11 تغريدة 96 قراءة Nov 12, 2022
Korelasyon Nedir?
Daha önceki floodumda korelasyonun ne olduğunu,teorik olarak açıklamıştım.
Fakat bu sefer;kısa,herkesin anlayacağı hap bilgiler ile geldim
Umarım herkes için faydalı olacak bir flood olur.
Başlayalım. 👀
1- Öncelikle bu piyasanın yapısından bahsedelim,Bitcoin arttığında altcoinlerin nasıl artmasını bekliyorsak,korelasyonda da beklentimiz budur.
Ancak bunu Bitcoinden bağımsız şekilde,kendi aralarında yapan coinler de bulunmakta.
Şimdi bunlara bir kaç örnek verelim. ⬇️
2-En bariz ve en çok kar oranı olan Fan Tokenlar ile başlayalım. Genel olarak herhangi bir Fan Tokenın ekstrem artış sağladığı durumlarda artmayan diğer tokenları almak en basit ve en pratik korelasyon taktiğidir. Fakat bunların da ufak ayrıntıları vardır.
3-Grafikte gördüğünüz üzere,ACM %100'ün üzerinde bir yükseliş gerçekleştiriyor. Ancak aynı kategoride olan ATM daha cılız bir yükselişle sınırlı kaldığı için,yükselişin ve korelasyonun devamını düşündüğüm için ATM alıp basit bir şekilde %50'lik yükseliş yakalıyorum.
4-Peki hangi tokenlar hangi tokenlarla daha yüksek korelasyona sahip?
Binance üzerinde 2 farklı Fan Token zinciri var.
Bunlardan bir grup Binance'e diğeri ise Chiliz'e ait.
Eğer Binance tokenları artıyorsa Binance,Chiliz tokenları artıyorsa Chiliz tokenlarına göz atmalıyız.
5-Binance Fan Tokenları:
1-Santos
2-Lazio
3-Porto
4-Alpine
Chiliz Fan Tokenları:
1-ACM
2-BAR
3-JUV
4-ATM
5-CITY
6-PSG
7-ASR
8-OG
6- Aslına bakarsınız bu kategoriler içinde bile birbirine korelasyon katsayısı daha yüksek olan ikililer de var. Örneğin OG-ASR,JUV-BAR,CITY-PSG,LAZIO-PORTO kuvvetli ikililerdir.
Ve aslında genel olarak benim en çok trade ettiğim ve bugün devasa bir yükseliş yapan o ikili.
7-Evet Gto ve Mith...
Bugün herkesin gördüğü gibi piyasa ne halde hiç umursamadan cayır cuyur yükselen o ikili.
Sebebi?
Onlar kardeş gibi...
8-Bunun dışında korelasyonlarını trade etmeye çalıştığım bir diğer parite grubu ise
1-USTC
2-LUNC
3-ANC
4-LUNA
Yaptığım sıralama önem sırasına göre yapılmıştır,kendi aralarında koreledir.
Luna'nın durumu ortada,ancak korelasyonları yakaladığınız sürece para kazanmak mümkün.
9-Size en kısa ve en mantıklı şekilde verimli çalışan,kazanç potansiyeli en yüksek olan korelasyonları anlatmaya çalıştım.
Korelasyonlar yukarıda yazdıklarımla sınırlı değildir,market kendi içinde bir çok korelasyona sahiptir. Ve her korelasyon bir gün sona erebilir.
10-Ben bu korelasyonları trade etmeye @parasizerkek sayesinde başlamıştım,yeni bir korele ikili yakaladığında da genelde sayfasında paylaşıyor. Dolayısıyla onu da takip etmenizi öneririm.
Başkalarının da faydalanabilmesi adına bu paylaşımıma rt-fav atarak destek olabilirsiniz.

جاري تحميل الاقتراحات...