لوکوموتیو
لوکوموتیو

@Loc0m0

11 تغريدة Mar 23, 2023
من کل یک ساعت و نیم صحبت‌های امروز رضا پهلوی حول «قدرت مردم متحد» رو شنیدم.
نکات و نظرات من:
#مهسا_امینی
youtu.be
۱. مخاطب ایشون؟
برام جالب بود که موقع پاسخ به خبرنگاران هم، وسطش یهو رو به دوربین هی می‌گفت «شما مردم...!»
مخاطب این ویدئو، که ۹۰٪ داشت توضیح می‌داد ما چی می‌خوایم، آیا ماییم؟ خب خودمون که همه اینا رو می‌دونیم که!
کاش به‌جای ریویو کردن صورت سؤال، بیشتر عمل‌گرایی و جواب توش بود.
۲. اصرار بر بی‌طرفی و تئوریسین بودن، وقتی پرچم و نشان‌سینه‌‌ش هنوز متعلق به یک گروه خاصه
کاش لااقل با یه تی‌شرت تو پارک این صحبتا رو می‌کرد. نه چیز معنادار برای خیلیا.
مثل اینه که تو جام‌جهانی امسال، لیونل مسی با تیشرت پاریسن‌ژرمن از طرف تیم‌ملی آرژانتین مصاحبه بکنه!
۳. اصرار بر نیومدن وسط و صرفاً «انتقال تجربه و دیدگاه»
باز مثل اینه که لیونل مسی بگه من می‌خوام بشم فقط دستیار مربی، چون تجربه دارم.
اولاً ایشون تجربه شخصی‌ش به‌نظرم کمتر از مثلاً حسین رونقی یا نسرین ستوده یا خیلیاس. از نظر دانشی هم من تئوری یا پیپر یا کتاب خاصی ندیده‌م ازشون.
ثانیاً ما در این انقلاب نیاز به پلیر داریم تا مفسر و چیرلیدر. چون هر ایرانی علاوه بر کودک درون، یه راننده تاکسی درون هم خودش داره!
درک می‌کنم بگه من خانواده‌م و باربی‌کیو دوس دارم و می‌خوام راحت زندگیمو بکنم. اما «من این‌جور مفیدترم» رو، با اون پرچم و این تکرار مکررات، نمی‌خرم.
۴. بحث‌های انتقال پول و دیش به ایران، در فرمت کتاب قصه خوبه. دوست داشتم منم می‌شد ساده ببینم و ذوق کنم که «خب این پلن چه خوبه! عملی هم می‌شه دیگه، خدا بزرگه!»
اما به‌عنوان کسی که زندگیم حول استارت‌آپ می‌چرخه، می‌تونم بگم تئوری و ایده ۵٪ هست و پیاده‌سازی ۹۵٪.
مهم عمله.
مثلاً این همه بلایای طبیعی همیشه تو ایران بوده (زلزله، سیل، ...) و بعد سه سال یهو خبر میاد ملت هنوز تو چادر و کانکس هستن. تازه برای رسوندن پول به اونا، دولت مانع نمی‌تراشه.
یا خیریه میاد (مثل محک) کلی اسم و رسم هم داره، بعد تهش می‌فهمیم اینا واسه بخوربخور و پولشویی و فساد بوده.
حالا اینجا قراره یهو بشه تو ایران به‌دست اعتصاب‌کنندگان پول رسوند؟ ساده و راحت؟ و کارهای شناسایی (مستحقه، واقعاً اعتصاب می‌کنه، فردا یواشکی نره کار دوم و سوم که درآمدزایی باشه) و رسوندن (بانک حسابشو نبنده) و ... خیلیییی پیچیده‌‌س.
مگر که هدف اینا ارضای شخصی باشه، نه کمک معنادار.
۵. ایضاً سر استارلینک. الآن دقیقاً به کی برسه؟
تو همین توییتر ما سر اکانت امن و ناامن کلی مشکل داریم. حتی با ۱۰ک فالوور هم یهو طرف توزرد از آب درمیاد. حالا اینا از کجا می‌خوان بفهمن یکی امنه؟
درسته برای من شنونده شنیدنش جذابه و با ذوق! اما در عمل، چه‌جوری به کیا قراره داده بشه؟
۶. نتیجه‌گیری:
بدی نبود. تأثیر خاصی هم نداشت. ینی ظرف ۲۴ ساعت فک کنم همه یادمون بره ایشون اصن حرف زد و یه چیزایی هم گفت.
کلاً کارای مضر نمی‌کنه آن‌چنان. اما خب به خواست شخصی، با پورشه داره مسافرکشی می‌کنه. نمی‌شه هم چیزی بهش گفت.
انشالله بشه زودتر به عمل برسیم!
#مهسا_امینی
پ.ن. راجع به نکته ۲ و نماد این پرچم شیروخورشید، یه نظرسنجی مرتبط اینجا گذاشتم:

جاري تحميل الاقتراحات...