📽 ℂ𝕚𝕟𝕖𝕞𝕒𝕘𝕣𝕒𝕡𝕙🍿
📽 ℂ𝕚𝕟𝕖𝕞𝕒𝕘𝕣𝕒𝕡𝕙🍿

@_Cinemagraph_

18 تغريدة 15 قراءة Mar 07, 2023
#رشتو
برای اظهارنظر جنجالی تارانتینو آب‌وروغن قاطی نکنید؛ تا بوده همین بوده. نه اولیشه نه قراره آخریش باشه. تاریخ سینما پره از چنین نقل‌هایی از بزرگانش نسبت به هم. بحث امروز و دیروز هم نیست. قرار هم نیست جایگاه هیچکدوم مخدوش بشه.
چند نمونه تاریخی مشابه:
۱. تروفو درباره آنتونیونی:
آنتونیونی تنها کارگردان بزرگ سینماست که در وصف او هیچ چیز خوبی نمی‌توانم بگویم. او مرا خسته می‌کند. او خیلی منزوی و خشک طبع است.
۲. برگمان درباره آنتونیونی:
فلینی، کوروساوا و لوئیس بونوئل مثل تارکوفسکی در یک مسیر هستند، اما آنتونیونی راه خودش را رفت،‌ برای همین تاریخ انقضاء او زود تمام شد و با طبع خسته‌کننده‌اش خود را خفه کرد.
۳. برگمان درباره اورسن ولز:
از نظر من او یک فرد نه‌چندان جذاب، فریبکار و انسانی مرده است. فیلم «شهروند کین» هم که خودم یک نسخه از آن را دارم و منتقدین شیفته آن هستند و در تمام نظرسنجی‌ها در رتبه اول بهترین فیلم سینما قرار دارد، به نظر من خیلی خسته‌کننده است.
۱/۲
علاوه‌بر آن، بازیگران فیلم نیز نقش‌آفرینی‌های بی‌ارزشی داشته‌اند. باورکردنی نیست چنین فیلمی اینقدر مورد توجه قرار بگیرد.
۲/۲
۴. برگمان درباره گدار:
هیچ‌وقت از فیلم‌های او چیزی دستگیر من نشده است. فیلم‌هایش واقعا مرده و بی‌محتوا هستند. از نظر تکنیک فیلمبرداری بسیار بی‌محتوا و خسته‌کننده‌اند. او خودش هم آدم خسته‌کننده‌ای است که صرفا برای جلب نظر منتقدین فیلم ساخته است.
۵. ولز درباره گدار:
او به عنوان فیلمساز بسیار مستعد و قوی است؛ اما به‌عنوان یک متفکر و صاحب‌نظر نمی‌توانم جدی‌اش بگیرم، چون ایده‌ای برای ارائه ندارد. پیام‌هایی که او در فیلم‌هایش منتقل می‌کند بسیار سطحی و پیش‌پا‌افتاده هستند.
۶. گدار درباره تارانتینو:
او نام کمپانی فیلمسازی‌اش را از فیلم من برداشت اما هیچگاه پولی بابتش به من نداد. او فیلمساز بدی است.
۷. کلینت ایستوود درباره اسپایک لی:
آدمی مثل او باید صورتش را بپوشاند.
۸. ژاک ریوت درباره کوبریک:
او مثل یک ماشین است که هیچ احساس و روحی ندارد.
۹. ژاک ریوت درباره جیمز کامرون و اسپیلبرگ:
کامرون شیطان نیست، البته مثل اسپیلبرگ احمق هم نیست. او می‌خواست سیسیل بی. دمیل دوم باشد درحالی که متاسفانه غیر از روی کاغذ، هیچ کاری نمی‌تواند بکند.
۱۰. گدار درباره اسپیلبرگ:
شخصا او را نمی‌شناسم، اما فکر نمی‌کنم فیلم‌هایش حرفی برای گفتن داشته باشند.
۱۱. وینسنت گالو درباره اسکورسیزی:
حتی با ۱۰میلیون دلار هم حاضر نیستم برای او کار کنم. او در ۲۵سال فعالیت سینمایی یک فیلم خوب هم ندارد.
۱۲. ولز درباره آنتونیونی:
اگر کسالت به عنوان یک موضوع هنری ارزشمند باشد، شایسته است که آنتونیونی را به‌عنوان پیشگام آن عرصه برگزید.
۱۳. ولز درباره وودی آلن:
او همچون باقی ترسوهای متکبر، تکبری نامحدود دارد و به بیماری چاپلین مبتلاست. هرکسی که در جمع چروکیده می‌شود و آرام صحبت می‌کند مغرور است. او به نظر خجالتی است اما نه؛ او ترسیده است. او از خودش متنفر است و در عین حال خودش را دوست دارد!
۱۴. ولز درباره هیچکاک:
او سال‌ها قبل از مرگش سالخورده بود. او خودپرست و تنبل بود و فیلم‌هایش به درد شوهای تلویزیونی می‌خورند. پنجره عقبی از بدترین فیلم‌هایی است که به عمرم دیده‌ام و سرگیجه از آن هم بدتر است.
صرفا هدفم از جمع‌آوری این نقل قول‌ها این بود که بگم خیلی پوچ و بیهوده‌س که روی حساب این نقل قول‌ها بخوایم ارزش یک فیلمساز رو پایین بیاریم، چون کارنامه هنری ورای اعتقادات شخصیه.
خیلی از فیلمسازهای مذکور در این رشتو رو دوست داریم.
مثلا شما ممکنه هر دوی هیچکاک و ولز، یا برگمان و گدار رو دوست داشته باشید، نظر منفی این‌ها نسبت به هم هم نظر شما رو تغییر نمی‌ده، یعنی نباید که بده. شما صرفا لبخند می‌زنید و عبور می‌کنید. این که علت این اظهارات رادیکال کارگردان‌ها نسبت به هم چی بوده هم بحث مفصلیه که مجالش نیست.

جاري تحميل الاقتراحات...