Po upadku FTXa wciąż przewijają mi się opinie, że nadal jest zbyt wiele optymizmu. Że za dużo osób wierzy w #BTC, a ponieważ lubię podchodzić kontrariańsko do różnych teorii - dziś kolejny wątek o tym, że prawda jak zawsze jest jednak trochę bardziej skomplikowana.
1⃣
1⃣
Powyżej widzimy okładki poczytnych tygodników branżowych. Musicie przyznać, że są dość wymowne. Brzmi jak optymizm? W podobnym tonie pisze również The New York Times.
2⃣
nytimes.com
2⃣
nytimes.com
Autor, Paul Krugman, ostrzega w tym artykule o wciąż możliwej szansie, że #BTC osiągnie w przyszłości wartość 0$ oraz o regulacjach, przez które cała branża kryptowalut z dużym prawdopodobieństwem zmierza ku otchłani. Brzmi jak wiara w Bitcoina i kolejny cykl? 🤷♀️
3⃣
3⃣
Jako ciekawostkę dodam, że okładki chociażby "The Economist" są bardzo dobrym wskaźnikiem kontrariańskim. Często zwiastują przesilenie sentymentu. Odsyłam do fajnego artykułu na ten temat: @mbrentdonnelly/a-somewhat-empirical-look-at-the-magazine-cover-indicator-2d0ca835f7d1" target="_blank" rel="noopener" onclick="event.stopPropagation()">medium.com
4⃣
4⃣
Pisałem w swoim ostatnim wątku o tym, że ludzie mają problemy z pamięcią cofając się nawet kilka miesięcy wstecz, a co dopiero lata. Słyszeliście o badaniu wspomnień po wydarzeniach z 2011? I jak mocno potrafiły się zmienić już po roku od tej tragedii?
6⃣
crazynauka.pl
6⃣
crazynauka.pl
Na koniec odsyłam jeszcze do wątku, w którym opisywałem dlaczego trudno ocenić sentyment po prostu przeglądając swojego Twittera.
8⃣
8⃣
wydarzenia z 2001*
جاري تحميل الاقتراحات...