BahramGour بهرام گور
BahramGour بهرام گور

@bahramgour

37 تغريدة Dec 29, 2022
🧵امروز می‌خوام از دادگاه انقلاب و هیئتهای مرگ بگم، دادگاه انقلابیون فرانسه برای محاکمه مخالفان انقلاب در «فردای ازادی» این داستان وحشت واقعی، کاملا فردای آزادی را جلوی چشمان شما میآورد . مثل همیشه از داستان آدمهای واقعی میگم
اگر چیزی به دانسته هایت اضافه کرد #ریتوییت کن
این قطعه ششم از انقلاب وحشت در فرانسه است که می‌نویسم، آخرین قطعه آن در مورد زندگی روبسپیر مصادره کننده رهبری انقلاب را از اینجا میتوانید بخوانید، هرگونه شباهت به اتفاقات جاری کاملا اتفاقی است. ۲
بریم سراغ دادگاه ویژه انقلاب که از اواخر ١٧٩٢ شروع شد و در ١٧٩٣ به اوج خودش رسید و خوشبختانه در ژوییه ١٧٩۴ همزمان با سقوط روبسپیر بساطش برچیده شد🤦🏻‍♂️داستان سقوط روبسپیر و ۴٨ ساعت پایانی او را در مطلبی جداگانه تعریف خواهم کرد. ۳
این دادگاههای ویژه یک وظیفه داشتند «صدور حکم اعدام» از قربانیان آن میشه از ماری آنتوانت، و انقلابیونی چون دانتون، شارلوت کورده و نهایتاً خود روبسپیر مبدع آن اشاره کرد ولی این تنها قربانیان آن نبودند، بیش از ۴ هزار نفر در این دادگاههای ویژه، مزه آزادی انقلاب فرانسه را چشیدند ۴
امیدوارم هیچوقت کارتون به قضات این دادگاههای خیلی آزادی خواه نیوفته😰 و لطفا شبیه سازی هم نکنید ۵
اسم دقیقشون «دادگاه کیفری ویژه انقلاب» بوده که در روز اول در پشت درب محل دادگاه در جزیره Cité در پاریس مقرراتش را نصب کرده بودند ؛ برای دفاع از جمهوری نوپا که از داخل و خارج مورد تهدید واقع شده بود تشکیل شده بودند و می‌توانستند بدون اذن کنوانسیون ناسیونال افراد را دستگیر کنند ۶
این قانون که تقریبا ٩ ماه بعد از تشکیل دادگاه تصویب شد 🤦🏻‍♂️در ماده دو به شرایط افرادی که اجازه داشتند دستگیر کنند اشاره شده بود؛ با هم مروری کوتاه میکنیم به ماده دو 😰🤦🏻‍♂️👇۷
مظنون کسی است که خواه بواسطه رفتارش، روابطش،گفتار یا نوشته هایش، نشانی از طرفداری از رژیم ظلم نشان داده باشد، 🥴 هر کسی که در مقابل نجیب‌زادگان، پدر، مادر، خواهر، شوهر.... پیوسته علاقه و وابستگی عاطفی خود را به انقلاب ١٧٨٩ ابراز ننماید 😳۸
البته دو عطف به قانون دیگر هم دارد که در مجموع شما می‌توانستید، هر کسی را که دلتون میخواد با استناد به این قانون به دادگاه بکشید و حکم اعدامش را در کمتر از یک روز بگیرید، غیر از اینکه این قانون باعث ترس و وحشت در فرانسه شد، بساط انتقام و تسویه حساب‌های شخصی را پهن کرد ۹
هر کسی با هر کی مشکل داشت او را بعنوان ضدانقلاب هوا میکرد(مطمئن هستم که برای شما بسیار آشنا است😰) وسط اینها ماده ای بود که میگفتند ؛ کسی که برای آزادی هیچ اقدامی انجام نداده پس در دوران آزاد هم حق ندارد انتظاری داشته باشد (همون وسطبازها 😐)۱۰
