Bux Butler
Bux Butler

@Bux_Butler

6 تغريدة Apr 18, 2023
Tak. Ja też kiedyś odpalałem wykres przed ważnymi wydarzeniami i na niskim interwale próbowałem rozgrywać rynek. Czasami się udawało, czasami nie. W pewnym momencie po prostu porzuciłem hazard i zająłem się wyłącznie inwestowaniem.
#Bitcoin
1⃣
Z mojego doświadczenia wynika, że rynek robi wszystko, żeby przekonać mnie, że mam rację. Abym zaangażował się większym kapitałem. Tylko po to, żeby zaraz po tym wykres zawrócił. Wyckoff w publikacjach wręcz nadał rynkowi tożsamość tzw. "Composite Man"
2⃣
academy.binance.com
A jak było dziś? Przed samymi wynikami hazardziści obstawili pozytywne zaskoczenie. Szybko zostali wyczyszczeni i kiedy rynek przekonał wszystkich, że lecimy na południe (bo przecież ostatnio tak było) - nagle zawrócił, czyszcząc też i shortujących 👏
3⃣
Jakiś czas temu napisałem wątek, w którym podzieliłem się swoimi przemyśleniami na temat tego czy warto się emocjonować takimi wydarzeniami. A także dlaczego, mimo tego, że czasami udaje się nam odgadnąć przyszłość, nieraz ciężko na tym zarobić.
4⃣
I wiem, że zaraz ktoś wklei jakąś linię na wykresie i powie, że to było "oczywiste". Ktoś jeszcze napisze, że przecież rynek rozgrywa coś innego. Jeżeli to odbicie się utrzyma (czego nie wiemy) to najpewniej w najbliższych dniach poczytamy kilka ciekawych teorii.
5⃣
Wszyscy popełniamy ten sam błąd - uważamy, że jesteśmy mądrzejsi od innych. I to w każdej dziedzinie życia. Jeżeli uważasz, że rozgryzłeś rzeczywistość i rynki to chyba Pan "Composite Man" jeszcze Cię nie przetyrał.
"To jest geopolityka, dzieci".
6⃣

جاري تحميل الاقتراحات...