با توجه به نشانهها و ویدیوهای حضور و استفاده از دیش استارلینک در ایران، این رشتوی مفصل در مورد استارلینک، نحوه کارکردش، چیزایی که باید بدونین و جزییات لازمش رو مینویسم. ⬇️
#رشتو
#مهسا_امینی
#رشتو
#مهسا_امینی
1️⃣ استارلینک چیه؟
یه شرکت خصوصی فراهمکنندهی اینترنت ماهوارهای که صاحبش ایلان ماسک هست. کلی هم نوآوری خفن داره (میخونیم).
کل اینترنت هم یه شبکهس عین یه گیمنت خیلی بزرگ. و همه کامپیوترای دنیا به هم وصلن. اینترنت یه سرور ثابت نداره و هر درخواست از یه جا به یه جای دیگه میره.
یه شرکت خصوصی فراهمکنندهی اینترنت ماهوارهای که صاحبش ایلان ماسک هست. کلی هم نوآوری خفن داره (میخونیم).
کل اینترنت هم یه شبکهس عین یه گیمنت خیلی بزرگ. و همه کامپیوترای دنیا به هم وصلن. اینترنت یه سرور ثابت نداره و هر درخواست از یه جا به یه جای دیگه میره.
اون بالا ولی بهجای یه ماهواره هزاران (الان دقیقاً ۲۷۲۰ تا) ماهواره استارلینک دارن هی دور زمین سریعتر از زمین میچرخن! (برخلاف ماهواره هاتبرد که زاویهش ثابته.)
این سایت تعداد و موقعیت لایو این ماهوارهها رو داره. و نشون میده که دارن تکون هم میخورن!
satellitemap.space
این سایت تعداد و موقعیت لایو این ماهوارهها رو داره. و نشون میده که دارن تکون هم میخورن!
satellitemap.space
بامزه اینه که این چرخش (سرعت ۳ ک.م./ثانیه!) باعث گریز از مرکز میشه (دور شدن از زمین) ولی جاذبه زمین میکشدش سمت خودش.
ارتفاعی که این دو نیرو همو خنثی میکنن، دقیقاً ۳۵۷۸۶ کیلومتری از سطح دریاس که معروفه به مدار زمینایستا/geostationary و پره از ماهواره!
fa.m.wikipedia.org
ارتفاعی که این دو نیرو همو خنثی میکنن، دقیقاً ۳۵۷۸۶ کیلومتری از سطح دریاس که معروفه به مدار زمینایستا/geostationary و پره از ماهواره!
fa.m.wikipedia.org
۳.۳. بیایم نزدیکتر جاذبه بیشتر میشه!
۳.۴. برا فائق اومدن بر جاذبه بیشتر، گریز از مرکز بیشتر شه!
۳.۵. برا گریز از مرکز بیشتر، باید سرعت بیشتر شه.
۳.۶. برا سرعت بیشتر، ینی تو آسمون تکون بخوره و حتی از دید هم خارج بشه گاهی.
۳.۷. پس باید چندین تا باشن! و دیش هم بتونه هدف بگیره.
۳.۴. برا فائق اومدن بر جاذبه بیشتر، گریز از مرکز بیشتر شه!
۳.۵. برا گریز از مرکز بیشتر، باید سرعت بیشتر شه.
۳.۶. برا سرعت بیشتر، ینی تو آسمون تکون بخوره و حتی از دید هم خارج بشه گاهی.
۳.۷. پس باید چندین تا باشن! و دیش هم بتونه هدف بگیره.
اگه دوس دارین از کلللی تکنولوژی خفن و کفبُر که همهی این چیزا رو بعلاوه تابش لیزی با زاویه و دریافت و ارسال و ... میسر میکنه لذت ببرین، این ویدیوی ۲۸ دقیقهای از فوقالعاده یهچیزی اونورتره!
دقیقاً خفنترین ویدیوی آموزشی که من تو یوتیوب دیدهم تا حالا!
youtu.be
دقیقاً خفنترین ویدیوی آموزشی که من تو یوتیوب دیدهم تا حالا!
youtu.be
4️⃣ هزینهش
هزینه استارلینک ۲ بخشه: کیت (دیش و مودم و ...) و آبونمان ماهیانه سرویس.
تو آمریکا الان کیتش ۵۹۹ دلار هست و سرویس ماهی ۱۱۰ دلار.