ولی برای من و شما کمی با ترکیب اتفاقات امروز جنبه طنز داره برای فرانسویان یک داستان وحشت واقعی بود و هزاران نفر رو این فردای آزادی به کام مرگ فرستاد 😱 ۱۱
برای اینکه داستان رو بهتر تعریف کنم می‌خوام شخصیتی رو به شما معرفی کنم که حتی در تاریخ فرانسه هم کمتر در موردش حرف زده شده، اما گوسلن لونوتر متخصص تاریخ انقلاب فرانسه که در داستانهای قبل هم ازش استفاده کردم از یک شخصیت مرموز حرف میزنه👇۱۲
ژوزف Joseph Souberbielle یک پزشک تجربی بود که زیر نظر برادران روحانی پرورش یافته بود و یکی از معدود افرادی بود در آن زمان فرانسه که می‌توانستند عمل سنگ کلیه با وسایل اون زمان انجام بدن. هیچ سابقه ای هم در انقلاب فرانسه نداشت. ۱۳
دفعه اول که مسیر این دکتر تجربی به بلوار بزرگ تاریخ می‌افتد روز ١۴ ژوییه ١٧٨٩ در محله سنت آنتوان پاریس بود ، او که ٣۵ سال داشت برای ویزیت یک مریض به اونجا رفته بود میبینه که جمعیت دارند داد و هوار میکنند ۱۴
جلوتر که می‌ره میبینه جمعیت در حال حمله به زندان باستیل هستند، لونوتر LeNotre می‌نویسه خودش هم نفهمید چطور یک اسلحه بدستش گرفت، اوضاع که خر تو خر بشه، همیشه همینطوره اون هم با اسلحه با جمعیت وارد باستیل میشه و همونجا کمک می‌کنه مجروحین درمان بشن ۱۵
در جمع سه روز باقی میمونه و به پرستاری از انقلابیون مشغول میشه تا بعنوان بسیار مهم «فاتحان باستیل» نائل میشه، از اینجا مسیر زندگی او متحول میشه، و وارد جمع انقلابیون میشه، ژوزف حدود صد سال زندگی می‌کنه (١٨۴۵) و اصلا برای همین زندگی طولانی بوده که ما از جزییات داستان باخبریم ۱۶
او در این مدت پزشک اختصاصی ماری آنتوانت در زندان هم میشه و از او پرستاری میکرد (یک سوپ مخصوص هم داشت که برای جلوگیری از اطاله کلام از اون می‌گذرم) جوری که کلا برای خودش اسم و رسمی بهم میزنه حسابی ولی هنوز هم زندگی واقعی او شروع نشده بود. ۱۷
در ابتدای ١٧٩٣ روبسپیر که قبلا گفتم چقدر روی زیباییش حساس بود یک سری واریس روی ران پایش میبینه و از رفقای انقلابی میخواد یک دکتر خوب بهش معرفی کنند و طبیعتاً اونها پزشک حاذق و فاتح باستیل ژوزف سوبربیِل رو پیشنهاد میکنند ۱۸
این جلسه باعث میشه که ژوزف بشدت تحت تأثیر شخصیت روبسپیر قرار بگیره و اونها در طی مدت بسیار کوتاهی تبدیل به دوستهای بسیار نزدیکی برای یکدیگر شوند . ژوزف حتی تا آخر عمرش هم از شخصیت روبسپیر تعریف میکرد ۱۹
بنظر میاد بسیاری از پستهای پزشکی که ژوزف در سیستم انقلابی به اونها میرسه ناشی از همین رفاقت بوده هر چند مدرکی براش در دست نیست.
