Hayatım fazla düzensiz,uyku saatlerim geç ve uyandığım saatler de çok erken olmuyor dolayısıyla kendime çekidüzen vermeye karar verdim. Bunun için de Project50 olarak bilinen challange’a başlamaya karar verdim. 1 günden 50.güne kadar her gün için kısa videolar biriktireceğim.
Peki bu 50 gün boyunca uymam gereken kurallar ne?
1-Saat 8’den önce uyanacağım.
Açık konuşmak gerekirse beni en çok geren bu,çünkü 5 senelik üniversite hayatımda bile 8’den önce kalktığım bir uyku düzenine sahip değildim. Ama deneyeceğiz bakalım bir şeyler.
1-Saat 8’den önce uyanacağım.
Açık konuşmak gerekirse beni en çok geren bu,çünkü 5 senelik üniversite hayatımda bile 8’den önce kalktığım bir uyku düzenine sahip değildim. Ama deneyeceğiz bakalım bir şeyler.
Kural 2: Uyandıktan sonra 1 saat dikkat dağıtıcı şeylerden uzak dur. (Oyun oynamak,sosyal medyada takılmak,reels shorts vb izlemek)
Bu kısımı hallederiz diye düşünüyorum çok da problem değil.
Bu kısımı hallederiz diye düşünüyorum çok da problem değil.
Kural 3: 1 saat egzersiz yap.
Bu kısıma direkt okeyim çünkü zaten spora gidiyorum,aşırı bir şey değişmeyecek benim için. Off günler için yürüyüş falan yaparız olur biter.
Bu kısıma direkt okeyim çünkü zaten spora gidiyorum,aşırı bir şey değişmeyecek benim için. Off günler için yürüyüş falan yaparız olur biter.
Kural 4: Günde 10 sayfa kitap ya da makale oku.
Bu kısımda da temel analizimi geliştirmek için makaleler okumayı,ya da piyasalarla ilgili yazılmış kitapları okumayı tercih ederim diye düşünüyorum.
Bu kısımda da temel analizimi geliştirmek için makaleler okumayı,ya da piyasalarla ilgili yazılmış kitapları okumayı tercih ederim diye düşünüyorum.
Kural 5: 1 saatini yeni yetenekler öğrenmek için ayır.
Bu kural için zaman-fiyat çalışmayı düşünüyorum. 50 gün boyunca bunun üzerinde duracağım,her gün en az 1 saatimi ayıracağım.
Bu kural için zaman-fiyat çalışmayı düşünüyorum. 50 gün boyunca bunun üzerinde duracağım,her gün en az 1 saatimi ayıracağım.
Kural 6:Sağlıklı beslenmek.
50 gün boyunca cheat meal dahi yapmadan sağlıklı beslenmeyi hiç deneyimlemedim,beni en zorlayan maddelerden biri bu olacak muhtemelen,çünkü yemek yemeyi baya bi seviyorum :d
50 gün boyunca cheat meal dahi yapmadan sağlıklı beslenmeyi hiç deneyimlemedim,beni en zorlayan maddelerden biri bu olacak muhtemelen,çünkü yemek yemeyi baya bi seviyorum :d
Kural 7:Günlük ilerlemelerini bir günlük şeklinde kayda al.
Bu kısmı da video ya da günlük yaparım ama her türlü 50 günlük değişimi göstereceğim. Hem fiziken,hem öğrendiklerimden nereye geldiğimi.
Bu kısmı da video ya da günlük yaparım ama her türlü 50 günlük değişimi göstereceğim. Hem fiziken,hem öğrendiklerimden nereye geldiğimi.
Kural 8: Herhangi bir maddeyi aksatırsan challenge başa döner.
Umarım bu challenge bittiğinde hem mental olarak,hem fiziki olarak,hem bilgisel olarak daha iyi bir seviyede olacağım. Daha disiplinli olacağım.
Başarıyla disiplinin çok ilişkili olduğunu düşünüyorum,en büyük eksikliğimi gidermek adına bu yola çıkıyorum. Pazartesi başlayacağım. Sonuçları challenge bittikten sonra Youtube kanalımda ve burada paylaşıyor olacağım. Şans dileyin 🫡
جاري تحميل الاقتراحات...