T🌙bylec { ττ }🦖
T🌙bylec { ττ }🦖

@CryptoTubylec

18 تغريدة 8 قراءة Dec 27, 2022
1)
Dziś poruszę temat #kryptocebuli, czyli jakim inwestorem nie należy być.
Bardzo śmieszą mnie polskie cebule, możemy ich spotkać wszędzie zaczynając od biedronki, nad morzem.
Często podróżuję wiec za granicą jest ich dość sporo. Ale w krypto też są.
2)
#kryptocebula wie że ma racje. To jest jakby najważniejszy punkt.
Próbuje być TROLLEM ale z lekka mu to nie wychodzi. Wchodzi na telegrama grupy ang. i zaczyna pisać po polsku😅 Myśli, że trolluje i jest fajny ale efekt jest odwrotny. Jak każdy go olewa zaczyna hejt po ang.
3)
#kryptocebula nigdy się nie myli. Skopiował łajt pejper do google translatora i on już WIE! Jak zarabia to jest królem. To on rozdaje tu karty. Już wydaje pieniądze na nowy samochód.
Jego 250zł inwestycji rośnie w szybkim tempie. Zrobił 8 stów i myśli o rzuceniu roboty.
4)
Idzie do roboty ale już wie, że zaraz będzie miał wyjebane.
Ale 8 stówek spada do 100. Nagle w jego głowie budzi się instynkt przetrwania.
Po browarku odpala tweeterka i szuka winowajcy. A jest TUBYLEC. Ty kur*o. Jak mogłeś polecić mi ten skem.
Tubylec ma go w dupie.
5)
#kryptocebula nie odpuszcza. Napisze mu na priv. Chuj nie będę go wyzywał od razu udam miłego.
„Hej Tubylec. Mam pytanko. Czy xxx trzymasz jeszcze?”
Tubylec nie odpisuje. Co za skem. Niech tylko coś napisze zaraz mu skomentuje. Hue hue.
6)
#kryptocebula pierdoli. Szuka sam tokenów.
Zaczyna być głośno na polskiej scenie o kryptowalucie #JanuszSkey
Nowa technologia, lepszy LINK, ETH i wszystko razem wzięte.
Mówi se. No kur*a. Wchodzę.
Dopłacił 300zł i wszedł.
Chętnie uczestniczy w lokalnych grupach TG.
5)
Dołączył do polskiej grupy wsparcia, gdzie inne #kryptocebule spotykają się by dawać sobie otuchy.
Gdy pojawi się tam głos rozsądku, mówiący o realizacji zysku, to cebula już wkurw*ny mówi wypieprzać stąd. Każdy nowy zakup zbliża ich do miliona.
6)
Nagle gdy ktoś zrealizuje zyski jest wzywany na wielkie posiedzenie Januszy.
Eee. Który to sprzedaje? Przestańcie sprzedawać! To ma tylko rosnąć.
Zaczyna się lekki panic sell. Janusz wkurw*ny obserwuje wykres. Jego 1500zł spadło do 800. Teraz ma w głowie takie: sell or hold.
7)
Udało mu się powstrzymać emocje. Wykres odbija. Uff.
Zaczyna z powrotem śmieszne gify z rakietą i już cyk 1200 zł. No i legancko tak trzeba żyć.
Teraz to na pewno zwolni się z roboty. Tfuuu.
Gdy ma już x10 i jego 300zł zamieniło się w 3000zł myśli: Jeszcze tylko x100
8)
Gdy token spada i 3000zł jest warte 200zł zaczyna myśleć o DCA. „Przecież taki dobry projekt. To nie może być koniec. Zaczynam DCA i co miesiąc będę wpłacał 100zł i jak wróci nawet do ATH będę bogaty.”
No i skupuje sobie z wiarą, że odbije aż jego nadzieje po roku mijają.
9)
Obrażony na krypto, cebula idzie znowu do roboty głosząc że krypto to oszustwo i skem.
Znalazł na internecie artykuł, że ktoś też stracił pieniążki. Szuka prawnika i będzie starał się złożyć pozew zbiorowy.
„Udupimy tego skurwisyna”
„Zapłaci mi za to”
10)
#kryptocebula potrafi nawet chodzić na policję, że został oszukany. Jest to syndrom obrony i nie brania odpowiedzialności za swoje złe decyzje.
Krypto cebula nie popełnia błędu. To koleś, który o czymś mówi i poleca zrobił błąd nie on.
Takie życie.
11)
Jak cebula zarabia to on jest kotem. Ale jak cebula traci to nie jego wina. Najgorzej jak uczy swoje dzieci tych złych nawyków i później powstają małe Janusze.
Pójdzie do szkoły, potem życie dorosłe. I jak nie spotka na swoje drodze ludzi, którzy zmienią mu mental,
12)
Znów będzie cebulą i tak z pokolenia na pokolenie, dopóki ktoś z rodu nie przełamie schematu.
Smutne ale prawdziwe.
Najlepszym miejscem do pośmiania się są polskie grupy krypto danego projektu. Czasami wchodzę jak mam zły humor. Jest tam kopalnia beki.
13)
Gdy cena rośnie ludzie już zwalniają się z pracy, zmieniają swój nastrój z zaplanowanego x10 na x1000. Zaślepieni nie zarobią nic pieniędzy.
#kryptocebula nie potrafi jeść małą łyżeczką. Dlatego nigdy nie zarabia pieniędzy. Nie jest nauczony zarabiać.
14)
Nie realizuje zysków partiami. Tubylec powtarza, żeby wyjmować chociaż wkład i będzie kasa na next inwestycje. Ale Tubylec to frajer i zrzuca bagi. „Nie będę go słuchał”
Potem i tak jest Tubylca wina więc co za różnica xd
No i najlepsze.
#kryptocebula nie rozumie rynku.
15)
On nie rozumie, że można zarabiać na poszczególnych schematach. Np. na słowach wypowiedzianych przez Elona Muska.
Elon wysyła rakietę w kosmos powstaje token. A cebula Ci napisze o tym, że jestem głupi myśląc, że to Elona projekt xd. Sam nie wiem kto jest bardziej głupi.
16)
Czasami myślę że ktoś trolluje, ale niestety oni tak myślą.
Wstawisz jakiegoś mema a on myśli że to prawda, albo że tym postem skłaniam do inwestycji bo wstawiłem logo żabki.
Cebula zawsze zostanie cebulą, a jak się spotka cebula z burakiem to BIGOS murowany 😅✋

جاري تحميل الاقتراحات...