Ostatnio przewinęło mi się kilka dziwnych wątków. Ktoś robi challenge na milion i już pyta followersów na co wydać pieniądze. Ktoś inny pyta na co przeznaczycie zyski z przyszłej hossy. A jeszcze ktoś twierdzi, że następna hossa to będzie największa, bo coś tam coś. Hmm.
#BTC
0⃣
#BTC
0⃣
Jak czytam komentarze to mam wrażenie, że istnieje powszechna pewność, że cykle już do końca świata będą 4-letnie. 1-2 lata bessy, a później hossa, która będzie wypluwać kolejnych #krypto milionerów, bo wszystko znowu będzie pompować milion procent. I tak przez całe życie.
1⃣
1⃣
W inwestowaniu jest dokładnie tak samo. Gdy chcesz poprawić swoją kondycję finansową musisz uzbroić się przede wszystkim w cierpliwość. Czy warto już teraz wydawać pieniądze, których jeszcze nie zarobiłeś i w zasadzie nie wiadomo czy i kiedy to zrobisz? Co na tym zyskasz?
4⃣
4⃣
Długi, ale dość wyczerpujący materiał od Andrew Huberman na ten temat. Osobiście polecam 👇
6⃣
youtube.com
6⃣
youtube.com
Jest też coś takiego jak motywacja zewnętrzna i wewnętrzna. Jest to bardzo ciekawe zagadnienie i pewnie wielu z Was zna to po sobie, że kiedy czujesz satysfakcję z tego co robisz i widzisz w tym sens, częściej osiągasz cel, niż wtedy kiedy powoduje Tobą wyłącznie nagroda.
7⃣
7⃣
Bardzo fajnie opisuje to na swoim filmie Radek Kotarski 👇
Jestem ostatnią osobą, która będzie namawiać Cię do rewolucji w życiu, ale pomyśl o tym przez chwilę. Jeżeli to nie dla Ciebie OK - wróć do marzeń, nie do samego procesu.
8⃣
youtube.com
Jestem ostatnią osobą, która będzie namawiać Cię do rewolucji w życiu, ale pomyśl o tym przez chwilę. Jeżeli to nie dla Ciebie OK - wróć do marzeń, nie do samego procesu.
8⃣
youtube.com
Wierzę w Was wszystkich i jestem pewny, że osiągnięcie cel. Ale zamiast fantazjować o nowym Lambo, którym będziesz woził znajomych, pomyśl może, że jak już będziesz milionerem - to zamiast tego Lambo, będziesz im opowiadał jak ciężką drogę przebyłeś, żeby tu dotrzeć.
9⃣
9⃣
Na koniec odsyłam Was do krótkiego wątku, w którym jakiś czas temu opisałem trzy przypadki, gdzie inwestorzy uwierzyli, że trend będzie trwał już wiecznie.
Życzę Wam cierpliwości, więcej radości z tego co robicie i... do następnego! 😉
🔟
Życzę Wam cierpliwości, więcej radości z tego co robicie i... do następnego! 😉
🔟
جاري تحميل الاقتراحات...