Kendi üzerimde ve bir teyzede deneyerek görmüştüm. Bende zaten saclarda beyazlık yoktu hiç, sakallardaki beyazlık gitmisti.
●O twiti buraya atayim merak eden okur...
●İşte orada yazdığım Resveratrol ile ilgili bir laboratuvar çalışmasi yapılmış.
●O twiti buraya atayim merak eden okur...
●İşte orada yazdığım Resveratrol ile ilgili bir laboratuvar çalışmasi yapılmış.
●Çalışmada fareler üzerinde (C57BL/6, Saç için çalışılacak en iyi fare) yapilan yapilan Çalışmada
➖️Saç dökülmesini engelledigi
➖️Saçları uzattığı
Kontrol grubu ile yapilan Çalışmada görülmüş
👇👇Çalışmayi buraya atayım, içerisindeki teknik detay
ncbi.nlm.nih.gov
➖️Saç dökülmesini engelledigi
➖️Saçları uzattığı
Kontrol grubu ile yapilan Çalışmada görülmüş
👇👇Çalışmayi buraya atayım, içerisindeki teknik detay
ncbi.nlm.nih.gov
Vs konuyu izah edeyim.
✔️ANAGEN FAZ: saçların ortalama %85'i bu fazdadir ve büyüme fazıdır. Istenen faz budur (her saç için 3-6 yıl sürer)
✔️KATAGEN FAZ: %2 lik kısım bu fazdadır. Sadece 3 hafta surer. Folikül büzülür,kısalır.
✔️TOLEGEN FAZ: % 13 kısım bunu olusturur saçımızda
✔️ANAGEN FAZ: saçların ortalama %85'i bu fazdadir ve büyüme fazıdır. Istenen faz budur (her saç için 3-6 yıl sürer)
✔️KATAGEN FAZ: %2 lik kısım bu fazdadır. Sadece 3 hafta surer. Folikül büzülür,kısalır.
✔️TOLEGEN FAZ: % 13 kısım bunu olusturur saçımızda
3-4 ay surer. Dinlenme fazidir. Saç iyice incelir,buyumez.
➖️ (Stres,oksidasyon,hamilelik,viral enfeksiyonlar ve sonrası,bu faza çok cabuk gecilebilir.) Bunun adı "TOLOGEN EFFLUVİUM"
➖️Eğer destek verilmezse, bu durumda saçlar cabuk kaybedilir ve kalıcı olabilir
➖️ (Stres,oksidasyon,hamilelik,viral enfeksiyonlar ve sonrası,bu faza çok cabuk gecilebilir.) Bunun adı "TOLOGEN EFFLUVİUM"
➖️Eğer destek verilmezse, bu durumda saçlar cabuk kaybedilir ve kalıcı olabilir
●Çalışmada bu terimler geçiyor diye yazmak istedim.
📌ÇALIŞMA SONUCU,
RESVERATROL
●Dermal papilla hucrelerinde ki hDPC'leri artırıyor. Bu hDPC'ler saç folikullerindeki oksidasyon etkilerini yok eder...(oksidasyon çok onemli,bu sebeple glutatyon eklemiştim beyazlik içinde)
📌ÇALIŞMA SONUCU,
RESVERATROL
●Dermal papilla hucrelerinde ki hDPC'leri artırıyor. Bu hDPC'ler saç folikullerindeki oksidasyon etkilerini yok eder...(oksidasyon çok onemli,bu sebeple glutatyon eklemiştim beyazlik içinde)
●Fareler
▪︎7
▪︎14
▪︎18.
Günlerde kontrol grubu ile beraber kontrol ediliyor
● 5. Gunde bile Resveratrol ile tedavivedilenler ANAGEN FAZ 4'e geçerken fareler ANAGEN -1,2,3 te kalıyor
●18. Gunde kontrol grubunun dorsal marjları saç ile DOLMAMIŞ iken
Resveratrol ile
▪︎7
▪︎14
▪︎18.
Günlerde kontrol grubu ile beraber kontrol ediliyor
● 5. Gunde bile Resveratrol ile tedavivedilenler ANAGEN FAZ 4'e geçerken fareler ANAGEN -1,2,3 te kalıyor
●18. Gunde kontrol grubunun dorsal marjları saç ile DOLMAMIŞ iken
Resveratrol ile
Tedavi edilen grubun tamanen saç ile DOLUYOR
●HaCaT keratinositlerden β-kateninde saç folikullerinde önemli rol oynar. Resveratrol bunuda aktive ediyor (Hesperidin ve Lutein zeaksantin'i bunlar için eklemiştim ben,çünkü onların etki mekanizmasi daha güçlü buraya)
●HaCaT keratinositlerden β-kateninde saç folikullerinde önemli rol oynar. Resveratrol bunuda aktive ediyor (Hesperidin ve Lutein zeaksantin'i bunlar için eklemiştim ben,çünkü onların etki mekanizmasi daha güçlü buraya)
🔴SONUÇ:
● Çalışmada da okursunuz en alta doğru yazmislar, minoksidil ile aynı sekilde etkili bulunmys ve bundan ilaç yapılabilir demisler
●İyi bir çalışma olmus, eger ilaç yapılacaksa H2O2 nin verecegi serbest radikal zararlari için Glutatyon, kılcallardaki endoteller için
● Çalışmada da okursunuz en alta doğru yazmislar, minoksidil ile aynı sekilde etkili bulunmys ve bundan ilaç yapılabilir demisler
●İyi bir çalışma olmus, eger ilaç yapılacaksa H2O2 nin verecegi serbest radikal zararlari için Glutatyon, kılcallardaki endoteller için
Hesperidin/Nad ve yine digerleri ile birlikte melaninler(renk pigmentleri) için Lutein zeaksantin eklenmesi düşünülmeli...
●Burada krem olarak uygulanmış,ama elbetteki oral yol ile alınması çok daha etkili olur.
●Burada krem olarak uygulanmış,ama elbetteki oral yol ile alınması çok daha etkili olur.
جاري تحميل الاقتراحات...