Bux Butler
Bux Butler

@Bux_Butler

16 تغريدة 215 قراءة Apr 25, 2023
Posłuchajcie. Nie chcę kręcić kolejnej dramy, ale mam pytanie - czy Wy naprawdę kupujecie ten szajs od Tubylca i jego grupy VIP? 🤦‍♂️Przetłumaczę Wam tego tweeta: "Hej, moja grupa VIP chce sprzedać tokeny, ale nie ma komu. Może chcecie kupić? Wszyscy piszą GM, jest potencjał".
1/
Analiza projektu krypto w 2023 roku:
"Dużo ludzi pisze GM co może powodować wzrosty."
2/
Tubylec przyshillował token $GM (i nie tylko ten) dokładnie na szczycie. Tak żeby można było go sprzedać po jak najlepszej cenie, a ponieważ była spora podaż to ostatecznie znacznie przewyższyła popyt i cena nie wytrzymała.
3/
Oczywiście zgodnie z oficjalnym stanowiskiem, scamy poleciały do piekła i spadły o 99%, "bo #BTC się przecenił" 😅 Tubylec już się przyzwyczaił, że jego oddani followersi łykną dosłownie każdą bajeczkę - w końcu kupują te tokeny, "bo ludzie piszą GM" 🫡
4/
Dzieje się >dokładnie< to o czym pisałem jak tylko Tubylec otworzył swoją grupę VIP. Miał już nie shillować tokenów na TT. Było oczywiste, że nie przestanie tego robić. Teraz bez żadnej wątpliwości jesteście wyłącznie dawcami kapitału.
5/
Rzuciłem okiem czy ktokolwiek jeszcze shillował ten scam. Tak, shillowały to jakieś pojedyncze ściekowe profile, być może kontrolowane przez jedną grupę osób. Próbowały dotrzeć do ostatecznych odbiorców, bo pisali o tokenie równie wysoko co Tubylec.
6/
Znalazłem też jedną szczerą opinię. Zupełnie inna rada niż ta od Tubylca. Nie trzeba weryfikować, wystarczy spojrzeć na wykres. Czy nie takiego researchu oczekujesz od influ? A może ktoś wiedział, ale i tak Ci powiedział, bo po co. Przecież "to przez BTC te spadki".
7/
Nikt kto odpowiedzialnie podchodzi do swojej społeczności nie promuje takiego syfu. Może sam to stworzył, może ktoś mu podsunął do pompowania. Jesteście mu potrzebni w dwóch celach:
- spuszczania toreb ze scamem
- podbijania niskiego poczucia własnej wartości
8/
Tak bezczelnego zrzucania scamów na swoją społeczność nie ma nigdzie w Polsce. Gdyby ten rynek był regulowany to Tubylec sprzedawałby Wam zapiekanki. Zrozumcie to w końcu i przestańcie wspierać cwaniaków, którzy w taki sposób wykorzystują polską społeczność krypto.
9/
Jeżeli nie macie co robić z kasą to idźcie na pokazy pościeli albo kupcie garnki za 4k. Przynajmniej będziecie mieli w czym ugotować ziemniaki.
10/
A jeżeli koniecznie musicie kupować te "projekty" to poszukajcie innego shillera. Takiego, który przynajmniej udaje, że społeczność służy mu do czegoś innego. Najlepiej takiego, który nie prowadzi żadnej zamkniętej/płatnej grupy. Jest takich sporo.
11/
Tubylec niebawem znowu się pochwali, że jakiś jego token zrobił 10x albo i więcej (głównie po jego wpisach), ale jak ktoś zwróci mu uwagę, że po raz kolejny shillował scam to dostajemy odpowiedź w jego stylu - co dosadnie mówi jak prymitywny człowiek kryje się pod tą maską.
12/
On i niektóre osoby z grupy VIP będą Was obrażać i wyzywać od "bieda mental". Ale prawda jest taka, że większość projektów, które shilluje nie ma już nawet profilu na TT. Te scamy są tworzone przez niego i/lub jego kolegów po fachu, i to dosłownie “na kolanie”.
13/
Osób, które naprawdę zarabiają na tych pompach jest garstka. A na ich zysk składacie się właśnie Wy. Pisałem o tym wielokrotnie, że xxxx% zysku ładnie wygląda tylko na papierze i w spotach reklamowych u Tubylca.
14/
Jeżeli przestaniecie dostarczać płynność to ten domek z kart się posypie. Łącznie z tą całą grupą VIP. W końcu komuś trzeba opchnąć te scamy. Wszystko zależy wyłącznie od Was. To on potrzebuje Was - nie na odwrót.
15/
I zapamiętajcie, że jeśli token jest "żoną floki" to nie znaczy, że trzeba to kupować 😅 I jeżeli ktoś pisze, że coś będzie następnym [tu wstaw losowy shitcoin, który zrobił 100x w krótkim czasie] to z ogromnym prawdopodobieństwem nim nie będzie.
Pozdro! 🤟
16/

جاري تحميل الاقتراحات...