 2023
1.توی دیت چه چیزی از طرف مقابل ببینید همونجا بیخیال طرف میشید؟
به نظر شما چه ویژگی هایی توی برخورد اول و دیت اول اهمیت دارن؟
ردفلگ های شما توی دیت اول چی هستن؟
میدونستید خیلی از رد فلگهایی که توی دیت اول به چشمتون میاد ریشه تکاملی دارن؟
قبلا چند باری از مقاله های Zsófia Csajbók
2.نوشته بودم. اینبار یه مقاله اش رو دیدم که سال 2022 منتشر شده. قبل از هر چیزی بگم این هم یک مطالعه و بررسی هست صرفا و وحی الهی نیست. ممکنه شما استثنا باشید! فکر نکنید همه آدمهارو میتونید توی این مطالعه بگنجونیم. خیلی با گارد نخونیدش.
توی این مقاله
sciencedirect.com
3.شش ویژگی یا صفت شخصیتی رو شناسایی کرده که اکثر مردم به عنوان رد فلگ در روابط عاطفی در نظر میگیرن. یعنی وجود این صفات در یک نفر باعث میشه که به قول معروف طرف کَنکِل باشه، تا تهش هم کنکل باشه. نویسنده اصلی مقاله یعنی همین Zsófia Csajbók میگه کلا برای انتخاب پارتنر، خیلی بهتره که
4.رد فلگ هاتون رو در نظر بگیرید، نه علایقتون. یعنی بدونید از چه چیزهایی خوشتون نمیاد و اولویت رو به اینها بدید نه اینکه از چی خوشتون میاد. در ادامه میگم چرا این استراتژی رو بهتر میدونه. اینطوری شانس انتخاب بهتر پارتنر برای شما افزایش پیدا میکنه.
توی مقاله میگه:
برای حدودا 4 دهه
5.اخیر مطالعات روی انتخاب پارتنر، متمرکز بر نقاط مثبت و علایق افراد بوده،صفاتی که باعث میشه جذب یک پارتنر بشید؛ با اینحال ما بایستی از روابط سمی هم دور باشیم و توی انتخاب پارتنر مراقب باشیم تا خطاهای پرهزینه انجام ندیم؛ به همین واسطه طی چند سال اخیر ما شروع به بررسی رد فلگ هایی
6.که توی خود دیت اول، افراد باهاش مواجه میشن کردیم.
نویسنده مقاله اومده مطالعات قبلی رو بازبینی کرده و با محدود کردن دامنه نتیجه مطالعات، نهایتا به 6 صفتی رسیده که سر همون دیت اول رد فلگ محسوب میشن.
این 6 صفت به ترتیب اینا بودن:
چندش بودن و کثیف بودن
معتاد بودن
7.گیر بودن و چسب بودن
بی قاعده بودن، بدون خط قرمز بودن و بی بند و باری
بی احساسی و بی تفاوتی
بی انگیزگی
به نظر نویسنده مقاله، با نگاه تکاملی این 6 ویژگی یا صفت میتونن نشان دهنده نقایص شخصیتی آشکاری باشن. Csajbók توضیح میده:
1. چندش بودن یا کثیف بودن یا نامرتب بودن به عنوان یک
8.بیماری در ذهن ما ثبت شده. آدم هایی که آشکارا کثیف هستن و به سلامت و بهداشت خودشون کمترین اهمیتی نمیدن، برای سلامت و بهداشت ما هم تهدید محسوب میشن. به لحاظ تکاملی وضعیت بدنی مناسب، بهداشت و تمیزی میتونن جلوه ای از جوانی و باروری باشن که این هم به لحاظ تکاملی در انتخاب پارتنر
9.مزیت محسوب میشه.
2. افراد معتاد، بی احساس و بی انگیزه: این افراد یا نمیخوان یا نمیتونن که منابع شون، از جمله زمان و انرژی رو توی رابطه سرمایه گذاری کنن و کارآمدی لازم برای داشتن یک خانواده یا رابطه سالم رو داشته باشن. کی از یه آدم غرغرو که فقط به فکر اعتیادشه و همش ناله میکنه
10.و هیچ احساس و توجهی از خودش نشون نمیده خوشش میاد؟
3. پارتنر های گیر یا چسب میتونن جلوی شمارو در ساختن روابط اجتماعی بگیرن. یعنی فقط میخوان شمارو محدود به رابطه عاطفیتون با خودشون بکنن. اینا باعث میشن بالاجبار قید دوست و همکار و ... رو بزنید که نتیجه این هم آسیب دیدن زندگی
11.اجتماعی شماست که از نظر تکاملی سختی زندگی رو برای فرد بیشتر میکنه و علامت خطر محسوب میشه.
4. بی بند و باری میتونه منجر به خیانت و بی وفایی بشه، این هم میتونه منجر به داشتن بچه های خارج از ازدواج بشه. به لحاظ تکاملی افراد تمایل به انتقال ژن های خودشون دارن و خیلی مایل نیستن
12.از ژنهای شخص دیگه ای نگهداری کنن. بعلاوه ریسک انتقال بیماری های جنسی هم افزایش پیدا میکنه. البته در این مورد بایستی گرایشات خاص جنسی رو استثنا قرار بدیم، توی گرایشات خاص جنسی از جمله اوپن ریلیشنشیپ هم همچنان قواعد، چهارچوب ها و خط قرمز های مشخصی وجود دارن که قبلا مفصل نوشتم.
