hurricane
hurricane

@hrrcnes

12 تغريدة 225 قراءة Apr 26, 2023
ChatGPT resmen ücretsiz bir üniversite.
Ancak neredeyse herkes hala başlangıç noktasında takılı kalmış halde.
İşte bu ücretsiz üniversiteyi en verimli şekilde kullanmanızı sağlayacak promptlar (hepsi yeni) 👇
1. Geri bildirim alarak yazınızı geliştirin
Prompt:
[yazınızı yapıştırın]
Yukarıdaki yazıdaki yazım yanlışlarını düzeltin. Dilbilgisi ve imla hatalarını giderin. Yazımın anlaşılabilirliğini artıracak önerilerde bulunun.
2. Her zamankinden daha hızlı öğrenmek için Pareto ilkesini (diğer adıyla 80-20) kullanın
Prompt:
[Konu] hakkında bilgi edinmek istiyorum. Bu konunun %80'lik kısmını anlamamı sağlayacak en önemli %20'lik bilgiyi benimle paylaşır mısınız?
3. Yeni bir beceriler öğrenin
Prompt:
[Öğrenmek istediğiniz beceri] konusunda daha iyi olmak istiyorum. Tamam bir acemiyim. Benim gibi yeni başlayan birisinin bu beceriyi öğrenmesine ve geliştirmesine yardımcı olacak 30 günlük bir öğrenme planı oluştur.
4. Bırakın kitapları sizin yerinize özetlesin (bu listedeki favorim)
Prompt:
[Yazar adı]'ın [kitap adı] kitabını özetle ve bu kitaptan çıkarabileceğim dersleri ve edineceğim öğrenmeleri detaylı bir şekilde açıkla.
5. Tarihin en büyük beyinlerine fikirlerini sorun
Prompt:
[Steve Jobs gibi ünlü biri] olduğunu varsayalım. Aşağıdaki argümanımı oku ve [ünlü kişinin adını tekrar girin] gibi bana geri bildirimde bulun. [argümanınızı girin]
6. Problem çözme becerilerinizi geliştirin
Prompt:
Senin görevin problem çözücü olmak. Bana [sorununuzu girin] sorunu için adım adım bir çözüm kılavuzu oluştur. Bütün detaylara değindiğinden emin ol.
7. İlham perinizin gelmesini beklemeyin
Prompt:
[Konu] hakkında bir blog yazısı yazıyorum. Bana bu blog yazısını yazarken fikir oluşturacak 10 madde içeren bir taslak ver. Ayrıca akılda kalıcı bir başlık için bana 5 seçenek ver.
8. Ezberlemenize yardımcı olması için hikayeler ve metaforlar kullanın (vizesi olanlara selam)
Prompt:
Şu anda [konu ekle] konusunu öğreniyorum. Ezberlememe yardımcı olması için bu konudaki temel bilgileri ilgi çekici hikayelere ve metaforlara dönüştür.
9. Kendinizi test ederek öğrenmenizi güçlendirin
Prompt:
Şu anda [konu ekle]'ı öğrenmeye çalışıyorum. Bana bilgimi sınayacak bir dizi soru sormanı istiyorum. Yanıtlarımdaki bilgi boşluklarını belirle ve bu boşlukları doldurmam için bana öneriler ver.
Yakında içerisinde binlerce prompt bulunan dev bir listeyi Yarının Dünyası AI bülteninde yayınlayacağım. Kaçırmamak için bültene katılın:
hrrcne.com
ChatGPT'yi ücretsiz bir üniversiteye dönüştürebilmek için ihtiyacınız olan promptlar bunlardı.
Eğer hoşunuza gittiyse:
1. Daha fazlası için beni takip edin @hrrcnes
2. Desteğinizi göstermek için aşağıdaki tweet'i beğenin + Retweetleyin 👇

جاري تحميل الاقتراحات...