Bux Butler
Bux Butler

@Bux_Butler

11 تغريدة Apr 18, 2023
W komentarzach pod moim ostatnim wpisem znalazło się kilku obrońców strategii grania pod prąd nadjeżdżającej lokomotywy oraz emocjonalnego podejścia do tradingu. Dziś kilka zdań do moich obserwujących oraz krótki komentarz na temat tego co się dzieje ostatnio na #BTC.
0⃣
Tak, jestem hejterem. Ale staram się hejtować wyłącznie osoby o skrajnych poglądach na rynku - skrajnych byków i niedźwiedzi. Mogę się mylić. Być może jest tak, że im bardziej w coś wierzysz albo masz głębsze przeczucie, tym większa szansa, że wykres zareaguje jak chcesz 🤷‍♂️
1⃣
Pisałem wielokrotnie - nie jestem ekspertem. Nie uważam też, że ekspertem są osoby, które ukończyły kurs wróżenia z fusów i potrafią przewidywać przyszłość (a przynajmniej tak twierdzą). Mało tego, uważam, że prawdziwi eksperci to osoby, które mają dużo pokory wobec rynku.
2⃣
Nie jestem ekspertem od tradingu, ale z mojego doświadczenia, granie przeciwko silnym impulsom, gdzie postępujące po sobie świeczki są coraz wyższe to szukanie guza na głowę. Osoby, które agresywnie grały w kontrze do tego trendu zostały rozjechane przez pędzący pociąg.
3⃣
Jeżeli nie masz jakiś insiderskich wiadomości albo nie dysponujesz kapitałem, który jest w stanie istotnie ruszyć wykresem i nikt nie potrafi przekonać Cię, że prawda jest inna - to Twoje skrajne predykcje opierają się WYŁĄCZNIE na wierze.
4⃣
W jednym komentarzu ktoś napisał, że wyłącznie przygląda się sytuacji z boku. Moim zdaniem była to najbardziej racjonalna decyzja. Ten ktoś nie zarobił, ale też nie stracił mnóstwa pieniędzy. Mieliśmy największy short squeeze od 2021 roku.
5⃣
Czy wzrosty na #BTC to coś dziwnego? Moim zdaniem ludzie za bardzo skupiają się na amerykańskich indeksach, w momencie kiedy kilka innych, światowych rynków akcji jest albo blisko szczytów z ostatniej hossy, albo już te szczyty pokonały. Tak, wieeem będzie 12 lat bessy 🙄
6⃣
To co ja chciałbym teraz zobaczyć na wykresie #BTC to w końcu jakąś korektę. Nawet płaską. Kiedy Bitcoin łapie zadyszkę, alty lubią nadganiać. Oczywiście warunkiem jest to, że aktualny trend się utrzyma i faktycznie nie jest to "pułapka na byki".
7⃣
Więksi gracze potrzebują płynności na rynku, żeby sprzedać swoje aktywa po lepszej cenie. Może wieloryby będą chciały wykorzystać chwilowy optymizm do upłynnienia swoich środków i "ubrania ulicy". Nawet jeśli tak jest - nie wiemy gdzie dokładnie wykres zawróci.
8⃣
Zmienność ostatnio znacznie wzrosła, więc jest szansa, że sytuacja się w najbliższym czasie nieco ustabilizuje, a przynajmniej na #BTC. Warto się przyglądać, może nadejdzie lepszy moment na budowanie pozycji.
9⃣
Co oczywiście nie jest poradą finansową 😉 Podrzucam Wam tylko kilka rzeczy do rozważań i próbuję odciągnąć Was od skrajnych poglądów. Fanatyzm nie pomaga ani w życiu, ani tym bardziej w inwestycjach.
Pozdrawiam i do następnego!
🔟

جاري تحميل الاقتراحات...