داستان ادامه داره ولی لطفا توییت اول رو ریتوییت کنید تا بقیه هم ببینند
۲۰
در مارس ١٧٩٣ انقلابیون مجددا تصمیم میگیرند که دادگاههای انقلاب که از نوامبر سال قبل معلق کرده بودند رو مجددا فعال کنند. (انقلاب نوپا نیاز به خون داشت تا مزه آزادی رو به همه بچشاند😰) ۲۱
اگر داستانها رو با من خونده باشید ژان باتیست کاریه رو یادتون میاد که در نانت چه دسته گلی به آب داد👇 اتفاقا همون بود که قبل از انتصابش بعنوان نماینده انقلاب در نانت از لزوم احیای مجدد دادگاههای انقلاب حرف میزنه😐۲۲
هدف اصلی جلوگیری فعالیت افرادی بود که انقلاب و دستاوردهاش رو در خطر قرار میدادند 🤷🏻‍♂️ و این دادگاه جدید تقریبا همه پاریس و شهرهای بزرگ را بسرعت بوحشت انداخت. اگر ما امروز به این وعده‌های فردای آزادی می‌خندیم آن زمان دقیقا زمان اجرا همون وعده ها بود ۲۳
با رای کمیته امنیت عمومی (یا همان روبسپیر و رفقا ) آنتوان فوکیه Antoine Fouquier-Tinville به عنوان اتهام زننده یا تو مایه های همان دادستان این دادگاه انتخاب میشه . و با درخواست شخص روبسپیر، ژوزف داستان ما هم بعنوان عضو هیئت منصفه 🥴 انتخاب میشه ۲۴
حقوق روزانه هیات منصفه هم روزی ١٨ لیر بود که چندین برابر درآمد یک فرد عادی اون زمان بود(بالاخره مزه آزادی برای رفقا با بقیه باید تفاوت اندکی میکرد😐) ۲۵
همو بود که بعنوان هیئت منصفه دادگاه ماری آنتوانت انتخاب شد، ملکه سقوط کرده ای که قبلاً مریض خودش بود و او سرطان رحم ماری آنتوانت رو تشخیص داده بود. ۲۶
او در تعداد زیادی از پرونده های اعدام عضو هیئت ژوری بود، از جمله دانتون، پتیون که داستانش را قبلاً تعریف کردم، و بسیاری از دیگر انقلابیون که حالا مورد غضب دوست و استاد فعلی اش روبسپیر قرار گرفته بودند. 😰۲۷
او حتی چند نفر از همکاران خودش در هیات منصفه را هم اعدام میکند 😳😰 در تعدادی از پرونده ها که ادعا میشد متهم زن حامله است او را می‌فرستادند تا معاینه کند و صحت آن را تایید کنه. ۲۸
بعد از سقوط روبسپیر ، رفقای او از جمله کاریه و همان فوکیه، دادستان دادگاههای انقلاب هم بدست گیوتین سپرده میشن ولی در نهایت این هییت های مرگ برچیده میشوند و کشور فرانسه هم بدست نظامیان می‌افتد ۲۹
ولی فکر کردید با برچیده شدن این دادگاهها بعد از سقوط و انتقام گیری از روبسپیر و دار و دسته اش چه اتفاقی برای دکتر داستان ما می‌افتد؟ ۳۰
او حداقل در آرشیوهای فرانسه کاملا از نظر دور میشه، و دیگه خبری ازش نبوده و مشغول به فعالیت پزشکی 🙄 تا در ١٨٠٨ به ناپلئون یک نامه می‌نویسه و خدمات خودش رو در مناصب مختلف یادواری می‌کنه و تقاضای لژیون دونور می‌کنه 🤷🏻‍♂️😁۳۱
بنظر میاد که نه تنها به او مدال افتخار نمیدن که حتی نامش از لیست تمام پزشکان اون زمان حذف میشه و اجازه کار هم ازش میگیرن (بنظر میاد) چیزی که واضح است همه او را بازوی روبسپیر و یکی از اعضای هیئت مرگ در آن زمان می‌دانستند ۳۲
او حتی خودش رو به سلطنت طلبان میچسبونه و در ١٨١۵ با سقوط ناپلئون تقاضای ملاقات با دوشس آنگولم یا همان دختر ماری آنتوانت رو میده 😳 یعنی همون کسی که مادرش رو به اعدام محکوم کرده بود 🤦🏻‍♂️که خوشبختانه موفق نمیشه ۳۳
در ١٨٣٠ بعنوان بازمانده فاتحان باستیل شاه وقت فرانسه شارل دهم را در ورسای ملاقات می‌کنه که پدر همین شاه (دوک اورلئان) را هم به اعدام محکوم کرده بود 🙄😳۳۳
در نهایت هم در ٩٢ سالگی در پاریس در کمال آرامش میمیره .... 🤦🏻‍♂️ ولی او یکی از معدود افرادی بود که کارش اتفاقی به انقلاب میوفته از خان نعمت آن بهره‌مند میشه، کلی آدم را به کام مرگ می‌فرسته و در نهایت هم عاقبت به خیر میشه 😐۳۵
ژوزف Joseph Souberbielle در تاریخ انقلاب فرانسه شخصیت معروف و منفوری است برای همین از او تعداد زیادی مطلب و پادکست وجود داره که من از بخشی از اونها استفاده کردم در کتاب گوسلن لونوتر هم از او نام برده شده که منبع من بود . ۳۶
در این مومنت دیگر مطالب من در مورد انقلاب وحشت در فرانسه به رایگان در دسترس شماست. تنها استدعا دارم وقتی از آنها در جایی استفاده میکنید به منبع آن هم اشاره کنید. تصدقتون

جاري تحميل الاقتراحات...