تو ایران گویا الآن میگن کیتش حدود ۳۰ تا ۶۰ میلیونه قاچاق.
دیشش برسه، میشه آبونمانش رو بعداً یه کاریش کرد.
هزینه استارلینک ۲ بخشه: کیت (دیش و مودم و ...) و آبونمان ماهیانه سرویس.
تو آمریکا الان کیتش ۵۹۹ دلار هست و سرویس ماهی ۱۱۰ دلار.
تو ایران گویا الآن میگن کیتش حدود ۳۰ تا ۶۰ میلیونه قاچاق.
دیشش برسه، میشه آبونمانش رو بعداً یه کاریش کرد.
5️⃣ فیلترینگش
درباره فیلترینگش، من ۳ تا چیز میدونم:
۱. تکنولوژیش متفاوت و جدیده و بسیار پیچیده
۲. روسها نتونستهن تو اکراین هنوز از کار بندازنش
۳. اونور داستان یه آدم مغرور و پولدار با یه تیم خیلی خفنن که حاضر نیستن راحت شکست بخورن!
پس خوشبینم. :)
درباره فیلترینگش، من ۳ تا چیز میدونم:
۱. تکنولوژیش متفاوت و جدیده و بسیار پیچیده
۲. روسها نتونستهن تو اکراین هنوز از کار بندازنش
۳. اونور داستان یه آدم مغرور و پولدار با یه تیم خیلی خفنن که حاضر نیستن راحت شکست بخورن!
پس خوشبینم. :)
6️⃣ نکات نهایی
۱. ارتباط از موبایل به ماهواره استارلینک یه جوک بیمزهس! موبایل نمیتونه امواج لیزری بفرسته به ماهواره. خلاصه گوشی به اینترنت وایفای وصل میشه همچنان.
۲. اپ استارلینک برای تنظیم اولیه دیش هست و اینا. هیچ ربطی به وصل شدن جادویی گوشی نداره!
۱. ارتباط از موبایل به ماهواره استارلینک یه جوک بیمزهس! موبایل نمیتونه امواج لیزری بفرسته به ماهواره. خلاصه گوشی به اینترنت وایفای وصل میشه همچنان.
۲. اپ استارلینک برای تنظیم اولیه دیش هست و اینا. هیچ ربطی به وصل شدن جادویی گوشی نداره!
۳. سرعت متوسطش ۵۰ مگ (mbps) هست. خودتون حساب کنین به چن نفر میرسه. برای اخبار و توییتر شاید بین ۵ تا ۱۰ نفر همزمان بشه.
۴. تست کرده بودن از زیر سقف خونه و ماشین کار نمیکنه. اما باطلبع یه روکش ساده براش جوابه.
۵. بازم نگران پول آبونمان میشه فعلاً نبود.
۴. تست کرده بودن از زیر سقف خونه و ماشین کار نمیکنه. اما باطلبع یه روکش ساده براش جوابه.
۵. بازم نگران پول آبونمان میشه فعلاً نبود.
۶. قابلیت ردیابی از بالا به پایینش خیلی به نظر من راحت نیست. چون ارتباط نقطه به نقطه هست و نه پخش مثل دیش تلویزیون.
اما خب دوستان میگن شدنیه منتهی دست زیاد بشه خطر کمتره.
۷. به نظر من وجود استارلینک در ایران میتونه خیلییی از معادلات سیاسی رو هم عوض کنه!
اما خب دوستان میگن شدنیه منتهی دست زیاد بشه خطر کمتره.
۷. به نظر من وجود استارلینک در ایران میتونه خیلییی از معادلات سیاسی رو هم عوض کنه!
پ.ن.۱.
اصطلاح «لیزر» که گفتم از نظر فنی کاملاً غلط هست و بیشتر جنبهی فهم عمومی داشت.
در اصل یک آرایه از امواج متمرکز الکترومغناطیسی Phased Array Beam هست.
youtu.be
مجدد توی ویدیو یه ۱۵ دقیقه مفصل و گرافیکی توضیح داده اگه اهل فن هستید:
اصطلاح «لیزر» که گفتم از نظر فنی کاملاً غلط هست و بیشتر جنبهی فهم عمومی داشت.
در اصل یک آرایه از امواج متمرکز الکترومغناطیسی Phased Array Beam هست.
youtu.be
مجدد توی ویدیو یه ۱۵ دقیقه مفصل و گرافیکی توضیح داده اگه اهل فن هستید:
پ.ن.۲.