13.در ادامه میگه:
زنها بیشتر انتخاب میکنن و بطور عمومی استاندارد های بالاتری نسبت به مردان دارن؛ به لحاظ تکاملی علت این امر این هستش که هزینه بالقوه یک رابطه بد برای زنان، به طور قابل توجهی بیشتر از مردان هستش. ممکنه زنان در نهایت صاحب بچه ای بشن که مجبور باشن به تنهایی بزرگش
14.کنن؛ بعلاوه مسئله اعتبار و آوازه برای زنان متفاوت از مردان هستش و میتونه تبعات بیشتری براشون داشته باشه.
حالا اون اول گفتم به نظر نویسنده مقاله، انتخاب پارتنر براساس نداشتن ردفلگ ها؛ استراتژی بهتری در پیدا کردن پارتنر هست؛ نسبت به اینکه پارتنر رو بر اساس علایقمون انتخاب کنیم.
15.نویسنده 2 دلیل مهم براش توضیح میده:
1. اگر آگاهانه در نظر داشته باشید که چه چیزهایی رو در پارتنرتون نمیتونید تحمل کنید و چه خط قرمز هایی دارید، میتونید از غم بزرگ جدایی جلوگیری کنید،. خیلی اوقات پیش میاد افراد به دلایلی مثل اینکه حوصله شون سر رفته یا احساس تنهایی میکنن میخوان
16.وارد یک رابطه بشن، احتمال خیلی زیادی هست که اون رابطه که به این دلایل شروع شده شکست بخوره. اینطوری هم ریسک شکست و هم اصلا احتمال اینکه به این دلایل وارد یک رابطه بشید کاهش پیدا میکنه.
2. کمک میکنه پارتنر مناسب تری انتخاب کنید. بعد از هر تجربه احساسی ناموفقی که به جدایی
17.ختم شده، میتونیم با بررسی دلایل جدایی بفهمیم چه چیزهایی نمیخوایم، چه چیزهایی موجب شد رابطه به جدایی برسه، چه خط قرمزهایی بایستی برای خودمون تعریف کنیم و... ما بایستی از جدایی ها درس بگیریم و تجربه پیدا کنیم. در غیر اینصورت ممکنه مجددا در معرض این مسائل قرار بگیریم! این هم
18.هزینه روانی زیادی برای ما داره.
در نهایت Csajbók بیشترین تاکید رو روی بهداشت داره. به نظرش این ویژگی هستش که بیشترین تاثیر رو بر پذیرش و مقبولیت پارتنر احساسی داره. ایشون میگه: تا الان این در 3 فرهنگ کاملا متفاوت (آمریکا، مجارستان، قبرس) دیده شده که حفظ بهداشت خوب از مهمترین
19.صفاتی هست که یک پارتنر بالقوه بایستی داشته باشه.
پس لطفا به دندون پزشک مراجعه کنید و به بهداشت دهانتون رسیدگی کنید. پولشو ندارید؟ هر روز مسواک که میتونید بزنید! توی دیت اول لااقل دهنتون بوی بد و پیاز و سیر نده.
لباس خوب بپوشید! این به معنای پوشیدن لباس مارک و برند نیست!
20.لباس تمیز بپوشید. لباس اتو شده و مرتب بپوشید! لازم نیست کفش برند بپوشید. همون کفشی که دارید رو یه واکس بزنید، یه دستمال روش بکشید. توی دیت اول با کفش خاکی و لباس چروک و نامرتب نرید.
اگر نمیتونید ادکلن بخرید و دئودورانت استفاده کنید لااقل حموم برید. اینکه هیچ بویی ندید خیلی
21.بهتر از اینه که بوی بد بدید.
به موهاتون برسید، به ریشتون برسید. موی ژولیده و ریش هپلی نشونه هنرمند بودن و باحال بودن نیست. از این توهم بیرون بیاید. این باور احمقانه جدید که من همینم که هستم و من بدنم رو دوست دارم و در نتیجه نه موهامو اصلاح میکنم نه ریشمو بهش رسیدگی میکنم نه
22.حموم میرم چون بوی طبیعی دوست دارم بدم و... رو بریزید دور! اگه چنین افکاری دارید و فکر میکنید دارم رایحه شِیم تون میکنم برید توی جنگل زندگی کنید و با اورانگوتان دیت کنید.
نکته آخری که Csajbók درباره اش هشدار میده هم اینه که گیر الکی، بابت کوچکترین رفتارها یا چیزهایی که مطابق
23.میل شما نیست ندید! خیلی ریز نشید روی تک تک حرکات و رفتار پارتنر احتمالی تون.مثلا بگی صداش قشنگه ها فقط ولوم صداش 2 دسی بل برای گوش من زیاده! خوشتیپه ها فقط برند لباسشو دوست ندارم! اگه انتظار دارید خودتون یا پارتنرتون بی نقص باشه/باشید شک نکنید آخرش چیزی بجز تنهایی و نارضایتی
24.براتون نمیمونه. رابطه خوب نیاز به داشتن یه پارتنر پرفکت و بی نقص نداره، لازم هم نیست خودتون پرفکت و بی نقص باشید؛ بلکه لازمه یکی رو پیدا کنید که حاضر باشه برای رابطه تلاش کنه و رابطه رو کارآمد نگه دارید.
میگه : ذات زندگی این شکلیه که مدام اصطحکاک و اختلافات و نواقصی توی رابطه
25.یا زندگی ما ایجاد میشه و این اجتناب ناپذیره. توانایی حل کردن این اختلافات چیزی هست که نشون دهنده کارآمدی و پایداری یک رابطه است؛ حتی اگر طرفین رابطه اصلا آدم های بی نقصی نباشن. آدم بی نقص در هر حال وجود نداره پس وقتتون رو صرف پیدا کردنش نکنید!

جاري تحميل الاقتراحات...