Gördüğüm kadarıyla kriptoda yaşanan panik ortamı insanları FX tarafına yöneltmeye başlamış hafiften.
Metatrader kullanımı,fon kullanımı hakkında da birçok soru alıyorum videodan dolayı.
Bir ufak özet geçeyim size hemen.
Metatrader kullanımı,fon kullanımı hakkında da birçok soru alıyorum videodan dolayı.
Bir ufak özet geçeyim size hemen.
Fon satın alabileceğiniz bir çok farklı firma mevcut.
Farklı farklı fiyatlandırmaları ve şartları var tabi bu firmaların.
En çok kullanılan 3 firma:
FTMO
MFF
TFF
Farklı farklı fiyatlandırmaları ve şartları var tabi bu firmaların.
En çok kullanılan 3 firma:
FTMO
MFF
TFF
Başarısızlıktan kastımız nedir peki?
Bir günde %5'ten fazla kaybetmek ya da toplam bakiyenin %10'unu kaybetmek olarak özetlenebilir.
Bir günde %5'ten fazla kaybetmek ya da toplam bakiyenin %10'unu kaybetmek olarak özetlenebilir.
Benim başıma gelmedi ama sevdiğim bir arkadaşımın 0.25R riske ettiği pozisyonda bile ciddi R kaybettiğini görmüştüm. Bunun tabi ki haber saatinde işlem alması ile alakası olabilir ama FTMO tarafında bununla ilgili çok şikayet almadım kendi adıma.
Yani FTMO spread açısından MFF'ten daha iyi,fakat biraz daha masraflı diyebiliriz. Genel olarak başlangıçta herkesin tavsiye ettiği de en bilindik olması nedeniyle FTMO oluyor.
Peki ilk 2 aşamayı geçtik daha sonrasında ne oluyor?
Aldığınız fon live trade'e geçiyor.
Ve o live hesapta ettiğiniz karın %75-80-85'i size veriliyor.
Böyle duyunca çok güzel di mi?
Çok az para riske edip o parayla yeni fonlar alıp bunu sürekli hale getirmek?
Aldığınız fon live trade'e geçiyor.
Ve o live hesapta ettiğiniz karın %75-80-85'i size veriliyor.
Böyle duyunca çok güzel di mi?
Çok az para riske edip o parayla yeni fonlar alıp bunu sürekli hale getirmek?
Fakat işler maalesef anlatıldığı kadar kolay değil,FX'i çocuk bahçesi sanıyorsunuz ama değil,kripto volatil FX'in içinden geçerim falan diyorsunuz ama değil arkadaşlar. FX ciddi manada zor bir yer ve defalarca kez tökezleyeceksiniz,aranızdan çok ama çok az kişi başarılı olucak.
Bu zaten istatistikler ile de kanıtlanmış bir şey.
Yani bu flood arkadaşlar gidin fon alın herkes para kazanabilir flood'u değil. Sadece hiçbir fikri olmayanlara bakın burada da böyle bir şey var,aklınızda bulunsun floodu.
Yani bu flood arkadaşlar gidin fon alın herkes para kazanabilir flood'u değil. Sadece hiçbir fikri olmayanlara bakın burada da böyle bir şey var,aklınızda bulunsun floodu.
Kolay mı? Kesinlikle değil.
İmkansız mı? Asla değil.
Ciddi manada pariteleri tanıyıp,riskinizi bilip,disiplinli bir şekilde makina gibi trade atarsanız yapılmayacak şey değil,ama zor,tahmin ettiğinizden daha zor. Bilginiz olsun.
İmkansız mı? Asla değil.
Ciddi manada pariteleri tanıyıp,riskinizi bilip,disiplinli bir şekilde makina gibi trade atarsanız yapılmayacak şey değil,ama zor,tahmin ettiğinizden daha zor. Bilginiz olsun.
Metatrader kullanımı ile ilgili sorularınız,fonların farkları için de size izlemeniz için bir video bırakıyorum.
Aklınıza takılan başka sorular olursa sorarsınız,herkese güzel haftasonları bol şans.
Aklınıza takılan başka sorular olursa sorarsınız,herkese güzel haftasonları bol şans.
جاري تحميل الاقتراحات...