در ورژن ۲ داستان و یحتمل گوشیهای جدید امکان اتصال گوشی به ماهواره قراره فراهم شه. شاید چند سالی طول بکشه.
بازم میگم اصطلاح لیزر کاملاً عامیانه و غیرعلمی بوده. عذر میخوام بابت کژفهمی. گوشیای الان ۵۵۰ ک.م. امکان ارسال متمرکز و لیزرگونه ندارن.
در ورژن ۲ داستان و یحتمل گوشیهای جدید امکان اتصال گوشی به ماهواره قراره فراهم شه. شاید چند سالی طول بکشه.
بازم میگم اصطلاح لیزر کاملاً عامیانه و غیرعلمی بوده. عذر میخوام بابت کژفهمی. گوشیای الان ۵۵۰ ک.م. امکان ارسال متمرکز و لیزرگونه ندارن.
پ.ن.۳.
اگه بتونین یه IP ثابت بگیرین برای خونه/شرکت و دیش رو بذارین اونجا و از گوشی تو خیابون به اون کامپیوتر دائمالروشن وصل شین، عملاً فیلترشکن/VPS خودتون رو ساختهاین.
منتهی از گوشی تا شرکت دیتاتون در اینترانته و قابل ردیابی.
خلاصه شدنی ولی خطریه.
اگه بتونین یه IP ثابت بگیرین برای خونه/شرکت و دیش رو بذارین اونجا و از گوشی تو خیابون به اون کامپیوتر دائمالروشن وصل شین، عملاً فیلترشکن/VPS خودتون رو ساختهاین.
منتهی از گوشی تا شرکت دیتاتون در اینترانته و قابل ردیابی.
خلاصه شدنی ولی خطریه.
پ.ن.۴. یه عزیزی هم سر فرصت باید یه پروکسی یا vpn یا پلاگین بسازه که سایتهای داخلی رو با استارلینک باز نکنه. میشه یه لیست ثابتی از سایتهای ملی درآورد و یه جا هوست کرد.
یا هم پشت استارلینک یه vpn صرفاً برای تغییر IP در سایتهای داخلی استفاده کنین.
یا هم پشت استارلینک یه vpn صرفاً برای تغییر IP در سایتهای داخلی استفاده کنین.
پ.ن.۵. ردیابی IP
دو مدل کلاً ردیابی هست: سیگنال (سختافزاری) و IP (نرمافزاری)
اولی رصد عمومی میخواد. دومی مثل اینه که شما یهو از تهران جادویی رفتهاین تگزاس، ولی همه میدونن مسافر جادویی هستین.
راهحل که بعدشم دیده نشین: یه VPN تگزاس به لندن یا رم!
دو مدل کلاً ردیابی هست: سیگنال (سختافزاری) و IP (نرمافزاری)
اولی رصد عمومی میخواد. دومی مثل اینه که شما یهو از تهران جادویی رفتهاین تگزاس، ولی همه میدونن مسافر جادویی هستین.
راهحل که بعدشم دیده نشین: یه VPN تگزاس به لندن یا رم!
پ.ن.۷. ایستگاه زمینی و ایران در سایت اصلی
ایشون توضیح داد که نیاز به ایستگاه زمینی، قدیمیه. الان راحت میشه حالش رو برد، هر جای ایران که آسمون و برق هست.
تو سایت رسمیش ایران فعال نیست، چون اون مال فروش رسمیه نه سرویس. ملت تو ایران الان وصلن با استارلینک.
ایشون توضیح داد که نیاز به ایستگاه زمینی، قدیمیه. الان راحت میشه حالش رو برد، هر جای ایران که آسمون و برق هست.
تو سایت رسمیش ایران فعال نیست، چون اون مال فروش رسمیه نه سرویس. ملت تو ایران الان وصلن با استارلینک.
پ.ن.۸. حرف آخر ردیابی و پارازیت
این توییت گویا دقیقاً میدونه داره چی میگه. و جوابش «نه، خیلی خیلی سخته» هست به ردیابی و پارازیت.
قطعاً کسی نمیاد به شما ضمانت بده تو توییتر!
نظر نهایی من رو میپرسین؟ به احتمال ۹۹٪ نه پارازیت ثابتی خواهد بود نه ردیابی.
