Bux Butler
Bux Butler

@Bux_Butler

10 تغريدة Apr 18, 2023
Dziś na mojej tablicy pojawił się spory spam związany z tokenem $MEE. Zdecydowałem się przyjrzeć trochę projektowi i z góry zaznaczam, że nie zrobiłem pełnego researchu, ale moim zdaniem jest to dobry przykład shitcoina, gdzie buduje się płynność dla influencerów. Zapraszam.
0⃣
Token jest związany z grą Medieval Empires, której jeszcze nie ma (o tym później). Oto kilka czerwonych światełek, które zapaliły mi się podczas wyszukiwania informacji na temat tego projektu, i które skutecznie odstraszyły mnie od dalszego zgłębiania tematu.
1⃣
🚨 Staking. Ah ten kochany staking. Na tą chwilę nie znalazłem żadnej użyteczności dla tokenu oprócz tego, że możesz go sobie zastejkować (jakby inaczej). Niewielkie APY, więc inflacja pewnie też nie powinna być wysoka...
2⃣
🚨 Błąd. Wraz z listingiem na rynek trafia niecałe 3% wszystkich tokenów, co znaczy, że inflacja przez najbliższe kilka lat będzie potężna. Tak, znacznie większa niż w Polsce.
3⃣
🚨 Roadmapa. Patrząc na plany projektu w najbliższych miesiąca sądzę, że ten projekt to maszyna do zarabiania $$.
Tradycyjnie już sprzedawanie wirtualnych ziem. Czyli tokeny i landy jeszcze przed jakąkolwiek konkretną datą premiery 👍 uwielbiam.
4⃣
🚨 Patrząc na ich Twittera mam wrażenie, że są bardziej zaangażowani w kręcenie "hype" wokół tokenu i podbijanie jego ceny niż na samej produkcji gry. Na przykład retweetując jakiegoś losowego shillera.
5⃣
🚨 Zgrabnie przechodzimy do mojego ulubionego tematu, czyli ogromnego zaangażowania influ w ten projekt, w tym największych gwiazd, które stają na głowie, żeby stworzyć maksymalną płynność na rynku 🙂
6⃣
🚨 Tutaj "cringe" sięga zenitu. Za napisanie $MEE w komentarzu możesz wyrwać kilka dolców. A może uda Ci się w końcu umówić na randkę? Wystarczy, że pomożesz zwiększyć zasięgi swoim przyjaciołom influencerom.
Dalej w to bagno nie wchodziłem.
7⃣
Werdykt. No cóż, ocenę pozostawiam Tobie. Dla mnie to kolejny przypadek gdzie influencerzy mogą tanim kosztem zarobić coś w bessie. A może uważasz, że $MEE jest ok? Tylko nie mów, że obiecali spalać tokeny i zapowiedzieli współpracę z Google 😂
8⃣
Nie będę ukrywał, że jestem wielkim fanem inwestowania w już działające projekty, a nie obietnice. Na tą chwilę to czysta spekulacja i zdanie na łaskę influencerów, którzy mają swoje torby do zrzucenia.
To tyle w tym temacie ode mnie. Pozdrawiam i uważajcie na siebie 😉
9⃣

جاري تحميل الاقتراحات...