13 تغريدة 49 قراءة Dec 10, 2022
Selamlar gençler, Dante'nin yayınlamış olduğu aşağıdaki "Haftalık Performans Değerlendirmesi" konusunu nasıl yapmanız gerektiğini ve kendinize hangi soruları sormanız konusunu türkçeleştirdim..
Hadi başlayalım🫀👇
Öncelikle, tüm haftanın işlemlerini not ettiğinizden emin olun (bağlam için ekran görüntüleri dahil)
Kendinize sorun:
- Bu hafta ne işe yaradı?
- Ne işe yaramadı?
Yukarıdakileri yanıtlarken göz önünde bulundurmanız gereken bazı sorular:
- İyi işleyen/işlemeyen bir trade türü var mıydı?
- İyi işlem yapmadığınız belirli bir piyasa var mıydı?
- İyi işlem yaptığınız/yapmadığınız belirli bir gün / zaman var mıydı?
- İşlemlere çok erken mi girdiniz?
- İşlemlere çok geç mi girdiniz?
- Çok erken mi kar ettiniz?
- Çok geç mi kâr ettiniz?
- Stoplarınız çok sıkı mıydı?
- Zayıf/Kötü risk ve ödül oranlı işlemler yaptınız mı?
- Çok fazla risk aldınız mı?
- Çok az risk aldınız mı?
- Herhangi bir işlemi kaçırdınız mı?
- Planınızdan saptınız mı? Eğer öyleyse, neden? Sonuç ne oldu?
Anahtar soru:
Yukarıdaki yanıtlarınız tanıdık geliyor mu? Örneğin, trade'inizde yineleniyorlar ve işe yarayanları daha fazla, yaramayanları daha az/ters yapmak için harekete geçmediğiniz durumlar.
Yinelenen sorunlar için şunları sor:
- Sorun nedir?
- Neden bu sorunu yaşıyorum?
- Çözüm nedir?
- Nasıl harekete geçebilirim?
Yinelenen pozitifler için:
- İşe yarayan şeyi nasıl daha fazla yapabilirsiniz?
Görev:
- İşlem yaptığınız piyasa(lar)da haftanın en büyük hareketini inceleyin. Bunu yakalamanıza neden olabilecek herhangi bir şey görebiliyor musunuz?
Hatırlanması gereken önemli bir nokta, bu soruların sadece bir başlangıç noktası olmasıdır. Daha derine inebilirsin.
Tüm bu sözler için @Trader_Dante 'e teşekkür ederim dostlar. İnsanlık hali, yanlışım varsa ment atarsanız sevinirim. Etkileşimleriniz benim için motivasyon olacaktır.
Ayrıca çok daha fazlası için aşağıdaki linkten +70 adet notion ile beraber derlenen ücretsiz discord grubuma katılabilirsin.
discord.gg

جاري تحميل الاقتراحات...