Bux Butler
Bux Butler

@Bux_Butler

15 تغريدة Apr 18, 2023
Niewielu z Was wie, ale kiedyś wrzucałem na swój profil krótkie "zajawki" kryptowalut z mojego portfela 😉 a ponieważ jest moda na wyciąganie tylko tych dobrych zagrań, w tym krótkim wątku przeanalizuję wszystkie tokeny, o których pisałem w 2022 roku.
1/
23 maja pisałem o $GMX i muszę przyznać, że nie widziałem, żeby ktoś na polskim TT wspominał o tym projekcie przede mną, z czego jestem bardzo zadowolony 🙂
Od mojego wpisu:
300% w szczycie,
210% aktualnie.
+ Trochę $ETH i $esGMX ze stakingu
2/
22 lipca pisałem o $GNS. Oba te projekty miały moim zdaniem niesamowity potencjał przetrwać bessę na plusie i się nie rozczarowałem.
Od wpisu:
340% w szczycie,
250% aktualnie.
+ ze stakingu niewiele, ale z puli płynności dało się wyciągnąć konkret.
3/
Z kolejnym tokenem nie było już tak dobrze. 19 maja pisałem o $X2Y2 i ostatecznie token ten od tamtej pory zanurkował prawie jak dobry shitcoin 🥲
Od wpisu:
-83% na dnie,
-66% aktualnie.
Co poszło nie tak?
4/
W przypadku $X2Y2 liczyłem na chociaż podobny "hype" jak miał $LOOKS, bo oba te projekty są do siebie bardzo podobne. Na obronę mogę powiedzieć, że w momencie mojego wpisu na stakingu można było zarabiać około 160% APR z czego część wypłacano w $ETH i był to "real yield".
5/
Niestety inflacja tokenu była zabójcza. $X2Y2 zarabiało się za generowanie wolumenu na giełdzie, przez co zjawisko "washtradingu" było tam przeogromne. Pamiętam jak duży wieloryb codziennie generował sobie ruch a następnie bez litości zrzucał "wyfarmione" w ten sposób tokeny.
6/
Ponieważ $X2Y2 jest marketplacem NFT to na pewno nie pomógł wyraźny spadek wolumenu i zainteresowania ogólnie branżą NFT w kolejnych miesiącach.
Osobiście uciekłem z projektu po tym jak zauważyłem, że wieloryb, zrzucając tokeny gasi już każdy rajd.
7/
Nie każdy z Was też wie, ale robiłem tutaj krótkie "analizy" tokenów, przy których ostrzegałem przed ich kupowaniem i hodlowaniem. Zwykle były to projekty z nieskończoną podażą. Pamiętam jak niektórzy się wykłócali na temat ich "wartości". Zobaczmy jak mi poszło 🤷‍♂️
8/
Jeden z moich pierwszych wpisów na tym profilu. Wywołał niemałe poruszenie na TT. O $GST pisałem 19 maja i pamiętam jak gdzieś później czytałem, że twórcy mają dodać nowe użyteczności a nawet spalanie 😅 ah te spalanie tokenów...
Od wpisu:
-99%
9/
O tokenie $SWEAT pisałem 12 września, w momencie kiedy dopiero miał się pojawić na giełdach. Trochę taki brat bliźniak $GST. Sporo się wtedy o nim mówiło. Zespół obiecywał nawet więcej niż w przypadku STEPN. Prawa fizyki jednak wygrały.
Od wpisu:
-80%
10/
No i mój ulubieniec - $XEN. Pisałem o nim 10 października. Kilka osób się nieco na mnie obraziło. Wielu widziało w nim "wartość". Frajerzy kupili albo dalej trzymają. W wątku krytykowałem influ, którzy nie ostrzegali, a nawet zachęcali.
Od wpisu:
-99%
11/
Na koniec świeżak. 19 grudnia pisałem o $MEE. Od tamtej pory ktoś mógł nawet na tym zarobić.
Ja nie przesądzam jeszcze sprawy, zwłaszcza, że póki co wciąż zaangażowana jest influencerska "śmietanka". Moim zdaniem potencjał do spadków jest wciąż duży.
12/
Tak zatem wyglądał mój rok 2022 pod względem różnych predykcji na TT. Jestem zadowolony, moje analizy powinny być lepsze, ale lekcja została odrobiona. Najważniejsze tak naprawdę to, żeby mieć plan awaryjny, w porę się ewakuować i realizować zyski.
13/
Co przed nami? W 2023 na pewno nie zabraknie moich krytycznych ocen co do niektórych projektów, zwłaszcza tych, gdzie będzie się tworzył duży szum. A czy dalej będę się dzielił tokenami, które posiadam w portfelu? 🤷‍♂️
14/
Z czasem być może do tego wrócę. Póki co przestałem to robić, bo uznałem, że nie jest to dobry moment, biorąc pod uwagę jak bezmyślnie ludzie czasami potrafią się na coś rzucić, tylko dlatego, że jakiś influ (czyt. kanapowy ekspert) napisał coś na TT.
Pozdrawiam!
15/

جاري تحميل الاقتراحات...