10 تغريدة 8 قراءة May 05, 2023
Trade başarınız doğrudan ekran süresine ve tecrübeye bağlı ilerler.
Çoğunuz teorik detaylarda takılı kalıp 30 saat inducement candle çalışırken düzenli RSI trade eden adam sizi outperform eder.
Doğrudan aksiyona geçmeniz için kısa bir eğitim hazırladım. Bu floodu okuyup ++
hesaba $100 atıp işlemlere başlayarak ekran sürenizi ve tecrübenizi arttırın. Aldığınız hiçbir mentorluk, paid grup vs. size bu düzeyde bir tecrübe katmaz.
Bir süre sonra karlı olursanız daha da ileri gitmek için eğitim vs. alabilirsiniz. Yani önce temel sonra detay. Başlayalım;
3 farklı market yapısı var
Bullish (Yükselen trend)
Bearish (Düşen trend)
Crab market (Yatay/range)
Fiyatı top ⚽️ gibi düşünerek fiyat hareketi (price action) üzerinden işlem alacağız:
Düşüş trendi:
Bull trend:
Yükselen piyasada short için düşüşün tersini yapabilirsiniz. Ek olarak bullish trendi merdiven gibi düşünerek her basamaktan yükselişe dahil olabilirsiniz.
Piyasa merdivenle yukarı asansörle aşağı şeklinde hareket eder.
Yatay piyasa:
Yatayda ilk bacağın (swing) başlangiç ve bitiş yerine fib extension çiz (ayarlardan 0,1 ve 0.5 seç)
Her kademeden tepkiye göre işlem al. [Alt rangeden dışarı çıkıp (deviation) tekrar içeri girerse longla vb.]
Order block:
Market yapısını bozan ve trendi değiştiren alanlarda hook emirler bekler ve fiyat bu bölgeye gelince tepki alır.
Aslında OB breakoutların retesti şeklinde oluşur ama çok detaya girmeden ters hareketin başladığı mumlardan işleme gir kutunun altına stop koy.
Likidite:
Bunun için ayrı bir seri yapmak lazım ama % olarak başarılı bir strateji geliştirmek istiyorsanız; fiyat son swing bölgesine fitil atıp mum kapatamıyorsa stop avlamış diye düşünün.
“Market bir harekete başlamadan önce mümkün olduğunca kişiyi tahtadan elemeye çalışır”
Kaldıraç:
$1000 paran varsa max. $2000 kontrat aç, kaldıracın bir önemi yok.
Yani $1000 kasanla 100x kaldıraçla $20 marj ayırıp max. $2000lik işlem aç. Bakiye büyüdükçe bu oranı azalt. Riski arttırmak istiyorsan daha sıkı stop/to kullan.
Daha fazla eğitim vs izleyerek başarını erteleme, şu an bu floodu bitirdikten sonra cüzdana seni üzmeyecek bir miktarı atıp işlem almaya başla.
Yol boyunca öğrendiklerin ve tecrübelerin senin için alacağın tüm eğitim ve mentorlüklerden değerli olacak. Başarılar.

جاري تحميل الاقتراحات...