Nie wiem czy słyszeliście, ale wczoraj trochę się podziało na rynku #krypto. I choć kurz wciąż nie opadł, zapraszam na ilustrowany przewodnik po kilku wykresach/informacjach, które zebrałem po tych wydarzeniach. Zaznaczam, że sytuacja jest dynamiczna 🙂
1/
1/
Przede wszystkim od wczoraj czytam jak to wiele osób przewidziało całą sytuację, bo zauważyli coś na wykresie 3 miesiące temu itp.
Prawda jest taka, że tylko jedna rzecz wskazywała na to co się wydarzy. Wczoraj mieliśmy krwawy Księżyc...
2/
wydarzenia.interia.pl
Prawda jest taka, że tylko jedna rzecz wskazywała na to co się wydarzy. Wczoraj mieliśmy krwawy Księżyc...
2/
wydarzenia.interia.pl
Przede wszystkim #BTC przecenił się od szczytów już o 75% i wybijając wczorajsze dołki przedłużył również okres trwania tej bessy o kilka miesięcy (wcześniejsze dno było w czerwcu). Bessa trwa już rok, tyle samo co ostatnia i 2-3 miesiące krócej od jeszcze wcześniejszej.
3/
3/
Co przed nami? No cóż... gdzieś czytałem, że Saylor jest następny do likwidacji. Ktoś wspominał coś o możliwym upadku $USDT a może i nawet $USDC 🤷♀️ sytuacja jest niepewna i chyba najlepiej po prostu trzymać się z dala od dźwigni.
11/
11/
To że jakaś #krypto nie wybiła jeszcze nowych dołków nie znaczy, że za chwilę tego nie zrobi. Niska płynność i presja znów jest wysoka. Nie do końca wiadomo czy CZ faktycznie przejmie FTX, co byłoby dużym gwoździem do trumny dla całego ekosystemu.
12/
12/
Nie zapominajmy, że hash rate jest wciąż w okolicach rekordów, a spadki ceny #BTC wywierają dodatkową presję na górnikach, którzy i tak nie mają łatwego życia i powoli zaczynają bankrutować.
13/
13/
Na koniec podsyłam wątek, w którym opisałem, że w zasadzie trudno spodziewać się wzrostów na #BTC dopóki rynek akcji nie zacznie wybijać nowych szczytów. Temat wciąż aktualny, a przestroga w nim zawarta niestety okazała się dość trafna.
15/
15/
جاري تحميل الاقتراحات...