لوکوموتیو
لوکوموتیو

@Loc0m0

16 تغريدة Mar 23, 2023
«ینی تهش چی می‌شه؟»
این سؤالیه که خیلیا داریم. یه سری‌مون خودمون تئوری و تحلیل داریم؛ و موضع و پیش‌بینی.
اما خیلیامون دوس داریم یکی جوابمونو بده. چون هر روز با هر خبر بین ترس و خشم و ذوق و امید بُر می‌خوریم.
این تحلیل و توصیه‌های منه برای دل‌نگرانی در روز ۴۰ ⬇️
#مهسا_امینی
۱. تموم‌شدنیه؟ نه!
اگه بزرگترین دغدغه اینه که این هم آخرش یه عدد دو رقمی بشه (مث ۸۸، ۹۶)، اون رو بذارین کنار! تا همین‌جاش خیلی دستاورد هست که به این راحتی‌ها عمراً پاک نمی‌شه.
حداقل ۲ نشانه:
۱. بی‌حجابی عمومی قبحش واقعاً ریخته، مخصوصاً در نسل میانسال
۲. شعار و شعر در دهن بچه‌ها
یادته بچه که بودیم یه تکیه‌کلام از پاورچین یا برره وقتی می‌افتاد تو دهن بچه مدرسه‌ای‌ها، اون‌قد می‌موند تا تکیه‌کلام بعدی بیاد! حالا فرض کنین این تکیه‌کلام «زن، زندگی، آزادی» هست، خصوصاً تو ذهن و دهن دانش‌آموزها و دانشجوها، تا سالیان.
همین این بزرگترین دلیل ماندگاری این انقلابه!
۲. سرکوب؟ اوهوم.
فیتیله‌ی سرکوب هی بالاتر کشیده می‌شه. مثلاً هفته اول که رئیسی نیویورک بود، فقط باتوم بود. بعد شد گاز. بعد شد گاز و پشتش ساچمه. الآن شده ساچمه مستقیم.
پس نباید که فرض کنیم هزینه فیزیکی کم خواهد بود/شد. اما این ینی ترس اونا و موفقیت ما!
۳. انقلاب؟ بله!
تو این ۴۰ روز قبح حجاب، کلامی (فحش) و فیزیکی (میخ، کوکتل) از سمت مردم دیگه ریخته.
این باعث می‌شه که مطمئن باشیم قضیه جدیه، و بدونیم نه راهپیمایی سکوت ۸۸ هست، نه فقط اعتراض مدنی. خواسته هم نه حجاب، بلکه تغییر رژیمه. پس رسماً اسمش انقلابه.
۴. آینده؟ امید!
درسته خیلییی طولانی به‌نظر میاد، اما همه‌ش ۴۰ روزه تازه! و به‌اندازه یک سال عادی دستاورد و انگیزش داشته‌یم تو همین مدت.
فلذا قطعاً صبوری باید، و امید!
بالطبع همه‌مون دوس داریم زود تموم بشه. اما پیش خودت، فرض کن شاید یک سال طول بکشه. و با این قضیه کنار بیا.
چون فرض کن ساختمون صدا و سیما، مهم‌ترین جاییه که قراره گرفته بشه.
یک ساعت قبل از لحظه فتح، باید بر خیلی از موانع اونجا فائق اومد. مثلاً همین الان جلوش کلی تانکه و بالطبع کلی جان بر کف.
بازی پلی‌استیشنم نیست که چیت‌کد بزنی یا لول‌ت بالا بره.
زمان می‌خواد. و باید امیدوار بمونی!
۵. خب پس جواب چیه؟
کسی نمی‌دونه. و باید اختراع بشه، نه کشف!
چون کلی پارامتر خوب یا دشوار هست که باید حل شه. مثل لیدری، ساماندهی و ...
این مسائل کاملاً تحلیلیه و جوابی توش نیست. پس با فرض ورودی به آشپزخونه و پخت شام نگاشون کن، نه با انتظار پیدا کردن دسته کلید گمشده تو هال!
۶. اما من خسته‌م... :(
می‌فهمم. کاملاً هم حق داری. بسیار چیز طاقت‌فرسا و سخخختیه! شوخی نیست، جنگه! و فشار روانیش و حتی فیزیکش، واقعاً بالاست.
دو تا خبر خوب:
۱. این خستگی رایجه. تنها نیستی. همه با همیم!
۲. کلی راهکار خوب هست براش
بیا دونه‌دونه بریم جلو!
۱: نفسم دیگه بالا نمیاد گاهی این روزا...
می‌فهمم.
از نظر روحی انگار توی یه مسابقه استقامت از لای گِل و شل و باتلاق داری هی می‌دویی که زنده بمونی. و الآن نفست بند اومده و توی دهنت هم پر از گِل.
راهش ولی اینه که بری دوش بگیری. دوش روحی = دی‌تاکس موقت!
۲: امیدم رو از دست داده‌م. حس می‌کنم الکیه.
حفظ امید خیلی مهمه و یه مهارت. معمولاً وقتی یه عالمه مدااام تلاش می‌شه ولی نتیجه حاصل نمی‌شه، حاصلش می‌شه burnout شدن.
اینجاس که باید آگاهانه بری به جستجوی پیدا کردن ریشه‌ش، به‌جای مقلوب شدن بهش.
چه جوری؟ 👇
۳: احساس می‌کنم گم شده‌م، تنهام، راه رو دارم اشتباه می‌رم...
اینا هم طبیعیه.
منتهی باید بدونی که شرایط با دو ماه پیش و ۶ ماه پیش خیلی متفاوته. و درک این تفاوت و شناختن خودت و مراقبت از خودت، طلایی‌ترین کلید این روزهاست!
۴: اما بابام/دایی‌م می‌گه نمی‌شه...
آدما نگاهشون متفاوته. درسته که ممکنه کسی جایگاه «برآورده کردن» یا «عاقل‌تر» باشه، اما لزوماً همه‌چیز رو هیچ‌کس نمی‌دونه!
رویکرد تو:
- حواست به خودت باشه (موارد بالا)
- بشنو و احترام بذار
- بپرس. راحت بپرس
- خودت تحقیق کن
- امید، امید، امید!
۵: اما همه‌جا منفیه. یا حس می‌کنم همه دروغه. بیرون خبری نیست...
توی دنیای مملو از اطلاعات الآن، مهمه که دنبال چی باشی. درسته گاهی اولش نمی‌دونی، اما به‌مرور لازمه که فالووینگ‌هات و کانال‌ها و اطرافیانت رو گردگیری کنی تا بهبود پیدا کنه و مناسب‌هاش بمونه!
۶: دوس دارم همه‌ی وقتم رو بذارم و مفید باشم، اما نمی‌تونم...
نیت‌ت عالیه!
اما یادت باشه گاهی ۱۰ تا نیروی پر انرژی و قوی خیلی مفیدتر از ۱۰۰ تا نیروی خسته‌س.
پس خودت حواست به خودت باشه، اولویت بندی کن، و بهترینت رو بذار. چون لازمه سینرژی ما خیلی بالا باشه!
حرف آخر:
این یه ماراتنه. اینو یادت نره.
تو ماراتن همه زمین می‌خورن گاهی. اما مدیریت توان و روحیه باید طوری باشه که گام آخر هم مثل گام اول پر از امید و توان باشه. این، رمز تلاشمونه تا رسیدن! 🙌
ممنون که خوندی. با هم بی‌شک بهترین آینده‌مون رو خودمون می‌سازیم!
#مهسا_امینی

جاري تحميل الاقتراحات...