hurricane
hurricane

@hrrcnes

13 تغريدة 272 قراءة May 24, 2023
ChatGPT İngilizce öğrenmek için mükemmel bir kaynak.
Ancak neredeyse herkes bunu nasıl yapabileceğini bilmiyor.
İşte ChatGPT'yi ücretsiz bir İngilizce öğretmenine dönüştürmenizi sağlayacak promptlar 👇
1. Seviyenizi belirleyin ve size özel bir eğitim planı oluşturun.
Prompt:
[A1] seviyesinde İngilizce biliyorum. En kısa sürede [B1] seviyesine ulaşabilmem için ChatGPT ile birlikte çalışabileceğim bir çalışma planı oluşturmanı istiyorum.
2. Artık planınız elinizde, adım adım uygulamaya geçelim. İlk maddeyi kopyalayıp ChatGPT'ye durumu hatırlatın.
Prompt:
Seninle birlikte İngilizce öğrenebilmem için bir plan hazırlamıştık. Benim için hazırladığın İlk madde [Planınızdaki maddeyi girin] oldu. Hadi başlayalım!
3. Süper gidiyoruz, şimdi okuyup anlamadığımız kelimeleri denetlememiz gerekiyor.
Prompt:
Bir [dil] öğretmeni olarak hareket etmeni ve bana [hedef dilde] dilinde [anlamını bilmediğiniz kelime] kelimesinin kullanımını örneklerle açıklamanı istiyorum.
4. İlk kez gireceğiniz ortamlarda şaşırmamak için spesifik durumlarda nasıl davranacağınızı öğrenin.
Prompt:
Bir [mekan seçin], [öğrenmek istediğiniz dil] dilinde nasıl [eylemi belirtin] öğrenmeme yardım et.
5. ChatGPT'yi rol yapma moduna alarak karşılıklı diyaloglar kurun.
Prompt:
[Hedef dil] öğretmeni gibi davran. Benimle [durum] bulunan [kişi] gibi [hedef dil] sorular sor ve yanıtlarımı bekle. Verdiğim [hedef dil] yanıtlarıdaki hatalarımı denetle ve önerilerde bulun.
6. Dinlediğinizi anlayabilmek için seviyenize uygun Listening çalışmaları oluşturun.
Prompt:
[A1] seviyesinde İngilizce biliyorum. En kısa sürede [B1] seviyesine ulaşabilmem için seviyeme uygun Listening çalışmaları yapmak istiyorum. Bana en uygun kaynakları öner.
7. Yazdıklarınızın doğruluğunu denetleyip hatalarınızdan öğrenin.
Prompt:
[yazınızı yapıştırın]
Senden bir [hedef dil] öğretmeni gibi davranmanı ve yukarıdaki [hedef dilde] [makale/paragraf/hikaye]'yi denetle ve hatalarımdan öğrenmem için öneriler vermeni istiyorum.
8. Konuşma yeteneğinizi geliştirmek için seviyenize uygun Speaking çalışmaları oluşturun.
Prompt:
[A1] seviyesinde İngilizce biliyorum. En kısa sürede [B1] seviyesine ulaşabilmem için seviyeme uygun Speaking çalışmaları yapmak istiyorum. Bana ücretsiz Speaking kaynakları öner.
9. Yeni bir dil, yeni bir kültür. Hedef dildeki kültürü öğrenmek için ChatGPT'den yardım alın.
Prompt:
[A2] seviyesinde [hedef dil] biliyorum. [Hedef ülke] kültürü hakkında daha fazla bilgi edinmeme yardımcı olabilecek seviyeme uygun [sayı] kitap/film/gösteri öner.
10. Öğrendiklerinizi denetlemek için kendi testinizi oluşturun.
Prompt:
[Hedef dilde] dilinde kısa ama gelişmiş bir [hedef seviye] dil yeterliliği testi oluştur. Sonuca göre [hedef seviye] seviyesine ulaşabilmem için gerekli önerilerde bulun.
Yapay zekada yaşanan önemli olayları kaçırmamak için için aşağıdaki Telegram kanalına katılın:
t.me
ChatGPT'yi ücretsiz bir İngilizce öğretmenine dönüştürebilmek için ihtiyacınız olan promptlar bunlardı.
Eğer hoşunuza gittiyse:
1. Daha fazlası için beni takip edin @hrrcnes
2. Desteğinizi göstermek için aşağıdaki tweet'i beğenin + Retweetleyin 👇

جاري تحميل الاقتراحات...