Patrzysz dziś na swój portfel kryptowalutowy i widzisz dość dynamiczne odbicie. "Wow, o co chodzi? Co się stało?". Poszukajmy odpowiedzi.
Wchodzisz na Twittera, a tam...
1⃣
Wchodzisz na Twittera, a tam...
1⃣
Nie no, chyba musi tu być ktoś racjonalny. Hmm, może ten koleżka co sprzedaje wykłady o #BTC czy coś tam. W sumie pomylił się jak mówił, że jest pewny, że Bitcoin osiągnie $100k na początku roku, ale na pewno wyciągnął wnioski i już nie robi takich głupich wpisów.
Eh...
3⃣
Eh...
3⃣
I ogarnia Cię myśl - "kurczę, wszyscy zarabiają tylko nie ja". Wpadasz w panikę.
Są badania, że to strach przed stratą jest silniejszy, ale ja uważam, że jeżeli chodzi o inwestowanie to FOMO doprowadzi do ruiny Twój portfel tak samo szybko, a czasami może nawet szybciej.
6⃣
Są badania, że to strach przed stratą jest silniejszy, ale ja uważam, że jeżeli chodzi o inwestowanie to FOMO doprowadzi do ruiny Twój portfel tak samo szybko, a czasami może nawet szybciej.
6⃣
Okiełznanie emocji na rynku to najważniejsza i podstawowa umiejętność, którą powinieneś nabyć. Zwłaszcza jeżeli często odwiedzasz Twittera i szukasz tu odpowiedzi (choć moim zdaniem nie powinieneś). Ktoś powie "edukuj się", ja powiem raczej "pracuj nad sobą".
7⃣
7⃣
Powolne realizowanie zysków nawet przy tak małym odbiciu nie jest niczym złym. Tu nie chodzi o to, żebyś zrobił x10 w tydzień, prędzej się wyzerujesz w tak krótkim czasie. Tu chodzi o budowanie nawyków. Przecież jesteś tu dla długofalowych korzyści.
8⃣
8⃣
جاري تحميل الاقتراحات...