T🌙bylec { ττ }🦖
T🌙bylec { ττ }🦖

@CryptoTubylec

15 تغريدة 133 قراءة Dec 11, 2022
1)
Kim jest Tubylec i co tutaj spotkasz?
Przede wszystkim nie pobieram kasy od nikogo za wstawianie postów. Wszystko co tu znajdziesz robię for free. Nie potrzebuje, by ktoś mi płacił za coś. Kasę zabieram z rynku. Nie prowadzę szkoleń i nie przyjmuje do grupy.
2)
Proszę mi się nie pytać czy przyjmę do grupy lub czy posiadam płatną grupę. Posiadamy zamkniętą grupę dla znajomych z krypto gdzie się poznaliśmy już kilka lat i mało kto nowy tam trafia wiec takie pytania będą ignorowane
3)
Możecie mnie w tym momencie spotkać tylko tutaj na Twitterze i tylko tutaj będę odpowiadał na wasze pytania.
Co do pytań. Proszę przeczytać posty które wstawiam bo tam wszystko opisuje. Nie będę odpowiadał 100 razy na to samo wystarczy trochę się wysilić, przelecieć na dół
4)
Jeśli chcecie mnie hejtować, ok. Nie będę blokował, ale niech to będzie naprawdę konstruktywny HEJT z podparciem argumentów. Jeśli będziesz mnie obrażał będę musiał Cię zablokować. Szanujmy się nawzajem.
5)
Musisz wiedzieć, że gram na krypto bardzo ryzykownie. Wchodzę w kryptowaluty często nowe i mało znane. Można naprawdę szybko stracić pieniądze jeśli nie będziesz odpowiednio reagował. Mogą i trafiać się będą czasami scamy. Jest to nieuniknione i powinieneś o tym wiedzieć.
6)
To nie są moje scamy, nie wrzucam tutaj scamów o których wiem ze to scam. Po prostu czasami jest tak ze widzisz ze projekt ma potencjał po czym dev zawija się z hajsem. Niestety trzeba wziąć to na klatę i lecimy dalej
7)
Ale trafiają się też perełki dopiero co odkryte. I nawet jeśli kupisz 2 scamy po 1000zł a 3 projekt (1000zł inwestycji) zrobi x10 to wtedy jesteś do przodu na 28k. Tak mniej więcej wyglada przelicznik.
8)
Dlatego nigdy w nic nie wchodzimy 100% kapitału bo to jest niebezpieczne. Dzielimy kapitał na minimum 10 części. Nawet jak Ci 4 pozycje wypadną to zostaje 6.
Jeśli kupisz pozycje i czekasz aż urośnie bądź cierpliwy.
9)
Zawsze jest tak, że rosną pozycje których Ty nie masz. I wtedy podejmujesz głupie działania czyli sprzedajesz jedną pozycje co nie rośnie a kupujesz te co rośnie. 99% takich przypadków kończy się tym, że rynek czeka kiedy tylko to zrobisz. Tamto kupujesz na górce i spada
10)
Twoje pozycje co sprzedałeś zaczynają rosnąć a wystarczyło być cierpliwym i poczekać. Wiec pamiętaj to jest ważne. Cierpliwość.Taki VXV zrobił x160 dopiero po 2 latach czekania dlatego ze wyczaiłem go na początku hossy a zaczął rosnąć pod koniec. Dlatego czasami warto czekać
11)
No i najważniejsze. Wszystkie decyzje, które podejmujesz związane z kupnem i sprzedażą to TWOJA WINA i TWOJA DECYZJA. Nikt za Ciebie nie klika BUY czy SELL. To Ty jesteś odpowiedzialny za to co się dzieje u Ciebie na portfelu.
12)
Jeśli szukasz winnych i obwiniasz wszystkich za to że coś straciłeś albo Ci nie wyszło to jesteś ofiarą i zachowujesz się jak ofiara. Zwycięzcy tego nie robią i zawsze każdą dezycję którą podejmują, podejmują świadomie. Jeśli taki jesteś to zatrzymaj się na chwile
13)
Przeanalizuj co zrobiłeś i zaprzestań inwestowania na rynku. Zacznij od zmiany sposobu myślenia, który masz zły. Zacznij najpierw inwestować w siebie bo nie jesteś gotowy na inwestycje. Podrzucę Ci książkę jak zmienić myślenie.
taniaksiazka.pl
14)
Kup sobie powyższą książkę oraz parę innych i wróć do inwestowania jak będziesz gotowy. Nikt za Ciebie tego nie przerobi. Niestety ale w szkole tego nas nie uczą dlatego sam musisz poświęcić na to czas. Bo jeśli tego nie przerobisz zawsze będziesz ofiarą nie tylko na rynku.
15)
Także drodzy Państwo jeśli będę widział, że ktoś obwinia mnie za coś, lub kogoś innego to oznacza nic innego jak brak gotowości do inwestowania i musisz to przerobić. Jak zmienisz mental zaczniesz zarabiać :)

جاري تحميل الاقتراحات...