Bux Butler
Bux Butler

@Bux_Butler

10 تغريدة Apr 18, 2023
Ehh, zawsze kiedy obiecuję sobie, że już nie będę hejtował, włączam twitter i nagle trafiam na taki wpis...
czytam pierwsze zdanie i myślę "o fajnie, ktoś ostrzega żeby nie kupować tego gówna". A później czytam resztę i... "aha, to chodzi o oszustwa a nie ten legitny $XEN..."
1⃣
Później wchodzę w sekcję komentarzy i widzę wypowiedzi w stylu "uff prawie się nabrałem na jakieś ścierwo zamiast $XEN". Niektórzy zastanawiają się nawet czy to już odpowiedni moment na longa 🤷
2⃣
A dopiero co pisałem na temat influencerów i tego jak zrzucają swoje torby na frajerów. W materiale poniżej znana osoba na polskiej scenie próbuje przekonać swoich obserwujących o "wartości" jaką najpewniej rynek/społeczność nada tokenowi $XEN 😐
3⃣
youtube.com
Jest tam kilka chwytliwych punktów jak np. o braku notowań na CEXach i jako, że niby $XEN miałby mieć charakter "edukacyjny". Jaką narrację ludzie jeszcze wymyślą? Token ratujący biedne dzieci w Afryce?
4⃣
Tak wygląda wykres kryptowaluty, która powstała wyłącznie w celu sprzedaży. Jak $SLP czy $GST tylko w mocno przyspieszonym tempie. To się dzieje kiedy w orderbooku następuje ogromna nierównowaga pomiędzy popytem a podażą.
5⃣
To moment kiedy najbliższe zlecenie kupna jest znacznie niżej niż aktualna cena. Dobrze to widać na przykładzie rynku NFT gdzie jest wybitnie niska płynność i większość właścicieli swoich zakupionych w hossie JPEGów nie może ich sprzedać. Nawet za 10$.
6⃣
Chciałbym zacytować jedną z osób, która skomentowała jeden z moich ostatnich wątków. Warto zapoznać się ze światem ekonomii zanim zaczniesz inwestować. Takie shitcoiny jak $XEN może mają sens w hossie (wtedy wszystko ma sens), ale nie w bessie.
7⃣
Tak, wieeem - można było wymintować za darmo i zarobić. Gratuluję ale pamiętaj, że skoro sprzedałeś to ktoś to od Ciebie kupił. Co znaczy, że najpewniej został nabity w butelkę przez ludzi, którzy próbowali przekonać go, że te ten token ma jakąkolwiek wartość...
8⃣
Podziwiam pogląd ludzi, którzy uważają, że takie projekty to coś dobrego dla #krypto. Jedyne co mnie cieszy, to szybki zjazd na cenie. To znaczy, że naiwniaków na rynku jest już naprawdę niewielu.
Pozdrawiam! 🖖
9⃣
OK, przepraszam wszystkich za mentalne niedogodności po przeczytaniu tego wątku. Może źle to napisałem. Po prostu trochę rozbawiło mnie jak ktoś ostrzega przed kupowaniem scamów ...a nie tokenu, który traci 98% w jeden dzień 😅 ale ja mam baaardzo specyficzne poczucie humoru.
🔟

جاري تحميل الاقتراحات...