این توییت گویا دقیقاً میدونه داره چی میگه. و جوابش «نه، خیلی خیلی سخته» هست به ردیابی و پارازیت.
قطعاً کسی نمیاد به شما ضمانت بده تو توییتر!
نظر نهایی من رو میپرسین؟ به احتمال ۹۹٪ نه پارازیت ثابتی خواهد بود نه ردیابی.
پ.ن.۹. برای این که یه شهودی از حضورشون بگیرین این ویدیو باحاله!
گرچه قدیمیه و بهخاطر کلی داد و بیدار مردم و نجومبازها، نورشون رو کم کردهن الآن و بازم دارن میکنن.
تو این سایتهم لایو هست:
satellitemap.space
کلاً هم تو ۴ دقیقه از دید خارج میشن.
گرچه قدیمیه و بهخاطر کلی داد و بیدار مردم و نجومبازها، نورشون رو کم کردهن الآن و بازم دارن میکنن.
تو این سایتهم لایو هست:
satellitemap.space
کلاً هم تو ۴ دقیقه از دید خارج میشن.
پ.ن.۱۱. تشخیص تقلبی بودن!
۱. در کنار کیت و دیش، اپش رو حتماً حتماً حتماً مستقیم از گوگلپلی و اپاستور بگیرین.
۲. مطمئن باشین با اپ میچرخه و نشون میده تصویری.
۳. با ویدیوی نکتهی ۶.۲. در بالا مقایسه کنین
۴. تست سرعت و IP بگیرین
۵. تضمینی بگیرین از شخص
۱. در کنار کیت و دیش، اپش رو حتماً حتماً حتماً مستقیم از گوگلپلی و اپاستور بگیرین.
۲. مطمئن باشین با اپ میچرخه و نشون میده تصویری.
۳. با ویدیوی نکتهی ۶.۲. در بالا مقایسه کنین
۴. تست سرعت و IP بگیرین
۵. تضمینی بگیرین از شخص
پ.ن.۱۲. انرژی ماهوارهها
این خیلی قشنگه!
۱. پنل خورشیدی برای ارتباطات
۲. گاز کریپتون برای پیشرانهی یونیِ هال برای حرکت لازم
۳. بعد ۵ سال عمداً سقوط میکنن و در اتمسفر میسوزن و نابود! 😢
این ویدیو به خفنی قبلی نیست ولی خوبه:
youtu.be
این خیلی قشنگه!
۱. پنل خورشیدی برای ارتباطات
۲. گاز کریپتون برای پیشرانهی یونیِ هال برای حرکت لازم
۳. بعد ۵ سال عمداً سقوط میکنن و در اتمسفر میسوزن و نابود! 😢
این ویدیو به خفنی قبلی نیست ولی خوبه:
youtu.be
پ.ن.۱۳. میشه روش پارچه کشید؟
بله. تحقیق کردم و چند جا گفتن میشه. حتی فایبرگلس نازک هم اوکیه.
برا همین اختفای بصریش توسط هواپیما/پهپاد باید اصن سخت نباشه باتوجه به حجم دیش که ۳۰×۵۰ هست. (دو وجب در سه وجب)
تو بالکن ولی شاید نشه. بستگی به زاویه داره.
بله. تحقیق کردم و چند جا گفتن میشه. حتی فایبرگلس نازک هم اوکیه.
برا همین اختفای بصریش توسط هواپیما/پهپاد باید اصن سخت نباشه باتوجه به حجم دیش که ۳۰×۵۰ هست. (دو وجب در سه وجب)
تو بالکن ولی شاید نشه. بستگی به زاویه داره.
پ.ن.۱۴. تست سرعت گویا از داخل ایران
دانلود: ۴۵
آپلود: ۱۱
تأخیر: ۱۷۵
پ.ن. @zi6295 اگه خواستی این رشتو رو ریت کن. جواب خیلی سؤالایی که ازت میپرسن رو داره. خودتم اگه نکته اضافهای داری، بگو بذارم اینجا. ممنون! 🙌
دانلود: ۴۵
آپلود: ۱۱
تأخیر: ۱۷۵
پ.ن. @zi6295 اگه خواستی این رشتو رو ریت کن. جواب خیلی سؤالایی که ازت میپرسن رو داره. خودتم اگه نکته اضافهای داری، بگو بذارم اینجا. ممنون! 🙌
جاري تحميل الاقتراحات...