Bux Butler
Bux Butler

@Bux_Butler

11 تغريدة Apr 18, 2023
Czekaj, miało spadać... Porozmawiajmy dziś o emocjach i twitterowym szambie 🙂 Zapraszam.
0⃣
Patrzysz dziś na swój portfel kryptowalutowy i widzisz dość dynamiczne odbicie. "Wow, o co chodzi? Co się stało?". Poszukajmy odpowiedzi.
Wchodzisz na Twittera, a tam...
1⃣
Ale przecież nie wierzysz jakimś trollom i shillerom shitcoinów, co nie? Oni piszą to codziennie. Zignorujmy to. Popatrzmy co ma do powiedzenia ktoś bardziej rzetelny. Wchodzisz na profil swojego ulubionego influencera a tam...
2⃣
Nie no, chyba musi tu być ktoś racjonalny. Hmm, może ten koleżka co sprzedaje wykłady o #BTC czy coś tam. W sumie pomylił się jak mówił, że jest pewny, że Bitcoin osiągnie $100k na początku roku, ale na pewno wyciągnął wnioski i już nie robi takich głupich wpisów.
Eh...
3⃣
Po chwili okazuje się, że przychodzisz po odpowiedź w najgorsze miejsce na świecie. Tutaj nikt nie ma pojęcia, ale wielu chętnie podzieli się z Tobą swoją teorią. Po prostu poświęć im swoją uwagę (przy okazji może coś Ci opchną).
4⃣
Strach jest Twoim najgorszym wrogiem na rynku. Tylko że są jego dwa rodzaje. Ten że stracisz pieniądze i ten, że ich nie zarobisz. Czasami wchodzisz na Twittera, czytasz te wszystkie tweety, że "super, że odbijamy, że ile to tam ktoś nie zarobił". Patrzysz na takie grafiki...
5⃣
I ogarnia Cię myśl - "kurczę, wszyscy zarabiają tylko nie ja". Wpadasz w panikę.
Są badania, że to strach przed stratą jest silniejszy, ale ja uważam, że jeżeli chodzi o inwestowanie to FOMO doprowadzi do ruiny Twój portfel tak samo szybko, a czasami może nawet szybciej.
6⃣
Okiełznanie emocji na rynku to najważniejsza i podstawowa umiejętność, którą powinieneś nabyć. Zwłaszcza jeżeli często odwiedzasz Twittera i szukasz tu odpowiedzi (choć moim zdaniem nie powinieneś). Ktoś powie "edukuj się", ja powiem raczej "pracuj nad sobą".
7⃣
Powolne realizowanie zysków nawet przy tak małym odbiciu nie jest niczym złym. Tu nie chodzi o to, żebyś zrobił x10 w tydzień, prędzej się wyzerujesz w tak krótkim czasie. Tu chodzi o budowanie nawyków. Przecież jesteś tu dla długofalowych korzyści.
8⃣
Niektórzy szybko się wzbogacili, bo kiedyś kupili shitcoina i zapomnieli. Teraz promują się jako znawcy rynku. Oni niczego nie zdążyli się nauczyć. Część odpadła, inni zostali, bo zarobili trochę na szkoleniach i grupach. Uwierz mi to co tutaj widzisz często jest nieprawdziwe
9⃣
Nie dawaj się w to wciągnąć. Realizuj swoją strategię. Tą opracowaną w spokoju - bez emocji. W takich chwilach po prostu sięgaj do schematu i zwyczajnie rób to co zaplanowałeś. Nigdy nie podejmuj decyzji w oparciu o emocje, które inni próbują w Tobie wywołać.
Pozdrawiam! ✌️
🔟

جاري تحميل الاقتراحات...