T🌙bylec { ττ }🦖
T🌙bylec { ττ }🦖

@CryptoTubylec

12 تغريدة 5 قراءة Dec 11, 2022
1) Zagranie BTC i cały rynek
Jak podchodzę do tematu całego rynku i jak ja rozgrywam w tym momencie rynek?
Może zacznijmy od tego ja udało mi się dobrze wyjść.
Przede wszystkim dla mnie poprzednia hossa zaczęła się defi sezonem już w 2020 roku.
2)
Wtedy od maja do września zarobiliśmy pierwsze grube pieniądze. Rynek dawał zarobić cały rok. Pamietam, że każdy wtedy krzyczał o 100k $ za BTC, gdzie wszystkie tokeny z jedzeniem albo psie mem coiny robiły chore %.
3)
Jest taka zasada, którą każdy zna a jednak mało kto ją stosuje. „KUPUJ STRACH I SPRZEDAWAJ EUFORIĘ”
Ja widząc jak psy robiły takie procenty z dnia na dzień czułem się coraz bardziej niepewnie. Zacząłem codziennie wychodzić do USDT. Dziś wiem ze to był dobry ruch
4)
We wrześniu 2021 rynek zahamował i przez 2 miesiące nic nie rosło. Wszyscy czekali na 100k$ za BTC a ja widziałem jak cykl 4 letni się kończy i nie musi być tak samo jak w 2017. W grudniu wyszedłem bo miałem dość tej niepewności i takim sposobem uratowałem siebie i kapitał.
5)
Teraz gram podobnie. Wszyscy widzę już napaleni na wzrosty. A ja uważam, że to tylko lekkie odbicie i dalej będziemy nurkować. Sytuacja na świecie plus cykl 4-letni nie pozwalają mi jeszcze zajmować pozycji. Nie jestem traderem wiec nie znam się na wykresach.
6)
Bardziej przy wyborach koncentruje się na sytuacji na świecie, cyklach,powtarzalności i strachu oraz euforii. Nie wiem czy teraz jesteśmy przy jakimś oporze, czy wsparciu. Nie znam się na tym i nie interesuje mnie to. Dla mnie to odbicie to tylko danie ludziom nadzieji.
7)
Uważam, że nie ma sensu teraz odkupowac BTC i ETH. Twierdze, że spadniemy jeszcze poniżej ostatniego dołka 18k$, i nie zdziwię się jak zobaczymy 15-10k$. I ja jestem na to gotowy. Wtedy zacznę ponowne wejście. Czyli Q3-Q-4 następnego roku. Dlaczego?
8)
Bo halving dopiero mamy w maju 2024. Czyli mamy jeszcze bardzo dużo czasu na spadki. Ktoś mi powie dobra ale przegapisz odkup BTC i ETH jak jest tani. Poważnie?
9)
Jeśli nie kupię BTC i ETH a rynek ruszy to czy ja będę w dupie? Otóż NIE! Dlatego, że jak przyjdzie hossa to ja będę miał $ na kupowanie jakiś altów na których zarabia się więcej niż na BTC i ETH. Jeśli rynek mi ucieknie będę miał kapitał na co innego i dalej będę zarabiał
10)
Nie rozumiem ludzi, którzy czekają by złapać każdy dołek. Jeśli się mylę i BTC nie spadnie poniżej 17k$ to ja to biore na klatę i jak zacznie się hossa będę reagował i kupował inne shity dające znów zarobić. Wiec nic mi nie ucieknie drodzy Państwo.
11)
Znów widzę euforię, bo zaczęliśmy odbijać. Na waszym miejscu siedział bym w dolarze i czekał na okazje prawdziwe:)
12)
Co do $AMPL jest to zagranie krótkoterminowe i póki bedzie dawał pozytywny rebase będziemy w nim siedzieć. Jeśli rynek się zwali w dół to AMPL tez sprzedam.
Może być tak, że zanim rynek się zwali zarobimy na chwilowym trendzie AMPL
Post aktualny do grudnia 2023 roku.

جاري تحميل الاقتراحات...