Niekiedy przychodzi do Ciebie influencer i w wątku o #realyield oraz użyteczności tokenów zaczyna opowiadać coś o $FTT i $WAVE, porównując je do $SHIB, a i że w ogóle memcoiny już dawno to mają 🙄 w sensie yield farming, bo to... prawie to samo… co nie? <sarkazm>
4/
4/
Przez te doświadczenia zaczynam się zastanawiać nad jedną kwestią - dla jak dużej części moich czytelników teksty, które piszę są zrozumiałe? Wina oczywiście może leżeć po mojej stronie, ale jednak spora część wydaje się rozumieć to co piszę.
6/
6/
Podejrzewam też, że niektórzy z Was są tu tylko po to, żeby wspólnie pośmiać się z innych influ albo na kogoś ponarzekać.
Niektórzy machają na to ręką i bagatelizują sprawę. Jednak żebyś mógł zbudować swój pogląd na rzeczywistość musisz potrafić interpretować dane.
7/
Niektórzy machają na to ręką i bagatelizują sprawę. Jednak żebyś mógł zbudować swój pogląd na rzeczywistość musisz potrafić interpretować dane.
7/
Często czytamy teksty wyrwane z kontekstu i na tej podstawie budujemy swój pogląd. Ufamy ludziom ze śmiesznymi avatarami. Rozumiem, że mamy swoje sympatie/antypatie, ale lepiej nie ufać nikomu. Każdy jest tu z jakiegoś powodu i Twoje dobro nigdy nie jest tym najważniejszym.
10/
10/
Czasami zabieramy się za tematy, które są dla nas za trudne albo używamy argumentów, które są zrozumiałe wyłącznie dla nas.
Mam teorię, że byłoby wśród nas mniej podziałów, gdybyśmy najpierw próbowali zrozumieć drugą stronę, a dopiero później starali się ją przekonać.
11/
Mam teorię, że byłoby wśród nas mniej podziałów, gdybyśmy najpierw próbowali zrozumieć drugą stronę, a dopiero później starali się ją przekonać.
11/
Znajdź 3 dowody, że poniższe zdjęcie zostało wygenerowane przez AI. W dobie rozwoju sztucznej inteligencji i chatbotów wydaje mi się, że szum informacyjny będzie jeszcze większy, a umiejętność poprawnej interpretacji danych jeszcze bardziej potrzebna.
13/
13/
I błagam - czytajmy więcej książek, korzystajmy z kilku źródeł informacji i przede wszystkim pamiętajmy, że czasami lepiej przejść obok czegoś i nie marnować naszego życia na bezproduktywne wieczne kłótnie na te same argumenty z czapy 😉
Pozdrawiam!
15/
Pozdrawiam!
15/
جاري تحميل الاقتراحات...