8 تغريدة 6 قراءة Oct 07, 2022
۱/این سه کلیشه مربوط به آقای جوانی هست که توتظاهرات بهش شلیک شده.چون محل ساچمه ها نزدیک عروق بود باداپلر شریانها رو بررسی کردم که نرمال بود،ولی یکی از ساچمه ها که جلوی ساکروم قرار گرفته توجهم رو جلب کرد چون بالقوه میتونست با پارگی احشا همراهی داشته باشه، با سونو چک کردم مایع آزاد
۲/یا هوای آزاددال بر پارگی احشا وجود نداشت،ولی موقع سونوفهمیدم سوراخ ورودساچمه روی سطح پوست ناحیه لگن وجودنداشت.از طرفی گلوله های این تفنگ قادربه نفوذبه حفره لگن تا اون عمق نیستن،پس چطوری این گلوله ساچمه ای تاقدام ساکروم رفته؟!
فرض اول اینکه بیماریکی از گلوله ها رو بلعیده
۳/ باشه، و ساچمه داخل سیگمویید باشه، ولی در عکس لترال ساچمه در فاصله بسیار نزدیک قدام ساکروم قرار گرفته، پس این فرض خیلی محتمل نیست و فرض دوم تقویت میشه: اینکه گلوله ساچمه ای از طریق جریان وریدی به صورت رتروگرید از طریق وریدها به سمت قلب حرکت کرده باشه . وریدهای ایلیاک دقیقا در
۴/ تماس نزدیک ساکروم قرار میگیرن، و از نظر اناتومیک دقیقا با محل ساچمه تو عکس همخوانی داره. اما سوال اینکه واقعا جریان خون آهسته وریدی امکان حرکت دادن ساچمه سنگین سربی رو داره؟! تو تکستهای ما چیزی در این مورد نبود و تجربه مشابهی نداشتم، مقالات رو مرور کردم و دیدم
۵/ آمبولی گلوله تو متاآنالیزی که از جنگ ویتنام بوده در ۳/. درصد و در مقالات جدیدتر از جنگ عراق و افغانستان در حدود ۱/۱ درصد شیوع داره و معمولا در تفنگ‌های با کالیبر پایین و سرعت کم، مثل شات گانهای مورد استفاده در اعتراضات اخیر پس از فوت #مهسا_امینی، شیوع بیشتری داره. داستان از
۶/این قراره که گلوله های ساچمه ای که وارد ورید میشن با جریان وریدی که به سمت قلب برمیگرده میتونن حرکت کنن و به داخل قلب و از اونجا وارد ریه ها بشن که البته میتونه بالقوه تهدید کننده حیات بیمار باشه. عدد یک و یکدهم درصد شیوع آمبولی گلوله به نظرم با توجه به حجم استفاده از این سلاح
۷/ دراعنراضات اخیر میتونه تعداد قابل توجهی از بیماران با آمبولی ساچمه به داخل قلب یا ریه رو به دنبال داشته باشه. بیماری که تمام حواسش معطوف به اندام گلوله خورده هست ممکنه ناگهان بخاطر آمبولی ساچمه به قلب حتی جونشو از دست بده. به بیمار توصیه به سیتی اسکن بدون کنتراست و با کنتراست
۸/ در فاز وریدی کردم، تا محل داخل وریدی ساچمه اثبات بشه و بعد به روش رادیولوژی مداخله ای ساچمه از داخل ورید خارج بشه./

جاري تحميل الاقتراحات...