Herkes kriptodan nasıl zengin oldum,kripto nasıl harika bir yer falan diye anlatırken size temiz bir batış hikayesi anlatayım da keyfimiz yerine gelsin :)
Sene 2020,üniversiteden mezun olmuşum,yeni yeni para kazanıyorum. Ailemin yanında yaşadığım için o para bana yetiyor da artıyor. Ben de o artan parayı napsam acaba diye falan düşünüyorum.
Altın almayı düşündüm önce,sonra baktım her ay 1 gram toplasam 83 yıl sonra anca bi külçe olacak,dedim sal. Başka bir şeyler bul. O sıra yan tarafta bir Türk borsasının reklamını gördüm. BTC Altcoin falan bir şeyler yazıyor.
Eski ev arkadaşım uğraşıyordu biraz bu işlerle,bana sürekli şu kadar ripple aldım bu oldu,şu kadar ether aldım şu oldu falan diye anlatıyordu. Ben de yav boş boş işlerle uğraşma ponzi falan diyodum :d
Sonra o reklamı da görünce aklımda şimşekler çaktı,dedim ki ulan sen de dene ne kaybedicen ki? 600 lira kaybetsen nolur ki? Bu yaşta risk almayacaksak ölünce mi alacaksın falan diyorum içimden.
Sonra işte gittim direkt bir coin aldım,ertesi gün %60 düştü coin :D
Bir de tüm market uçuyo he bir tek bizim coin düşüyor. Bana tepeden tıktılar malı,ben de napalım ya düşsün alttan alırım falan diye avutuyorum kendimi. Ama fena da hırs yaptım,teknik analize merak saldım.
Bir de tüm market uçuyo he bir tek bizim coin düşüyor. Bana tepeden tıktılar malı,ben de napalım ya düşsün alttan alırım falan diye avutuyorum kendimi. Ama fena da hırs yaptım,teknik analize merak saldım.
Sürekli video izliyorum,fib ne üçgen ne kama ne destek ne direnç ne zart zurt ne varsa deli gibi not alıyorum,o zaman takip ettiğim insanların chartlarını kurcalıyorum sürekli.
Asla birinin setupına falan girmiyorum,sadece naptığını anlamaya çalışıyorum. Sonra boğa gelmeye başlıyo hafiften,az buz teknik analiz bilgimle işlemler almaya başlıyorum dirençten aldığım coinler bile cayır cuyur yükseliyor. Diyorum ki ulan galiba döndük köşeyi.
İçerideki azıcık param 5-6 katına çıkıyor. Kendimi Lord gibi hissetmeye başlıyorum. Hatta babamdan bir miktar para istiyorum,kesin yükselecek çünkü? Çok bilen görmüş geçirmiş abilerimiz öyle diyor. Biraz da kanası geliyor insanın. Umut çünkü insanı ayakta tutan.
O zamanlar elimde yüklüce XRP var,1.94'ten(en tepeden) satıyorum. Ama burada bittiğini falan düşündüğümden değil,5 dolar olacak ben 1.5'tan toplayıp 3 katına satacağım. Öyle bir hayalim var en azından :)
Fiyat 1.5'a düşüyor,tüm market kırılırken XRP güçlü duruyor,diyorum ki ulan herhalde piyasa burdan kafayı bir kaldırsa XRP 2x yapacak tek mumda.
Ama öyle olmuyor,10k'lık kırmızı bir mum geliyor. Bütün bakiyemin %50'si tek mumda gidiyor.
Ama öyle olmuyor,10k'lık kırmızı bir mum geliyor. Bütün bakiyemin %50'si tek mumda gidiyor.
O sırada işteyim,alarmlar susmuyor 10 ay önce attığım alarmlar dahi çalıyor. Uykusuz geçen,yoran,strese sokan onca gecenin emeği tek bir günde ellerimden alınıyor.
