Jonas Blane
Jonas Blane

@SnakeDocTop

9 تغريدة 2 قراءة Mar 29, 2023
تو درتو می شود ولی بگذارید من هم دو نکته اضافه کنم:
۱- در بحث نیروی هوایی نه هواپیما بلکه این نیروی انسانی (در تمام رده هاست از تعمیرو نگهداری تا ستاد و صد البته خلبانان) که حرف اول را می زند و نه خود تجهیزات. اما بیایید فقط به خلبان این سوخوهای (هنوز از نظر من خیالی) نگاه کنیم.
برای آنکه خلبان جنگنده شما حداقل مهارت را داشته باشد استاندارد ناتو ۱۸۰ ساعت پرواز در سال را تجویز می کند که البته برخی نیروهای هوایی از آن فراتر می روند. شما به ازای هر پرنده «عملیاتی» حداقل ۲.۵ خلبان داشته باشید. فرض کنید قرار به تحویل ۲۴ فروند سوخو۳۵ مصر باشد.
گزارشها هزینه ساعت پرواز سوخوهای هند را حدود۱۲ هزار دلار نشان می دهد. با ضریب آمادگی دست بالای۶۰٪ (حدود ۱۴.۵ هواپیمای عملیاتی در هر زمان) فقط ساعت پر کردن خلبانان روی این پرنده ها حدود ۷۸ میلیون دلار هزینه دارد. رقم زیادی نیست/
اما فکر کنید سپاهی ها اجازه دهند که حاصل آدمکشی شاندر اوکرایین پرنده و هواپیما برای جای دیگری بشود و این پولها به آنجا برسد. البته همین ۷۸ میلیون دلار نزدیک به ۱۰٪ بودجه رسمی ارتش است. بعلاوه مجموع این ساعت پرواز (۶۴۸۰ ساعت) معادل عمر خدمتی یک پرنده در سال است.
۲- بازگردیم به همان رقم ۲۴ فروند. این ناوگان جنگنده های نسل ۴ به بالای کشورهای احتمالی متخاصم در یک درگیری منطقه ای را بدون حضور ایالات متحده نشان می دهد:
۱۶۰۰ فروند.
البته انتظار نمی رودکه همه در روز اول به نیروی متخاصم بپیوندندولی با معلوم شدن دست بالا احتمال حضورشان صفر نیست.
با همان آمادگی ۶۰درصدی که ۱۴جنگنده عملیاتی دراختیار می گذارد باتوجه به نبود هشدار زودهنگام هوایی حتی یک اسکرمبل ۸ تایی هم امید زیادی به بقا درمقابل یک حمله هوایی سازمانیافته یکی از این کشورها را ندارد. بماند که نمی توانند مطمئن باشند قبلش پرنده ها روی زمین قربانی حمله نشده باشند.
حتی دفاع نقطه ای هم برای مناطق حساس درایران ناوگانی حداقل ۵ برابر این رامی طلبد.شاید ۲۴ رهگیر برای کشورهای کوچکی مثل سوییس یا کویت پاسخگو باشد اما دلیل دارد که کشورهایی که مساحت بزرگ و در مناطق تحت تنش قرار دارند، ناگزیر هزینه نیروهای هوایی بزرگی با ۲۰۰+ جنگنده را تحمل می کنند.
پی نوشت-۱: اگر کسی گمان کند که میگ-۲۹ های نهاجا ۲۲ سال بعد از جنگ یوگوسلاوی خیلی بهتر از آنها عمل خواهند کردبرایش آروزی موفقیت و شادکامی می کنم.
پی نوشت -۲: این را هم در دنباله اگر دوست داشتید بخوانید.
در جدول یکی ازتوییت های میانی جمع های جزیی درجمع کلی آمده بود ورقم ۸۲۴ فروند درست است نه ۱۶۴۸.بابت بی دقتی پوزش می خواهم هر چند که به شاکله این بحث خلل قابل توجهی وارد نمی کند. در نهایت ۱۴.۵ فروند جنگنده عملیاتی می ماند در مقابل حدود ۵۰۰ فروند جنگنده از حریف با همان آمادگی ۶۰٪.

جاري تحميل الاقتراحات...