Bux Butler
Bux Butler

@Bux_Butler

13 تغريدة 2 قراءة Apr 25, 2023
Hejt się opłacił, mamy 10k! 😅 Chciałbym wszystkim podziękować, a zwłaszcza moim stałym czytelnikom i osobom, które regularnie zostawiają po sobie jakiś ślad przy moich wątkach (nawet jeżeli się nie zgadzamy) 🙂 Dziś luźny wpis i moje przemyślenia po roku bycia "influencerem"
1/
Nigdy nie byłem zbyt aktywny w social mediach. Od dłuższego czasu bardzo sceptycznie podchodzę do wszelkiego rodzaju "kontentu" w internecie. Rok temu trochę się nudziłem i pomyślałem, że mógłbym zacząć dzielić się swoimi przemyśleniami. Tutaj - na Twitterze.
2/
Nie chciałem powielać tego co już było. Zauważyłem, że brakowało trochę więcej treści o psychologii. Ale tak naprawdę chciałem stworzyć profil, którego brakowało mi kiedy ja zaczynałem swoją przygodę - racjonalnego głosu w głowie, który sprowadzałby mnie na ziemię.
3/
Nie jestem ekspertem, nie mam kryształowej kuli. Przeżyłem utratę dużej większości oszczędności na rynku krypto jak i całkowite odrobienie tych strat, z zadowalającą nawiązką. Pozwoliło mi to nabrać dużego dystansu do kryptowalutowej rzeczywistości. Nie jestem dzieckiem hossy
4/
Dlaczego tak dużo piszę tutaj o influencerach? Ponieważ uważam, że wielu z nas przychodzi na rynek z dobrą strategią - "po prostu zainwestuję trochę w BTC". Jednak zaraz po tym zaczynamy się interesować rynkiem, śledząc wszystkie bieżące wydarzenia i analizy "ekspertów".
5/
Wtedy nasza bazowa strategia się zmienia.
- po co BTC jak alty dadzą więcej?
- może lepiej memcoiny? Łatwe x100
- hmm FED obniży stopy czy nie? Spróbuję to rozegrać na lewarze
- sprzedam teraz, odkupię po 10k
- dokupię, zaraz będzie minimum 100k
To robi szum informacyjny.
6/
Z inwestowania robi się zwykły hazard.
Miała być rewolucyjna technologia, jest kupa bezużytecznych żetonów w portfelu.
Miało być x100, jest -99%.
Pytasz influ - "co się stało?". Dostajesz odpowiedź, że jesteś "biedakiem" albo, że "przecież wciąż jest hossa".
7/
Trend śmieciowego kontentu, scamów i manipulacji w internecie jest silny. Nowa osoba, która zjawia się na rynku trafia na wywiady Kuby Midela, straszenie głodem czy "pewne" predykcje na kolejne dni/tygodnie/miesiące. Ale jak każdy trend, tak i ten w końcu musi się skończyć.
8/
Na szczęście w internecie pojawia się coraz więcej treści serwowanej od ludzi świadomych, zmęczonych wiecznym straszeniem i gadaniem głupot sprzedawców garnków i innych przebierańców. W końcu poszukiwanie merytorycznej treści będzie tak modne jak jedzenie jakościowego żarcia.
9/
W ciągu ostatnich tygodni z pomocą innych influencerów, ale głównie dzięki Wam, udało się, między innymi, ukrócić działalność twitterową SongoTradera - oszusta z własną grupą sygnałową. Może jest na urlopie, może wróci. Będziemy się przyglądać.
10/
Bartek "Pała" Kryptoekspert usunął swój wpis gdzie nagania ludzi do swojej grupy. Niestety niektórzy najpewniej zdążyli się złapać. Pewnie będzie próbował ponownie, ale my też spróbujemy ponownie mu w tym przeszkodzić.
11/
Niezadowolona społeczność pokazała również charakter miażdżąc zasoby Kuby Midela do kasowania nieprzychylnych komentarzy. Film został ukryty, kolejna walka wygrana. Jak dla mnie to jedyna "narracja" w krypto, która ma szansę utrzymać się w długim terminie.
12/
Jeszcze raz wszystkim dziękuję. Ostatnie 12 miesięcy może nie było szczególnie udane na rynku, ale znów wiele się nauczyliśmy, a ja wierzę, że prędzej czy później każdy z nas osiągnie tu swój cel.
Pozdrawiam i do następnego! 🤘
13/

جاري تحميل الاقتراحات...