Bir gün önce 1.70 olan Ripple o gün 85 cente düşüyor. İşyerindeyim kızgınlığımı,üzgünlüğümü de belli etmemem lazım. Yakışık almaz. El mecbur atıyorum içime. Ama yeminler ediyorum içimden,bir daha bunu yaşamayacaksın diyorum.
Asla bu duruma bir daha düşmeyeceksin diye telkinlerde bulunuyorum falan kendime. Sonra ciddi manada köpek gibi daha fazla çalışmaya başlıyorum. Bir süreliğine asosyalleşiyorum. Birileriyle görüşmeyi erteliyorum,kaybedecek vaktim yok çünkü.
Psikolojimi geliştirmeye çalışmaktan başlıyorum işe,trade psikolojisi tabii. Çoğu kişi buna gereken önemi vermez ama sağlam bir trade psikolojiniz yoksa,0'sınız,yoksunuz,hiçsiniz. O bildiğiniz konseptler bilmem neler psikolojisiz yarım.
Trade psikolojimi güçlendirmek için aynı sporda olduğu gibi kademe kademe ağırlık arttırıyorum. 0.05R,0.1R,0.3R,0.5R diye diye gidiyorum falan,kitaplar okuyorum para piyasalarıyla ilgili.
Yani deli gibi istiyorum bu işi yapayım,güzel güzel paramı kazanayım falan. Temel analize de yöneliyorum,sayısız makale çevirip notlar alıyorum. Bir de o zamanlar maalesef şu anki Türk CT kadar yardımsever değildi herkes,bir bilgiye erişmek zorluyordu.
Trade psikolojimi de hallettikten sonra bildiğim her analiz yöntemini tazeleyip yenilerine yöneliyorum,PA,Elliot,Ichiimoku.
Elliot'ı salıyorum,bana hitap etmiyor gibi geliyo biraz,PA Ichimoku falan katıyorum kendime,backtest livetest takılıyorum.
Elliot'ı salıyorum,bana hitap etmiyor gibi geliyo biraz,PA Ichimoku falan katıyorum kendime,backtest livetest takılıyorum.
Önce şunu söylüyorum kendime. "Kaybettiğin parayı düşünerek trade atma,tek işlemde o zararı kapatmaya çalışma."
Makina gibi işleme girdiğim yer belli çıkacağım yer belli. Paraya takılmadan sadece R tradeliyorum. Şükür alelacele o paraya ihtiyacım da yok sınırsız vade koyuyorum.
Makina gibi işleme girdiğim yer belli çıkacağım yer belli. Paraya takılmadan sadece R tradeliyorum. Şükür alelacele o paraya ihtiyacım da yok sınırsız vade koyuyorum.
Hamdolsun,o günleri atlatacak kadar temiz ve sistemli tradelemeye başlıyorum. Harmonik,PA,Ichimoku,Korelasyon derken marketin para dağıtmasını beklemek kalıyor sonunda,e ayıp olmasın diye ben de dağıttığını alıyorum.
Sadece battım,şöyle kötüydü böyle berbattı diyip geçmek istemedim. Umudun size sunulan değil,sizin kazanmak ve geliştirmek zorunda olduğunuz bir kavram olduğunu bilin diye paylaşıyorum bunu. Düzgün ve disiplinli çalışarak bambaşka yerlere gelebilirsiniz.
En yeni arabalara binip,en güzel evlerde oturacağız. En leziz yemekleri yiyip,en kaliteli içecekleri içeceğiz. Bunu haketmek için de önce it gibi çalışacağız,maalesef başka bir yolu yok.
Okumaya zaman ayırdığınız için teşekkürler,bu tarz yazıları kendi geçirmiş olduğum süreçleri daha az yarayla atlatabilesiniz diye sizlere aktarıyorum. Başka bir gayem yok.
Sizleri seviyorum.
Leawoof 🫡
Sizleri seviyorum.
Leawoof 🫡
جاري تحميل الاقتراحات...