Latife Hanım'ın mektubu (flood)
1) "Eski kocam Kemal ve onun dalkavuk yardakçıları, kurduklar "Yeni Türkiye'nin" kutsal olduğunu düşünüyor ve en küçük eleştirinin dahi idam urganı yahut cellatın baltasını hakettiğine inanıyorlar."
1) "Eski kocam Kemal ve onun dalkavuk yardakçıları, kurduklar "Yeni Türkiye'nin" kutsal olduğunu düşünüyor ve en küçük eleştirinin dahi idam urganı yahut cellatın baltasını hakettiğine inanıyorlar."
2) "Ama ben, sözde özgürlük verilmiş kadınları konuştuğum gibi sözde yeni Türkiye'yi de eleştirmeye devam edeceğim.
Özgürlük konseptleri salonlarda sabah 9lara kadar devam eden danslardan ibaret
Gençligi ve sosyal yapıyı nefsin kölesi yaparak ülkeyi chennem kapılarına taşıyorlar"
Özgürlük konseptleri salonlarda sabah 9lara kadar devam eden danslardan ibaret
Gençligi ve sosyal yapıyı nefsin kölesi yaparak ülkeyi chennem kapılarına taşıyorlar"
3) "Onur ve haysiyetten yoksun bu olguyu eleştiren ya susturuluyor, ya vahşi ellere teslim ediliyor ya da darağacına gönderiliyor."
4) "Bir zamanların saygın ihtiyarları şimdi hem karakterlerini kaybetmişler hem de dillerini..
Bir söz vardır "konuşmak bedava" diye. "Yeni Türkiye' de" konuşabilmek artık çok pahalı, hele de rejime karşı konuşuyorsanız."
Bir söz vardır "konuşmak bedava" diye. "Yeni Türkiye' de" konuşabilmek artık çok pahalı, hele de rejime karşı konuşuyorsanız."
5) "ingiltere, Almanya ve Fransa'da toplantılar yapmaya başladım lakin eski kocam, beni ailemin başına bir iş getirmekle tehdit ediyor.
Bu toplantılardan vazgeçip İstanbul'da çenemi kapatıp oturmam için santaj yapıyor."
Bu toplantılardan vazgeçip İstanbul'da çenemi kapatıp oturmam için santaj yapıyor."
6) "Başka bir deyişle eğer eleştirmeye devam edersem, Kemal Paşa babamı öldürmekle tehdit ediyor, bu taktik aynı zamanda onun Türkiye'yi yönetme biçimini de gösteriyor.
Babamın hayatı için İstanbul'a dönmek zorunda kaldım."
Babamın hayatı için İstanbul'a dönmek zorunda kaldım."
7) "Babamın varlığını gasp eden eski kocam bu serveti geri iade etmiş değil. işte böyle.. Eski başkentimizde, kendi evimde hapis hayatı yaşıyorum..
Eski kocamın saçmalıklarına, onun Kuran'da adı geçen bir peygamber olduğuna, hatta yarım bir ilah olduğuna inanıyorlar."
Eski kocamın saçmalıklarına, onun Kuran'da adı geçen bir peygamber olduğuna, hatta yarım bir ilah olduğuna inanıyorlar."
8) "Kemal Paşa'nın hiçbir eleştiriye tahammülü yok ve oluşturduğu "Yeni Türkiye" konseptine de tek laf edilmesini istemiyor.
Oysa bu konsept, özgürlük ve çağdaşlıktan çok, Paris'in en kötü kabare oyunları gibi."
Oysa bu konsept, özgürlük ve çağdaşlıktan çok, Paris'in en kötü kabare oyunları gibi."
9) "4 yıl önceydi eski kocam İzmir'e geldiğinde romantik hisler duymuştum. Çocuksu düşüncelerle ona vücudumu, ruhumu ve varlığımı sundum.
İngilizce eğitimim ve Avrupa deneyimimden sonra,
eski kocamın Türkiye' yi batılılaştırmasıyla benim gördüğüm avrupanın birbiriyle alakası yok"
İngilizce eğitimim ve Avrupa deneyimimden sonra,
eski kocamın Türkiye' yi batılılaştırmasıyla benim gördüğüm avrupanın birbiriyle alakası yok"
10) "Şantaj ve tehditlerle beni evime hapseden Kemal Paşa'yı mahkemeye vermeye devam edeceğim ve susmayacağım."
11) "Beni boşamasının geçersizliği, gönüllü olarak giydiğim çarşafı suç unsuru haline getirmesi, benden gasp edilen 780.000 doları iade etmemesi ve mahkeme hakiminin tamamem onun emrinde olması, dava edeceğim maddeler olacak."
12) "İşte bunlar, ağızlarından düşürmedikleri özgürlüklerin nasıl olması gerektiğini onlara öğretecek.
Saç açtırmak, amerikan şapkası takmak, gece boyunca dans etmek, ucuz kişilikleriyle Pera'nın camlarından yansıdığı gibi olmadığını öğreteceğim onlara..."
Saç açtırmak, amerikan şapkası takmak, gece boyunca dans etmek, ucuz kişilikleriyle Pera'nın camlarından yansıdığı gibi olmadığını öğreteceğim onlara..."
جاري تحميل الاقتراحات...